bemutatkozás

politikai önvizsgálat - többnyire. meg ami még eszébe jut.

közéletről, olvasmányokról, egyebekről. olykor személyes megjegyzések is.

a hírszerzőn futott blog folytatása.

váljál tagjává a blog facebook közösségének

utolsó kommentek

  • Kocsor Blokk: Nagy örömmel olvastam. Most már nekem is illene nekivágnom, nem csak tervezgetni. youtu.be/C8C-tp... (2011.07.26. 21:07) szarajevoi anzix
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tényleg kicsit elkanyarodtunk a tárgytól, de lehet, hogy mégsem. Az a kíméletlenség és ag... (2011.03.28. 17:03) trivialitások - 1.
  • kfg966: nem erről beszélek. hanem a fideszről. szerintem az a kapcsolat, amit te mondasz, az méltánytalan ... (2011.03.28. 16:38) trivialitások - 1.
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tisztánlátás az lenne, ha vallomást tennének és a megrendelőjüket is földobnák némi bizon... (2011.03.28. 15:13) trivialitások - 1.
  • kfg966: szerintem egyrészt igen. másrészt azt gondolom, hogy még ha a debreceni légkör hozzájárult is a te... (2011.03.28. 14:27) trivialitások - 1.
  • Utolsó 20

ritkábban írnak

statisztika

hát, vége

2008.08.22. 09:53 kfg966

van a reménylett repülésnek, amit a románok elleni nem-várt felszállás után vártunk talán. furcsa volt persze, már a román meccs előtt, ahogy tadici rágta az időkérő-kártya szélét. ebből lehetett látni, hogy a románok talán még rosszabb állapotban vannak / voltak, mint mi. furcsa, de jó látvány volt. és furcsa, de jó látvány volt, hogy mindenki kitett magáért.

ismerve a magyar csapatok fontos mérkőzésekre való ráhangolódási képességét, nyilván nem lehetett kétségünk afelől, hogy a románok elleni győzelem nem fogja olyan mértékben feldobni a csapatot, hogy amolyan minden-mindegy alapon nekimenjenek az oroszoknak, nem törődve korábbi eredménnyel, esélyekkel, ezzel-azzal. hanem lehetett számítani tekintélytiszteletre, betojtságra, lehetőségtől való megremegésre.

ehhez képest viszonylag jól indult a mérkőzés - és erről blogger most nem szeretne sokat írni. a lényeg az, hogy ez az orosz csapat ebben az állapotában minden lehetőséget tálcán kínált a továbbjutásra. ilyen rosszul orosz csapat még ezen az olimpián nem játszott. rossz indítások, kihagyott hetesek és ziccerek, megremegő kezek a túloldalon is.

ehhez képest azonban sajnos a miénken is. egy szokásosnál halványabban játszó görbicz, az első félidőben olyan nagyon sokat nem védő pálinger, egy románok elleni teljesítményét megközelíteni nem tudó ferling, egy sajnos súlyos sérülést szenvedő vérten, egy megfelelő kovacsicz és egy hol szépen löő, hol meg súlyosat hibázó szamoránsky. ennyi volt az első félidő, komoly hátrány. a második félidőre két dolog változott: iszonyatosan feljavult a csapat védekezése, ennélfogva pálingeré is. ennyi. csak sajnos ezt a támadásban nem tudta a csapat követni. így hiába múlt el orosz támadások sora gól nélkül, ha a másik oldalon is...

és ezúttal a bíráskodásra sem lehet fogni, korrektül fújtak - ez most rajtunk múlt

csak az jár az ember fejében, hogy amennyiben borbás és bódi ennyire alkalmatlan a játékra, akkor miért nem hoztunk valamelyikük helyett egy balszélsőt. ebbe a csapatba akár jhász gabriella is befért volna és akkor nem lett volna probléma vérten sérülése egy olyan helyzetben, amikor az emberelőnyös helyzetek sora van a szélsőkre kidolgozva.

ha tényleg azt gondoljuk, hogy három-négy játékos olyan, hogy nem lehet / nem érdemes őket játszatni, akkor miért gondoljuk, hogy érmes helyezést érhetünk el. és ha azt gondoljuk, hogy borbást, bódit, herrt (és ha nem úgy játszott volna zavarót tegnap, akkor pigniczkit is ide sorolná blogger) nem lehet játszatni, akkor minek is visszük ki őket? tán azért, mert - a tankcsapdát parafrazeálva - az mksz-tourist a legjobb szolgáltatást nyújtja?

de most másra figyel - megvan az első aranyérem.:-)

viszont már fogalmazgatja magában azt a blogbejegyzést vagy publicisztikát, amelyet az élsport fokozott állami támogatása érdekében várhatóan színrelépő nyávogókórus - karvezető: a mindig hiteles schmitt pál - ellenében gondol helyesnek megírni.

