bemutatkozás

politikai önvizsgálat - többnyire. meg ami még eszébe jut.

közéletről, olvasmányokról, egyebekről. olykor személyes megjegyzések is.

a hírszerzőn futott blog folytatása.

váljál tagjává a blog facebook közösségének

utolsó kommentek

  • Kocsor Blokk: Nagy örömmel olvastam. Most már nekem is illene nekivágnom, nem csak tervezgetni. youtu.be/C8C-tp... (2011.07.26. 21:07) szarajevoi anzix
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tényleg kicsit elkanyarodtunk a tárgytól, de lehet, hogy mégsem. Az a kíméletlenség és ag... (2011.03.28. 17:03) trivialitások - 1.
  • kfg966: nem erről beszélek. hanem a fideszről. szerintem az a kapcsolat, amit te mondasz, az méltánytalan ... (2011.03.28. 16:38) trivialitások - 1.
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tisztánlátás az lenne, ha vallomást tennének és a megrendelőjüket is földobnák némi bizon... (2011.03.28. 15:13) trivialitások - 1.
  • kfg966: szerintem egyrészt igen. másrészt azt gondolom, hogy még ha a debreceni légkör hozzájárult is a te... (2011.03.28. 14:27) trivialitások - 1.
  • Utolsó 20

ritkábban írnak

statisztika

hajrá magyar liberalizmus

2008.06.21. 09:58 kfg966

, meg hajrá gábor, ilyeneket bír olvasni az ember a heti válaszban, és ez maga a csoda. az elmúlt évek után, amikor az szdsz még az mszpnél is nagyobb ellenség volt a fidesz számára, amikor kövér lászló nagyon egyértelműen megfogalmazta, hogy az szdsz által képviselt mentalitásnak el kell tűnnie a politikai életből, hát, ilyesmire, hogy is mondja blogger, nemigen számított.

hogy a fidesznek annyira fontos a hatalom, hogy még az szdszt is jól körbeudvarolja, az gyönyörű. persze, igen szépen is kell énekelnie a mi viktorunknak, hogy vagy fodorra tudja tolni az előrehozott választások elmaradását, vagy éppen ellenkezőleg, bele bírja szorítani fodort egy olyan helyzetbe, ahol bele kell vágnia egy olyan vállalkozásba, nevezetesen az előrehozott választásba, aminek a dolgok - meglehet pillanatnyi - állása szerint mégiscsak az lenne az eredménye, hogy az szdsz kizúg a parlamentből.

tényleg szép kis dilemma. persze ki tudja, mennyiben nőne meg az szdsz kreditje attól, hogy egyrészt fodor lett az elnöke, másrészt pedig bevállalja a választásokat.

blogger itt elárulja magát: mint politikust alapvetően kedveli fodor gábort. nem annyira a politikai véleményeit, mert bloggernek a prioritásai máshol vannak, de nagyon kedveli azt a politikusi imágót, amit fodor megtestesít, és kedveli a stílusát is. ezzel együtt inkább olyan alkatnak látja, aki köztársasági elnöknek alkalmasabb, s nem annyira egy ilyen nehéz helyzetben levő párt élharcosának.

és hát, akármit is mondunk, mérföldekkel hitelesebb politikus, mint kóka jános. nem tudja, hogy kik a kókisták, de azért azt furcsának tartja, hogy bárki is hiteles politikust láthat(ott) a bukott elnökben. a prezentációs tréningen tanult mozdulatai, az állam csecsén meggazdagodott vállalkozói háttér... hát... valahogy kábé olyan hitelesen hangzott tőle a kapitalizmus meg a verseny promóciója, mint... szóval blogger egyelőre kétkedéssel fogadja orbán viktor ezirányú fordulatát is.

persze blogger nem akar ellentétbe kerülni önmagával - nem nagyon bízik abban, hogy az szdszből még lehetne a magyar liberalizmus vezető pártja, vagy akár énekeshalott. ezzel együtt kifejezetten érdekli, hogy miként oldja meg fodor ezt a valóban érdekes és nagyon alapvető dilemmát.

de a balatonon van blogger, nem fog a híreken csüngeni - ma megpróbálja egy barátja tanácsát követve feléleszteni a web'n'walk stickjét linux alól, merthogy most megalkuvós módon xp alatt lépett be, hogy postolni tudjon, és olvassa tovább a gyurgyák-könyvet.

meg nézi az eb-t, ahol ez alkalommal a horvátoknak drukkolt. de bármennyire is szereti bilicset, az a véleménye, hogy egy 119. percben szerzett gólnál a szövetségi kapitány ne a kupac tetején ugráljon, hanem legyen józan és intse figyelemre a játékosait. és hát... nem érdemel továbbjutást egy olyan csapat, ami ilyen helyzetben még képes gólt kapni.

úgyhogy ha megszeretni még nem is tudta, de már végtelenül tiszteli a törököket.

és ma este meg az olaszoknak fog drukkolni, viszont azt sem bánja, ha a spanyolok mennek tovább.


3 komment

Címkék: fidesz szdsz fodor gábor orbán viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://kfgblog.blog.hu/api/trackback/id/tr85531869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tallian.miklos 2008.06.21. 12:23:40

De ma még csak a holland - orosz lesz. :)

Silcon 2008.06.22. 21:08:44

Született egy Dávid Ibolya klón: népszerű lesz, de a pártján ez nem segít. Valami eladható kéne, amire vevő a szavazó. Az adócsökkentés az olcsó állam és a szabadságjogok nem jött be.

kfg966 · http://kfgblog.blog.hu 2008.06.22. 22:34:54

:-(
és milyen igazad van. és mén még várilyen kurva jók is voltak azok az oroszok:-)
ez már csak egy ilyen eb nekem: minden meccsen elkezdek valakinek drukkolni, aztán az ellenfél meg sokkal szimpatikusabb lesz.:-)
silcon: nem tudom, hogy igazad van-e. én még várnék talán a hatásra. merthogy ha orbán így viselkedik az szdsz-el, az szdsz is kijöhet a gettóból, mint '93-ban az mszp.
süti beállítások módosítása