bemutatkozás

politikai önvizsgálat - többnyire. meg ami még eszébe jut.

közéletről, olvasmányokról, egyebekről. olykor személyes megjegyzések is.

a hírszerzőn futott blog folytatása.

váljál tagjává a blog facebook közösségének

utolsó kommentek

  • Kocsor Blokk: Nagy örömmel olvastam. Most már nekem is illene nekivágnom, nem csak tervezgetni. youtu.be/C8C-tp... (2011.07.26. 21:07) szarajevoi anzix
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tényleg kicsit elkanyarodtunk a tárgytól, de lehet, hogy mégsem. Az a kíméletlenség és ag... (2011.03.28. 17:03) trivialitások - 1.
  • kfg966: nem erről beszélek. hanem a fideszről. szerintem az a kapcsolat, amit te mondasz, az méltánytalan ... (2011.03.28. 16:38) trivialitások - 1.
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tisztánlátás az lenne, ha vallomást tennének és a megrendelőjüket is földobnák némi bizon... (2011.03.28. 15:13) trivialitások - 1.
  • kfg966: szerintem egyrészt igen. másrészt azt gondolom, hogy még ha a debreceni légkör hozzájárult is a te... (2011.03.28. 14:27) trivialitások - 1.
  • Utolsó 20

ritkábban írnak

statisztika

blogger töretlen optimizmusa

2007.11.07. 08:35 kfg966

tegnap úgy alakult a napja, hogy bloggertársai némelyikével találkozott. ahogy ez már lenni szokott, ha két magyar összehajol: hiába volt jó az ebéd, hiába jó a kávé, mégiscsak folyt a panasz. nem általában a világban való állásáról bloggereknek, hanem leginkább a közállapotainkat illetően. és ez a blogger itt mégis leginkább optimistaként határozná meg magát legszívesebben.

ez a post nem vlágmegváltásról fog szólni. sem olvasmányélményről, sem hatalmas ötletről. csak az optimizmusról. ami nem a közállapotainkat illeti. hanem mégis, ha blogger magába néz, azt kell, hogy mondja: ezt a blogot nem motiválhatja más, mint a töretlen, mindennek ellenére optimizmus.

az a hit, hogy lehetséges párbeszéd. az a hit, hogy minden drasztikusan lecsökkent olvasottsági mutató ellenére talán értelmes kísérlet volt eljönni a hírszerzőről és szélesebb érdeklődésű olvasótábort keresni. (miközben egyébként igen határozottan megszabta magának az exit pointot - azt, hogy mikor fejezi be ezt a kísérletet és tér vissza a hírszerzőre.)

hogy szélesebb politikai spektrumból találhasson önmagának olvasókat. hogy bizonyítsa, hogy lehetséges különböző politikai nézetűek között értelmes kommunikáció. hogy lehetséges bizalmon alapuló együttműködés. hogy lehet netán vita.

és hogy ezt blogger a maga szerény eszközeivel megpróbálja elősegíteni. mint ahogy vasárnap óta meglehetősen elkeseredett vitát folytat a ferencvárosi kézilabdával kapcsolatos index fórumon is arról, hogy miért kell neki árpádsávos zászlókat néznie fradi-meccsen. az tán még reménytelenebb vállalkozás, mint ez a blog.

persze, nagyon kíváncsi lenne olvasói véleményére is. hogy mit gondolnak: érdemes-e, vagy éppen most van az a pillanat, amikor be kellene látni, hogy hiú ábrándokat kerget.

(viszont nagyon örül egy már egy hete várt komment megérkezésének, amire reagálni is fog, amint lesz kicsivel több ideje méltóképpen válaszolni.)

2 komment

Címkék: optimizmus politikai kommunikáció

A bejegyzés trackback címe:

https://kfgblog.blog.hu/api/trackback/id/tr74221005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

letterforce · http://letterforce.blog.hirszerzo.hu 2007.11.07. 09:50:44

Én is kisérleteztem,volt blogom itt a blogponthun is.Ez szerintem velejárója a bloggerlétnek.

kfg966 · http://kfgblog.blog.hu 2007.11.07. 14:36:08

hát, kedves kollega - ez nem túl biztató:-)
süti beállítások módosítása