 


4 komment

Címkék: kézilabda olimpia görbicz női kézilabda pálinger juhász gabriella

A bejegyzés trackback címe:

https://kfgblog.blog.hu/api/trackback/id/tr37627262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paha · http://handball.hu 2008.08.22. 10:05:08

picit elszomorító belegondolni, hogy bár a végeredmény a realitást tükrözi, a mérkőzést elnézve simán meglehetett volna. csak annyi, hogy nem 30, hanem mondjuk 45 percig kellett volna a "jó védekezést" csinálni. ennyi.

ugyanakkor én személy szerint annyi "pofont" kaptam már kézilabdát nézve, hogy különösebben nem viselt meg a vereség.

***

olvastam egy elgondolkodtató dolgot a sportfinanszírozás kérdéséről, de megvárom vele azt a bizonyos blogbejegyzésedet és majd akkor mondom el, mit gondolok róla. :)

xy 2008.08.22. 16:13:19

Ferling hol közelítette volna meg a románok elleni teljesítményét? A padon? Merthogy vagy 40 percet ott ült.

xy 2008.08.22. 16:16:31

Ja igen: nyávogókórus egybe.
Meg mondatok elején nagybetű. Nevek elején szintén.
Ha már blogolni akarsz, nem ártana tisztába kerülni a magyar helyesírás szabályaival.

kfg966 · http://kfgblog.blog.hu 2008.08.23. 16:35:30

paha:
akkor majd írom.

xy - 1: igen, igazad van, itt pongyola voltam, valamiért nem írtam le, talán mert nem akartam ismételni egy korábbi postban írottakat, hogy nem értem, ferling miért nem játszik. de tény, hogy a padon ülve valóban nem tudta megközelíteni a románok elleni teljesítményét.

xy - 2: a nyávogókórusban igazad van. javítom.
viszont, gyöngyöm-bogaram: nyelvhasználatból te is okításra szorulsz.

a "ha már blogolni akarsz" megfogalmazás azt sugallja, hogy akarnék én, csak nem bírok. de az a helyzet, hogy a postok mennyisége mégiscsak azt támasztja alá, hogy nem csak akarok, de blogolok is. egyrészt.

másrészt: szerintem a helyesírás szabályaival nagyrészt tisztában vagyok, az átlagosnál némileg jobbnak mondanám a teljesítményemet ezen a téren.
vannak persze a blogban figyelmetlenségből adódó elütések, de persze olykor hibázom is. vannak visszatérő hibáim, vannak olyanok, amelyekre már fölhívták tanáraim, szerkesztőim, olvasóim a figyelmemet, ezeket igyekszem többször nem elkövetni. és vannak olyan dolgok, amiket egyszerűen rosszul tudok.

a kisbetű és a nagybetű használata nem tartozik ide. azt gondolom a helyesírásom blogban mutatott átlagos színvonala alapján, hogy feltételezhető rólam, hogy tudom: mondatokat és neveket nagykezdőbetűvel... szerintem ez nem hiba, hanem a szabályoktól való tudatos elrugaszkadás. tekinthető modorosságnak, tekinthető egyedieskedő feltűnősködésnek, de ebben a blogban nincsenek: nem voltak és nem is lesznek nagybetűk.

tekintsük ezt a szerzői szabadságom részének. nem kívánok vitát nyitni arról, hogy ez jó-e vagy sem, tudom, hogy többen nem szeretik ezt a szokásomat; de kénytelenek lesznek elfogadni. vagy amennyiben ez ennyire bántó, akkor el lehet tekinteni a blogom olvasásától.

megjegyzéseidet egyébként köszönöm.

kfg
süti beállítások módosítása