bemutatkozás

politikai önvizsgálat - többnyire. meg ami még eszébe jut.

közéletről, olvasmányokról, egyebekről. olykor személyes megjegyzések is.

a hírszerzőn futott blog folytatása.

váljál tagjává a blog facebook közösségének

utolsó kommentek

  • Kocsor Blokk: Nagy örömmel olvastam. Most már nekem is illene nekivágnom, nem csak tervezgetni. youtu.be/C8C-tp... (2011.07.26. 21:07) szarajevoi anzix
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tényleg kicsit elkanyarodtunk a tárgytól, de lehet, hogy mégsem. Az a kíméletlenség és ag... (2011.03.28. 17:03) trivialitások - 1.
  • kfg966: nem erről beszélek. hanem a fideszről. szerintem az a kapcsolat, amit te mondasz, az méltánytalan ... (2011.03.28. 16:38) trivialitások - 1.
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tisztánlátás az lenne, ha vallomást tennének és a megrendelőjüket is földobnák némi bizon... (2011.03.28. 15:13) trivialitások - 1.
  • kfg966: szerintem egyrészt igen. másrészt azt gondolom, hogy még ha a debreceni légkör hozzájárult is a te... (2011.03.28. 14:27) trivialitások - 1.
  • Utolsó 20

ritkábban írnak

statisztika

és a felemás folytatás

2008.01.13. 19:38 kfg966

az előző bejegyzésben írtak folytatásaképpen reggel beült az autóba és megint lement kecskemétre. az este még annyi történt, hogy meglepetésre az eger legyőzte hosszabbítás után 10 ponttal a kecskemétet. ami a helyzetet oda egyszerűsítette, hogy győzelemmel biztos továbbjutóvá váltunk, a legalább hétpontos győzelem meg az első vereség ellenére a csoportelsőség is megvan.

és nem akarja feltétlenül ellőni a poént, de meglett a győzelem. kicsit nehezen indult a mérkőzés, fej-fej mellett haladtak a csapatok, de látszott, hogy a mieink roppant fegyelmezetten játszanak, vigyáznak a személyi hibákra és játékintelligenciában az egriek fölött vannak. az első negyed végére tizenegy pontos különbség alakult ki. külön kiemelkedett losonci gergő, aki elég komoly lázzal vállalta a játékot - mert az ő centerjátékára nagyon szükség volt az egriek hatalmas centerével szemben.

a második negyedben kicsit kiegyenlítettebbé vált a küzdelem, de így is sikerült két pontot hozzárakni a vezetéshez. a harmadik negyed is sokáig kiegyenlítetten haladt, aztán egy általa vitatott ítéleten az egyik egri játékos lebazmegelte a játékvezetőt s az ebből kapott technikaiból nagyon jól jött ki a csapat - a két büntető megvolt, a folytatódó labdabirtoklásból egy hárompontos kísérlet küzben elkövetett faultra jött három büntetődobás, amiből kettő bement, s a lepattanót mi szereztük meg s a fiúk bedobták. itt körülbelül el is dőlt a mérkőzés. egészen kiválóan játszott ezen a meccsen benyó máté, a második félidőben berta dani, és különösen az elsőben fonth tamás. és hát nyilván blogger balázs fia is, aki benyóhoz hasonlóan negyven percet pályán volt.

a végén a 31 pontos győzelem nemcsak a csoportelsőséget jelentette, hanem azt is, hogy az eger kiesett és csoportmásodikként a kecskemét jutott tovább. (ahhoz képest, hogy milyen tahó módon viselkedett a kecskeméti közönség, és irdatlan könnyű lett volna kiejteni őket - ha 18 pontnál kevesebbel győzünk - a fiúk jelesre vizsgáztak sportszerűségből.)

és akkor egy félsikerült kép.



úgyhogy bent vannak a tizenhat között. és akkor a névsor: benyó máté, berta dániel, bujtás ferenc, fonth tamás, frey dávid, gócsa bálint, kerpel-fronius áron, kerpel-fronius balázs, losonci gergő, szecskó mihály, volosin györgy.

