bemutatkozás

politikai önvizsgálat - többnyire. meg ami még eszébe jut.

közéletről, olvasmányokról, egyebekről. olykor személyes megjegyzések is.

a hírszerzőn futott blog folytatása.

váljál tagjává a blog facebook közösségének

utolsó kommentek

  • Kocsor Blokk: Nagy örömmel olvastam. Most már nekem is illene nekivágnom, nem csak tervezgetni. youtu.be/C8C-tp... (2011.07.26. 21:07) szarajevoi anzix
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tényleg kicsit elkanyarodtunk a tárgytól, de lehet, hogy mégsem. Az a kíméletlenség és ag... (2011.03.28. 17:03) trivialitások - 1.
  • kfg966: nem erről beszélek. hanem a fideszről. szerintem az a kapcsolat, amit te mondasz, az méltánytalan ... (2011.03.28. 16:38) trivialitások - 1.
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tisztánlátás az lenne, ha vallomást tennének és a megrendelőjüket is földobnák némi bizon... (2011.03.28. 15:13) trivialitások - 1.
  • kfg966: szerintem egyrészt igen. másrészt azt gondolom, hogy még ha a debreceni légkör hozzájárult is a te... (2011.03.28. 14:27) trivialitások - 1.
  • Utolsó 20

ritkábban írnak

statisztika

bizonyos értelemben közkívánatra

2008.11.27. 12:56 kfg966

meg hát azért is, mert hiányzott olykor, hogy blogot írjon blogger (vagy tán helyénvalóbb lett volna rögtön azt írni, hogy hiányzott olykor, hogy blogot írjak, mert hát nevezheti-e magát bloggernek valaki, aki nem ír blogot... alapkérdés. talán tomcat nevezhetné, rá már annyira ráragadt, hogy ő a blogger, hogy róla már az isten se mosná le. de azért blogger nem tér vissza az egyes szám első személyhez, inkább a hagyományaihoz ragaszkodik. tehát: hiányzott bloggernek, hogy blogot írjon.)

most úgy van, hogy meglehetősen sok a munkája, ezenkívül most van dolgozatírós szezon az iskolában, arra készül erőteljesen. egyik gyermeke jól átesett egy mononucleosison, hence the picture of the x-ray machine egy málló vakolatú pincehelységben, túl vagyunk, köszönjük, több ilyet nem kérünk.

emellett legkisebb fia is elkezdett klubban kosárlabdázni, innentől ugrásszerűen megnövekedett blogger kosárcsarnokokban töltött ideje, de erről nem feltétlenül gondolt mindig részletesen beszámolni, talán majd a nagyobb eseményekről, nem untatja másra vágyó olvasóit. most rövid inventory következik mindazokról a dolgokról, amikről blogger az utóbbi időben nem írt, de azért gondolatai voltak róla, és esetleg még pótolja. valóban csak jelzésszerűen, amennyire ebédidőben futja:

