bemutatkozás

politikai önvizsgálat - többnyire. meg ami még eszébe jut.

közéletről, olvasmányokról, egyebekről. olykor személyes megjegyzések is.

a hírszerzőn futott blog folytatása.

váljál tagjává a blog facebook közösségének

utolsó kommentek

  • Kocsor Blokk: Nagy örömmel olvastam. Most már nekem is illene nekivágnom, nem csak tervezgetni. youtu.be/C8C-tp... (2011.07.26. 21:07) szarajevoi anzix
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tényleg kicsit elkanyarodtunk a tárgytól, de lehet, hogy mégsem. Az a kíméletlenség és ag... (2011.03.28. 17:03) trivialitások - 1.
  • kfg966: nem erről beszélek. hanem a fideszről. szerintem az a kapcsolat, amit te mondasz, az méltánytalan ... (2011.03.28. 16:38) trivialitások - 1.
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tisztánlátás az lenne, ha vallomást tennének és a megrendelőjüket is földobnák némi bizon... (2011.03.28. 15:13) trivialitások - 1.
  • kfg966: szerintem egyrészt igen. másrészt azt gondolom, hogy még ha a debreceni légkör hozzájárult is a te... (2011.03.28. 14:27) trivialitások - 1.
  • Utolsó 20

ritkábban írnak

statisztika

kicsit mintha saját fészekbe szarna - lacikémnél

2010.07.12. 12:59 kfg966

blogger. de hát az ultimate magyar kereskedelmi megoldást csak nem tudja kommentálatlanul hagyni. van az, hogy blogger időnként jár balatonszemesre - tavasszal és ősszel szereti nagyon, bár kevesebb hétvége jut neki ilyenkor, szemes helyett az ismerd meg hazád kosárlabdapályáit! mozgalomban igyekszik újabb pecséteket szerezni a virtuális igazolványába.

aztán persze olykor leszalad nyáron is, de akkor nagy a tömeg, azt kevésbé szereti. (megfigyelése egyébként, hogy a 20-80-as szabály nagyjából (bár inkább 10-90-es arányban) érvényesül a fürdésnél is: a fürdőzők 90%-a a part és a mélyvíz közötti képzeletbeli tér első decilisén túl nem távolodnak el a parttól. ha az embernek van néhány perce gyalogolni, már úgy érezheti magát, mintha egyedül lenne a vízben.

de mindegy. van neki kedvenc kocsmája, a kevés közül az egyik, ahol olykor helyi erők is vannak, meg nyitva van akkor is, ha februárban vagy márciusban megy le blogger, mindig lehet ott nyomni egy sört, netán valami rövidet, közvetlenül az állomás mellett, wurlitzer kint a placcon, bent meg se friss levegő, se fény nem járt az elmúlt harminc évben, s változhatatlanul a hamisítatlanul balázs-pali külsejű lacikém áll a pult mögött, aki már a hetvenes években diszkózott a kempingben, de erről szót se többet.

március óta (valószínűleg már nyár óta, de blogger tavasszal konstatálta) nincs cigi a boltban. ezt blogger akkor még szenvedőként, mióta megint abbahagyta a dohányzást, inkább külső szemlélőként konstatálja. mint ahogy megfigyeli azt is, hogy az éppen szemesen tartózkodók lélekszámának arányában több-kevesebb ember (főként, ámbár nem csupán fiatalok) jönnek be, hogy cigaretta iránt érdeklődjenek.

lacikém ilyenkor az aznap esti ismétlések számának megfelelően többé vagy kevésbé ideges gesztikulációval elmagyarázza, hogy ahhoz, hogy cigarettát tartson, igen nagy mennyiségnek kell készletben állnia, mert csak úgy kap a nagykerből, majd után hosszan magyarázza, hogy hol lehet mégis a faluban cigarettát kapni (pl a volt vasboltból nyílt kocsmában, illetve a thomas discoban, hajdan mókus presszó). és ezt mindig igen hosszan, egyre fáradtabban, s egyre inkább olyan arckifejezéssel, mint aki úgy véli, hogy a világ őt nagyon nem érti meg.

s annak, aki bent marad a kocsmában a cigarettát keresők távozása után, elmagyarázza, hogy mennyire megütött mindenkit a recesszió, mennyire nem érdemes semmit csinálni. s amikor kígyózó sorokban jönnek az érdeklődők, hogy a vb alatt miért nincs kint az előző eb-n látott plazmatv a placcon, azoknak már-már komplett összeesküvés-elméletet prezentál arról, hogy mekkora érvágás a kocsmárosoknak az, hogy az m1 közvetíti a vb-t, ami még balatonon is mindenkinek van otthon, ahol többnyire csak tetőantennájuk van az embereknek (a dolognak azzal a részével blogger is egyetért, hogy talán mégsem a közszolgálati tv-nek kellene közvetítenie, főleg nem ilyen bulvárszínvonalon).

egy ideig próbáltuk győzködni arról, hogy talán ha lenne földimogyoró (blogger gyengéje), akkor tán emberek több sört innának, de nem, a lemondás és a defetizmus. de az ember, még ha blogger is, és ragaszkodik a törzshelyéhez, mindig tesz új kísérleteket, egészen addig a pillanatig, amíg meg az uruguayi meccsre érkezve be nem toppantak a helyre és az alábbi felirat nem fogadta őket:

 

 

a kereskedelmi rugalmasság nagyobb dicsőségére - és különösen bájosak a felső sorban található kondomdobozkák, a gondos, részletekbe vágott kivitelezés, hogy bárki a cigarettaállvány bármely szintjén szokta is meg a maga pall malljét, azonnal szembesüljön nemcsak a polc ürességével, a cigaretták hiányával, s még inkább szembeüsse a felső sorban a hiánygazdaságra emlékeztető nincs, a szemantikailag azért elgondolkodtató cigi - mennyi ideig is helyettesítheti a középső polcon álló jel az onnan hiányzó jelöletet (az arcokat látva: semeddig), míg el nem ér az ember szembe a kapkodásban is gondosan kidolgozott z-kből összehozott brutális lezárásig.

ami a vásárló tudomására hozza a megcsömörlött sértődöttséget, és azt, hogy itt nem lesz változás, de nem ám.

viszont citromos gösser meg volt.


1 komment

Címkék: balatonszemes lacikém

A bejegyzés trackback címe:

https://kfgblog.blog.hu/api/trackback/id/tr782146394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tanillati (törölt) 2010.07.13. 14:43:55

lacikém ez nagyszerű ,gratula.
süti beállítások módosítása