bemutatkozás

politikai önvizsgálat - többnyire. meg ami még eszébe jut.

közéletről, olvasmányokról, egyebekről. olykor személyes megjegyzések is.

a hírszerzőn futott blog folytatása.

váljál tagjává a blog facebook közösségének

utolsó kommentek

  • Kocsor Blokk: Nagy örömmel olvastam. Most már nekem is illene nekivágnom, nem csak tervezgetni. youtu.be/C8C-tp... (2011.07.26. 21:07) szarajevoi anzix
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tényleg kicsit elkanyarodtunk a tárgytól, de lehet, hogy mégsem. Az a kíméletlenség és ag... (2011.03.28. 17:03) trivialitások - 1.
  • kfg966: nem erről beszélek. hanem a fideszről. szerintem az a kapcsolat, amit te mondasz, az méltánytalan ... (2011.03.28. 16:38) trivialitások - 1.
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tisztánlátás az lenne, ha vallomást tennének és a megrendelőjüket is földobnák némi bizon... (2011.03.28. 15:13) trivialitások - 1.
  • kfg966: szerintem egyrészt igen. másrészt azt gondolom, hogy még ha a debreceni légkör hozzájárult is a te... (2011.03.28. 14:27) trivialitások - 1.
  • Utolsó 20

ritkábban írnak

statisztika

látja a jövőt, sajnos

2008.01.28. 07:58 kfg966

most megnézte ezt a xi. kerületi választási eredményt, ami egyfelől biztosan egyértelműnek tűnik, merthogy viszonylag egyértelmű rétvári bloggertárs sikere. ugyanakkor persze iszonyatosan alacsony a részvételi arány. úgyhogy ez tipikusan az a helyzet, amit majd mindenki jól úgy fog magyarázni, ahogy a szája ízének jó.

ebben az értelemben ez az időközi választás nyilván előlegezi a népszavazáshoz kapcsolódó majdani magyarázatokat. ugyanúgy nem lesz következménye annak sem, mint ahogy nem lesz annak sem, ha netán rétvári bence valóban megnyeri ezt az időközit. de az egyik párt majd magyarázza, hogy milyen egyértelmű jelzése ez annak, hogy mit (nem) akarnak az emberek, a másik meg mondja, hogy a mandátumarányok jószerével változatlanok maradnak.

mindegy, ettől nagyjából herótja is van. viszont hát - azért megrémíti a perspektíva, hogy a fidesz fog majd itt kormányozni. mert ugye az, hogy blogger a fidesz felvetéseit olykor nem látja az ördögtől valónak, és az, hogy nem hajlandó a jelenlegi kormánynak mindent elnézni annak érdekében, hogy a kisebb rossz elvét követve megakadályozza a fidesz ismételt hatalomra kerülését, még egyáltalán nem jelenti azt, hogy szeretné, ha. vagy akár jobbnak tartaná.

tegnap eörsi-publicisztikákat olvasott - gyerekeitől kapta karácsonyra az ismerős urat a csúszdán. akkoriban már nem nagyon olvasott eörsit, többnyire már akkor is irtózott eörsi zsigeri gyűlölködésétől. most viszont elkezdte olvasni, és még akkor is visszajött nagy halom rossz, nagyon fullasztó érzése, ha kivonta eörsiből az érezhető elfogultságot.

mert azért kaya ibrahimokat, simpergereket, koronaúsztatást nyilván nem nagyon szeretne továbbra is. igazából az a baja, persze, hogy az ország jövőjének az a perspektívája voltaképpen tetszene neki, amit gyurcsány szavakban fölrajzolt. az igazi baj ennek a kormánynak a működésével, hogy a megválasztásának a körülményeivel és a töketlen reformjaival nemcsak önmagát, hanem ezt a jövőképet is diszkreditálta.

úgyhogy most elég rossz reggele van. és hát eörsivel együtt kénytelen azt gondolni, hogy nem igaz az az állítás, hogy minden népnek olyan kormánya van, amit megérdemel, mert ki érdemelné meg mondjuk hitlert - viszont minden népnek olyan alternatívái vannak, amiket megérdemel. és hát ez az alternatíva bizony igen-igen silány.

annak viszont örül, hogy az öccsétől mp3-ban megszerzett két sex-e-pil koncertet, sajnos abban az értelemben nem egészen jók, hogy amelyik 192kbps, az rossz minőségű kazettáról van felvéve, amelyik vélhetően jó kazettán volt, az viszont 64kbps. viszont nagyon örül a zenéknek, amiket azóta nem hallgatott, mióta se az autójában nincs magnója, sem otthon.

nem az a sex-e-pil ez, amiben már mick ness énekelt, s ami az mtv-n is szerepelt, hanem a hegyi (hill) zolis, darkos, képregényes, az, ami mellett ákos minden erőlködése a bonanza banzai-al csak sekélyes utánérzés.

most ezt hallgatja.