  1. rászokott egy újabb sorozatra, the wire (a drót), egészen-egészen kiváló, erről biztos akar majd egyszer hosszabb postot, amiben sajnos spoiler-elemek is lesznek, de egészen határozottan ajánlja bárkinek. annyit mond blogger, hogy ez a sorozat megelőzte nála a 24-et, és vetekszik a sírhant művekkel. ami blogger esetében nagy szó.
  2. nyilván hozzászólt volna hitetlen tamáska blogjának a christian klar szabadulásáról szóló hírszerzőcikkhez kapcsolódó postjához, főleg a kapcsolódó kommentek miatt, ahol már valóban összemosódik az, hogy a hozzászólóknak a címmel van-e bajuk, vagy pedig azzal, ha valaki a baloldali és jobboldali elméletek nevében elkövetett bűnöket horribile dictu ugyanazzal a mércével kívánja megítélni
  3. ugyanennél a cikknél az egyik kommentben ajánlja utazó (akinek egyébként - kérdő levele révén - van némi szerepe abban, hogy blogger most postol) ajánlja a latohatar.com oldalt, mint érdeklődésre számot tartó blogújságot, ahol blogger rögtön a következő postot találta, amin azért blogger fennakadt. jó, nyilván nem nagyon tetszik neki sem, hogy valaki áramot vezet a kerítésbe és ezért emberek halnak meg, meg hát blogger nyilván nem amolyan law and order személyiség, csakhogy. azért azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy minél távolabb kerül az ember a fővárostól, annál illuzórikusabb komolyan vennie a hatóságok képességét a személyes épségének illetve a vagyonának a megóvására. ehhez gondol esetleg egy árnyaltabb és hosszabban kifejtett postot blogger odarakni.
  4. csaknem postolt az mdf komolyan vehetőségéről lengyel zoltán után, de ezt mások megírták, úgyhogy erről nem postol.
  5. sok kedve nincs az szdszről és a költségvetésről sem postolnia.
  6. azt nagyon sajnálja, hogy a két héttel ezelőtti fradi-dvsc kézilabdameccsről nem postolt, az egyik legnagyobb sportélménye volt idén. de még lehet, hogy fog róla írni, elsősorban a táborok viselkedése okán.
  7. az egyik iskolai dolgozata barbara j. falk the dilemmas of dissince in central-eastern europe-ról szóló recenczió lesz. elég gondolatébresztő könyv, lehet, hogy ebből is lesz itt post.

hát, egyelőre ennyi elmaradása jutott eszébe, meg az, hogy ha blogol az ember, akkor azzal foglalkoznia kell.

és még egy, ez azonban blogger dilemmája. annak idején a technikai lehetőségek korlátozott volta miatt költözött el a hírszerzőről. akkoriban sokan óvták attól, hogy itt, az indexen a blogja elveszik a többi között. ez persze részben így van, ezért a link a hírszerzős blogjában mindig, hogy onnan is idetaláljanak az olvasók. viszont azért az is történt olykor, hogy egy-egy ütősebb post kikerült az index címlapjára, ami olykor megnövelte az értelmes hozzászólások számát. (olykor a tök értelmetlenekét, persze.)

most viszont az indexben változás történt, a címlapra csak az kerülhet ki, aki engedélyezi a reklámokat. van olyan gut feelingje bloggernek (vagy zsigeri érzése, vagy mi szösz), hogy ez nem nagyon szimpatikus. nem azért, mert elvi kifogása lenne a reklámok ellen, vagy hogy ne értené blogger, hogy milyen finanszírozási- és médiatérben helyezte el a blogját, inkább azért, mert valamiért rossz érzéssel tölti el, hogy olyan tartalmak jelennek meg egy-egy postja mellett, amelyeket nem tud kontrollálni. viszont persze szeretne minél több emberhez eljutni.

ez itt bizony dilemma. voltaképpen kérne véleményeket blogger.


2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kfgblog.blog.hu/api/trackback/id/tr54791230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

várakozó 2008.11.28. 11:41:08

Kedves Blogger!

Örülök, hogy végre írtál. Azt hittem, már örökre lemondtál a blogolásról.

Reklám ügyileg teljesen egyetértek veled. Bár, nekem türelmem nem volt végiggondolni, hogy mim hova nem kerül. Persze engem nem is nagyon érdekel, mert tulajdonképpen magamnak irkálok.
Úgy voltam vele, hogy ha a reklámnélküliséget választom, akkor talán békén leszek hagyva.

violator 2008.11.28. 13:39:29

A Drót szvsz a legfontosabb sorozat, ami az utóbbi évtizedekben készült. Zseniális, még úgy is, hogy nem hibátlan. A 24-el össze se vetném, teljesen más kategória a kettő. Amúgy szvsz a Hírszerzővel jobban járnál blog ügyileg, ha akarsz reklámokat semmiképpen.
süti beállítások módosítása