bemutatkozás

politikai önvizsgálat - többnyire. meg ami még eszébe jut.

közéletről, olvasmányokról, egyebekről. olykor személyes megjegyzések is.

a hírszerzőn futott blog folytatása.

váljál tagjává a blog facebook közösségének

utolsó kommentek

  • Kocsor Blokk: Nagy örömmel olvastam. Most már nekem is illene nekivágnom, nem csak tervezgetni. youtu.be/C8C-tp... (2011.07.26. 21:07) szarajevoi anzix
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tényleg kicsit elkanyarodtunk a tárgytól, de lehet, hogy mégsem. Az a kíméletlenség és ag... (2011.03.28. 17:03) trivialitások - 1.
  • kfg966: nem erről beszélek. hanem a fideszről. szerintem az a kapcsolat, amit te mondasz, az méltánytalan ... (2011.03.28. 16:38) trivialitások - 1.
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tisztánlátás az lenne, ha vallomást tennének és a megrendelőjüket is földobnák némi bizon... (2011.03.28. 15:13) trivialitások - 1.
  • kfg966: szerintem egyrészt igen. másrészt azt gondolom, hogy még ha a debreceni légkör hozzájárult is a te... (2011.03.28. 14:27) trivialitások - 1.
  • Utolsó 20

ritkábban írnak

statisztika

szívünk zöld-fehér

2008.01.19. 10:15 kfg966

és ez mindennél többet ér. tegnap munka után autóba ült és elindult dunaújváros felé, a régen várt dunaferr-ferencváros mérkőzésre. a héten a ferencváros értékesítésére kiírt pályázat meglehetősen furcsa eredménytelensége - amely mással, mint azzal, hogy valaki a ferencváros mielőbbi csődjében érdekelt, hogy így fillérekért jusson ingatlanhoz, nem magyarázható - előrevetítette, hogy politikai tüntetésre is fel kell majd készülnie. hogy lesz buzi mszp / zsidó szdsz, meg gyurcsány felszólítása, hogy mit csináljon az anyjával. a népi önkifejezésnek ez a formája ugyan nem tetszik bloggernek, mindazonáltal mélységesen osztozik a felháborodásban. úgyhogy azt a kompromisszumot kötötte magával, hogy ezeket a rigmusokat nem fogja kiabálni, viszont a tábor legeslegközepébe állt. ennek meg is van az eredménye: blogot írni éppen tud, de ha telefonjelentést kellene adnia a meccsről, az már nem feltétlenül menne.

különösen azért érthető a felháborodás, mert a fradi értékesítésére kiírt pályázatok közül ez volt az első, amely igazán komolyan vehető volt. persze a kézilabdaszakosztályt a viszonylagos anyagi függetlensége miatt kevésbé érinti a pályázat sikertelensége, de a három "e" 1899 óta létező klubjának többi szakosztályát, így a labdarúgást akár a megszűnés szélére is sodorhatja. ami olyan szurkolónak, akinek hűségjegye is volt abból az időből, amikor vincze géza irányítása alatt majdnem kiesett a csapat, nagyon fájdalmas. és csak reménykedni lehet abban, hogy a kézilabdázóknak volt annyi eszük, hogy a költségvetésbe nem kalkulálták bele a pályázat sikere esetén rájuk eső bevételt. mert ha igen, akkor megint túlköltekeztek. ha nem, akkor nyilván nem a csőd lesz, hanem az a perspektíva, hogy megint remegünk, hogy az amúgy is meggyengült csapatból meg tudjuk-e tartani azokat a játékosokat, akiket meg akarunk.

régen látott ilyen dunaferr-fradit - a dunaferr-tábor alig volt nagyobb, mint a szokásosan négy-öt fős vasas-tábor. pedig néhány éve, amikor a dunaferr bajnokaspiráns volt az egész kapu mögötti szektort megtöltötték a szurkolóik. most azonban messze-messze többen voltak a fradisták. irdatlan hangulatban kezdődött a mérkőzés, és az első győzelem rögtön a lelátón megszületett. nem, nem abban az értelemben: a fradi-tábor gyakorlatilag belefojtotta a szót a dunaújvárosiakba.

