bemutatkozás

politikai önvizsgálat - többnyire. meg ami még eszébe jut.

közéletről, olvasmányokról, egyebekről. olykor személyes megjegyzések is.

a hírszerzőn futott blog folytatása.

váljál tagjává a blog facebook közösségének

utolsó kommentek

  • Kocsor Blokk: Nagy örömmel olvastam. Most már nekem is illene nekivágnom, nem csak tervezgetni. youtu.be/C8C-tp... (2011.07.26. 21:07) szarajevoi anzix
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tényleg kicsit elkanyarodtunk a tárgytól, de lehet, hogy mégsem. Az a kíméletlenség és ag... (2011.03.28. 17:03) trivialitások - 1.
  • kfg966: nem erről beszélek. hanem a fideszről. szerintem az a kapcsolat, amit te mondasz, az méltánytalan ... (2011.03.28. 16:38) trivialitások - 1.
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tisztánlátás az lenne, ha vallomást tennének és a megrendelőjüket is földobnák némi bizon... (2011.03.28. 15:13) trivialitások - 1.
  • kfg966: szerintem egyrészt igen. másrészt azt gondolom, hogy még ha a debreceni légkör hozzájárult is a te... (2011.03.28. 14:27) trivialitások - 1.
  • Utolsó 20

ritkábban írnak

statisztika

"egy pitiáner zsaroló magatartás gutírozása"

2007.11.14. 07:55 kfg966

vélhetően több szdsz-alapító áll amögött a keserű emil mögött, amit kozák gyula írt alá, s amely az alapítók nevében kifogásolja azt, hogy az szdsz hova jutott. a "hova jutott" persze elég szomorú. és nyilván nem nagyon akar az ember döglött lovat rugdosni - de az embernek a valaha volt reményeivel alkalomadtán jó leszámolnia.

hogy mi volt kódolva az szdsz-ben és mi nem, azon lehet vitatkozni. nyilván érthető, ha valaki, mint kozák gyula, solt ottília nézeteit és hozzáállását kéri számon a párton. de azt sem lehet elfelejteni, hogy az szdsz-ben már alakulásakor is többféle irányzat volt jelen - a szociáldemokrata jellegűtől a szociálliberálison át a klasszikus liberalizmusig. mondhatni - inkább a közös múlt, mintsem a közös jövő hozta össze ezt a pártot.

azt az egyetlen dolgot nem lehetett előre sejteni, hogy ez a karakteres és arrogáns párt voltaképpen ennyire - újabb, nem ebben a kontextusban használt szóval - beszari lesz. hogy a jobboldaltól való páni félelmében így vackolódik a szocialisták ölébe, és ilyen elvtelen kompromisszumokban adja föl magát és nem utolsósorban elveit.

azt gondolja blogger, hogy jó lett volna, ha az szdsz klasszikus liberális pártként működött volna az elmúlt 17 évben - ráfért volna erre az országra egy olyan párt, ami kiáll a piac mellett, a szabadság mellettt. de azt is gondolja, hogy a pártban alakuláskor megvolt bármelyik irányzat következetes képviselete esetén gond nélkül stabil 6-10 százalékos párt maradt volna. sőt: még úgy is, ha a három irányzat között időről időre kötött alkalmas kompromisszumokat képviselték volna.

ehelyett azonban az szdsz leginkább az elvei és a miniszteri bársonyszékek megtartása között kötött kompromisszumot -  kizárólag az elvei kárára. azok a szavazók, akik ettől a párttól elvszerű politizálást vártak, már rég elpártoltak, vagy orrukat befogva, szemüket lesütve szavaznak rá. a párt meg rendesen kitermelte magának azokat a politikusokat, akiket ez a helyzet nem nagyon zavar. az úgynevezett pragmatikusokat. akiket nem zavarnak az elvek.

mint ahogy az sem, hogy az szdsz úgy fog kiesni a parlamentből, hogy az égvilágon senki nem fog egyetlen könnycseppet sem elmorzsolni.

3 komment

Címkék: politika szdsz

A bejegyzés trackback címe:

https://kfgblog.blog.hu/api/trackback/id/tr30228549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FoLib · http://friendofliberty.freeblog.hu 2007.11.16. 22:28:46

Alighanem nekem sem lesznek álmatlan éjszakáim, amennyiben 4,9 százalékot szereznek a következő választásokon.

Kitta 2007.11.30. 13:45:14

Bocs, hogy ajtóstól rontok a post-ba, nem a témához tartozik...csak annyi, hogy én is felraktam a blogod linkjét a honlapunkra. (Tudod, mit mondtunk a közös célokról....:)

www.szazadveg.hu/kutatas/blog.php
süti beállítások módosítása