és akkor a blogger ezúttal büszke apuka (szerencsére nem idegen tőle az érzés.)

utána pedig megnézett fradi-meccset. nem nagyon fog most kritikát mondani, nincs itt az ideje. nyilván ennek a fradinak nem viborgban kell kiharcolnia az állva maradást. persze, itt jöhetne az a lemez, hogy podgoricán kellett volna nyerni, stb, stb, de nem jön, mert már volt.

persze ezt a meccset tv-ben látta, olykor szokott utazni a csapattal, de külföldre ritkán, leginkább bécsbe, hypo ellen. úgyhogy tv-s élménye volt. egy ideig azt érezte, hogy iszonyatosan föl vannak paprikázva a lányok, tartották is a lépést a viborggal, de aztán látszott, hogy egyelőre klassziskülönbség van a két csapat között.

ez az első félidőben főleg az átlövőjátékban mutatkozott meg - zácsik is elég kevés veszélyt jelentett a kapura, a szimpatikus soós viktóriának ez sajnos meglehetősen kudarcos mérkőzése volt. abban volt némi remény, hogy a kapuban pastrovics egészen kiváló napot fogott ki, parádés védések sorozatát mutatta be - s ha gólt is kaptunk, többnyire kevésbé az ő hibája, mint inkább a gyámoltalan védekezésé volt. keveset ütköztünk, nem zárt elég agresszívan össze a fal, így gyakran került kiszolgáltatott helyzetbe.

a második félidőben jelentősen följavult zácsik szandra, végül hét gólt ért el, szép átlövésgóljai voltak, de egyszer lerohanásból is (!!) betalált. az egészen meglepő volt. mellette juhász gabriella volt ismét nagyon eredményes, ő kilenc gólig jutott, amellett, hogy nagyon látszott rajta, hogy ki van hegyezve erre a mérkőzésre, egészen biztos kézzel lőtte a heteseket. ez jelentős előrelépés a fradi életében, az ősszel ezzel nagyon sok baj volt.

az utolsó negyed órára már látszott, hogy a meccset a szakvezetés is föladta az idei továbbjutás szempontjából, ezért a jövő építése érdekében bejöttek fiatalabb játékosok. az eddig nem túl sikeres kocsis is bejött, lőtt egy szép gólt, pályára lépett dajka bettina is irányítóban, németh csilla pedig még gólt is szerzett.

most már teljes mértékben a hazai bajnokságra lehet koncentrálni - a nemzetközi kupák szempontjából ennyi volt. ezen kár keseregni - nagy volt még ez a kabát ennek a csapatnak. ebből a csoportból még az sem biztos, hogy az a társaság továbbjutott volna a bl-ben (megszerezve az első két hely egyikét), amely tavaly a bajnokságot nyerte, tóth timivel, kirsnerrel és mravikova hangyával. ők azért a kek-et érő harmadik helyet hozták volna, persze, de ez a csapat meggyengült, illetve most formálódik újjá.

nem kell ettől a vereségtől elkeseredni - már látszanak bíztató jelek. csak kurva sokat és következetesen kell még dolgozni, hogy ne csak jelek legyenek, hanem eredmények is.

például éppen most, pénteken este lesz komoly hazai erőpróba, újvárosban a dunaferr ellen.

tessék kapaszkodni!

2 komment

Címkék: kézilabda női kézilabda kézilabda bl zácsik pastrovics soós viktória németh csilla juhász gabriella dajka bettina kerpel fronius áron kerpel fronius balázs benyó máté berta dani losonci gergő

A bejegyzés trackback címe:

https://kfgblog.blog.hu/api/trackback/id/tr77295971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paha · http://handball.hu 2008.01.13. 20:13:15

ott leszel pénteken? :)

a fiúknak gratulálok!

kfg966 · http://kfgblog.blog.hu 2008.01.13. 21:14:48

dolgozom, hogy meg tudjam szervezni munkaoldalról. nagyon szeretnék - mert azt gondolom, hogy ez a csapat megérdemli:-)
süti beállítások módosítása