lassú adok-kapokkal kezdődött a mérkőzés, a dunaferr szerzett vezetést, majd fordított a fradi 2:1-re. innentől főleg a dunaferr vezetett. egy kicst megleptek bennünket az első félidőben alkalmazott egészen nyitott védekezéssel. nem is a szokásos védekezéssel, amikor egy ötös fal előtt gáspár gabriella játszik zavarót, hanem egy egészen félpályáig megnyitott zónával. ez persze a betörések ellen nem nyújt védelmet, ezt a dunaferr úgy akadályozta meg, hogy rendkívül jól zárta le a páros kapcsolatok elől a teret és eleve megakadályozta, hogy valaki sikeresen lendületet szerezzen a kapura töréshez. azt meg kell adni, hogy ezt jól csinálták, és a védekezésük is jóval kevésbé volt brutális, mint amit kiss szilárd idején megszokhattunk.

sajnos, mi ebben az időszakban sokat és bután hibáztunk - fej fölött oldalvonalon kipasszolt labdák, labdaeladások, rossz lövések. ebben az időszakban uhrakova és szucsánszki igyekezete dícsérhető, illetve pastrovics is elég jól védett a sérüléséig. a helyére beállt haris is bemutatott néhány szép védést, majd visszajőve pastrovics tovább folytatta jó szereplését. ebben az időszakban a bírók is inkább aprókat tévedtek, itt még mindkét csapat javára, illetve termésetszerűleg kárára.

a második félidőre háromgólos hátránnyal fordultunk. iszonyatos energiákat mozgattak meg a lányok, hogy ezt ledolgozzák. végül nem sikerült, két góllal kikaptunk, de milyen körülmények között... erre a félidőre zácsik egészen összekapta magát, bátrabban kísérletezett és nagyon jó lett kovacsicz teljesítménye is - bár ő sajnos a félidő folyamán több ziccert is hibázott.

kovacsiczról szólva meg kell emlékezni juhász gabrielláról is, aki magabiztosan játszott védekezésben, illetve jól lőtte be az adódó lehetőséget - ugyanakkor keveset kapott. ez talán azzal magyarázható, hogy a ballövőben játszó zácsik inkább kapura ment, vagy befelé mozgott és passzolt és ritkán játszotta le a labdát a szélre (ez persze a dunaferrnek megadta a lehetőséget arra, hogy a jobboldali védelmét tömörítse és kicsit feladja a juhásszal szembeni védekező pozíciót). a másik oldalon soósnak nagyon nem ment a játék - körülbelül az első félidő huszadik percéig kellett várni az első értékelhető megmozdulására, amikor megszerzett egy kipattanó labdát. persze lőtt egy-két gólt, de ma nagyon-nagyon nem ment neki - így gyakrabban passzolta a labdát le a jobbszélsőnek, kovacsicznak. (meg kell jegyezni, hogy a labda akkor is gyakrabban ment a jobboldalra, amikor szucsánszki volt a jobbátlövő.)

többször sikerült négy-öt gólos hátrányból egygólosra fölállni. viszont a második félidőre a bírók - és sújtsa kollektív megvetés a nevüket: a herczeg-südi párosról van szó - egészen szemérmetlen hazai pályát fújtak. ritkán tették fel a kezüket passzívre, ferling és mörtel több lépéshibáját elengedték, passzív játék esetén megítélt szabaddobás után négy-öt húzásos megoldásokat engedtek a dunaferrnek. egészen felháborító volt. némi joggal díjazta ténykedésüket a mocskos csalók kórus.

végül kétgólos vereséget szenvedtünk - emelt fővel. bosszantól, hogy ebben több saját hibánk is közrejátszott, főleg az első félidőben. még bosszantóbb azonban, hogy az állítólag legjobb magyar bírópáros a teljesítményével ilyen mélyen belenyúlt a mérkőzésbe - és furcsa módon mindig akkor születtek a legfurcsább ítéletek, amikor éppen döntetlenközeli helyzetbe került a csapat.

úgyhogy most nem emel ki senkit. a csapat kiválóan küzdött, blogger büszke volt rájuk nagyon. ez a bajnokság elment. valószínűleg a második hely is. viszont egészen kiválóan küzdő csapatot látott.

SZÉP VOLT LÁNYOK!