8 komment

Címkék: fidesz eörsi rétvári bence sex e pil

A bejegyzés trackback címe:

https://kfgblog.blog.hu/api/trackback/id/tr22314360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

letter-force 2008.01.28. 16:22:48

"...azért megrémíti a perspektíva, hogy a fidesz fog majd itt kormányozni."
Én is így vagyok ezzel.Külön szomorúság,hogy az rémít,amit egykor alapítottam.
Én anno nem tartottam Fodorral,mentem volna jobbra is,de az eredmény elszomorítóan rossz lett.

kfg966 · http://kfgblog.blog.hu 2008.01.29. 11:01:22

kedves bakura!
egyrészt megtisztelsz, komolyan.

másrészt: igen, időközi választáshoz képest nagyon is magas. de ahhoz, hogy ne lehessen azt mondani, amit mondanak is, hogy a szocik otthon maradtak, s ha nem, akkor bezzeg...

nos, ahhoz kevés. persze közvéleménykutatási mintának meg mégiscsak elég nagy, ha nem is feltétlenül reprezentatív.

úgyhogy a kommentedet nagy általánosságban elfogadom - a mondandóm szempontjából meg korlátozott érvényűnek tartom, ha megengeded.

kfg

kfg966 · http://kfgblog.blog.hu 2008.01.29. 11:02:15

letter-force4
igen, a te esetedben ez különösen fájó lehet.
kfg

Kókány Ibrahim 2008.01.29. 14:43:52

Ahanyoskám!
Engem meg az lyémít meg, hogy á koháppan piszonyos szitytya köhökben csupánlagosan nemszetáhulyónak montott kohmányod salyna eláhulyta a dzsidipit vazzeg!

Atársutasértelmiségi sopánkodó igeniegenposztmodern közelmúltbarévedező kulyvaéhetbe!

kfg966 · http://kfgblog.blog.hu 2008.01.29. 14:52:54

kedves ibrahim!
nyilván, nyilván. egyrészt nem vagyok szittya - származásilag sem, meg hát: szilágyi ákos óta különben sem tudok mosoly nélkül gondolni a szittyákra...

áll a szittya, áll mogorván,
áll csak váltig, rendszerváltig,
sörösüveg visszaváltig

szabadon idézve, a gyors válasz kedvéért, kopóban levő memóriával, nem mint melocco miklós, átírás és nem-tetszés végett.

s hát igen, ez van, gyakrabba szidom ezt a kormányt ebben a blogban, mint a fideszt, de azért olykor rögzíteném, hogy a fideszt sem kívánom a hátam közepére sem.

a kommented viszont szépségesen igazolja, hogy van, aki előbb lő, aztán (vagy aztán se) olvas. nem az én kormányom, nem vagyok társutas.

az viszont igaz, hogy ez a kormány azért nem kormányom, mert elárulta azt a jövőképet, amelyet önmaga fogalmazott meg - s amely nekem azért szimpatikusabb, mint a fidesz által kínált jövőkép.

de örülök, hogy az olvasóim között tudhatlak.

kfg

Kókány íbn Ibrahim 2008.01.29. 17:49:49

Amice, a táhsutas éte'miségi mai napság szép kényes-kényelmes jóllakott módon, el-elmantrázgat, elálproblámázgat azon hoty a szentmicisapka mértkerűt a párlámentbe. Agytekervényeiben nyócévveezelőtti kajaibrahimok kisértenek a Zórbánbányákban. Hasikája fáj nekije ha impotens audikulcskoalícíó-kúrmányának zéró teljesítménye szóba kerű'.

Tschak a lényegrűl nem tud/akar/szeretne mondani semmit: Ami itten másfélciklusalatt megcsináltatott az nattyon-nattyon nemhogy ciki, nehogy, gáz ez már KÖNNYGÁZ amice!


Na ezzel próbálj nem egyet érteni!

Irghum-burghum!

Kókány íbn fia Ibrahim 2008.02.20. 10:31:57

Qui tacet consentit.

süti beállítások módosítása