4 komment

Címkék: kézilabda fradi női kézilabda kovacsicz zácsik pastrovics haris soós viktória juhász gabriella uhrakova szucsánszki

A bejegyzés trackback címe:

https://kfgblog.blog.hu/api/trackback/id/tr12303034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaloz174 2008.01.19. 15:50:35

Még akkor sem értem, miért kell kis betűkkel írnod a neveket, ha van alkotói szabadság.
A bírók már csak ilyenek, belenyúlnak a meccsbe - állítólag. Ennek megítélése szubejektív, természetesen. Pl. nekem az a véleményem, hogy tavalyi bajnoki címét a Fradi Németh Helgának, a bíróknak nagyban köszönheti.:)
Többek között a Népligetben lejátszott Kohász elleni meccsnek kapcsán is.
A Dunaferr B-közép, ha nem is volt nagyobb létszámú, mint a Fradi-vendégszektor, azért önmagához nagy volt. (Bár fogalmam sincs, miért is öröm és érdem becsmérelni más csapat drukkereinek szurkolását.) Arról nem beszélve, hogy a nézőtér is teli volt - nem Fradi-drukkerekkel. Mivel a Dunaferr pár éve minden nemzetközi kupát begyűjtött, szemben más csapatokkal, a helyi nézők eléggé el vannak kényeztetve. Én örültem, hogy a tegnapi meccsnek a kedvéért ilyen sokan eljöttek. Az általad felemlített Vasas pl. még szebb eredménylistával rendelkezik, véleményem szerint bűn az, ami ott történik a kézi-szakosztállyal, így nem bírálni kellene, hanem inkább segíteni! Mint ahogy titeket is egy ország kézis tábora segített pár éve különböző módon, amikor megtudtuk, hogy bajban vagytok.
Össze kellene fogni - nem bántani egymást. :( Ma különösen!

Llaca 2008.01.19. 18:10:16

"...csak reménykedni lehet abban, hogy a kézilabdázóknak volt annyi eszük, hogy a költségvetésbe nem kalkulálták bele a pályázat sikere esetén rájuk eső bevételt. mert ha igen, akkor megint túlköltekeztek..."

Fradi kézilabda és költségvetés? Jelenleg, és már jó ideje két egymást nem ismerő fogalom. Hogy nagyon-nagyon finoman fogalmazzak: ismereteim szerint a kérdéses vállalkozás gazdálkodása meglehetősen ad-hoch módon, a szokásos és kívánatos elméleti és gyakorlati alapok, módszerek nélkül folyik, amely abszolút nem él többek között pl. a "tervezés", mint irányítási eszköz lehetőségével sem.... :-((
Tehát marad a második alternatíva, amiből viszont sztem még a csőd se zárható ki reálisan (mégha a kimúlás a dolog nagyságrendje miatt az éberségünket elaltató módon kicsit lassú tempójú is...)
:-(((

kfg966 · http://kfgblog.blog.hu 2008.01.20. 10:45:56

kaloz174: a nevek kisbetűvel maradnak, az alkotói szabadság nevében. az enyém is.:-)
és senkit nem akartam bántani - csak megjegyeztem a táborok nagyságával kapcsolatban valamit, ami meglepett. mert máshoz voltam szokva.

llaca: hát, valahogy azt feltételeztem, hogy egy üzleti vállalkozásnak - még ha nekünk "a" klub is, van üzleti terve.
megijesztesz.
de sajnos nem tartom a valóságtól elrugaszkodottnak a feltételezésedet.:-(

Llaca 2008.01.20. 18:12:20

Ez jórészt nem feltételezésen, hanem közvetlen élményen alapul. Amikor a szalámis névadó elment, én naívan megkérdeztem az arra legilletékesebbet - akinek a dolga lenne az ilyesmi -, hogy hogyan fog alakulni a cash-flow-nk, bírjuk-e majd a kifizetéseket. A válasz az volt, hogy nekünk olyan nincs, mi ezt nem szoktuk előre tervezni. Én akkor ijedtem meg. Az azóta eltelt néhány év be is bizonyította, hogy nem teljesen alaptalanul.
De annyira azért talán már nem vészes a helyzet, mert a legújabb névadónk, a bb viszont már megkövetelte, hogy valami költségösszesítő csak készüljön el, ami végülis össze lett szenvedve.
süti beállítások módosítása