bemutatkozás

politikai önvizsgálat - többnyire. meg ami még eszébe jut.

közéletről, olvasmányokról, egyebekről. olykor személyes megjegyzések is.

a hírszerzőn futott blog folytatása.

váljál tagjává a blog facebook közösségének

utolsó kommentek

  • Kocsor Blokk: Nagy örömmel olvastam. Most már nekem is illene nekivágnom, nem csak tervezgetni. youtu.be/C8C-tp... (2011.07.26. 21:07) szarajevoi anzix
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tényleg kicsit elkanyarodtunk a tárgytól, de lehet, hogy mégsem. Az a kíméletlenség és ag... (2011.03.28. 17:03) trivialitások - 1.
  • kfg966: nem erről beszélek. hanem a fideszről. szerintem az a kapcsolat, amit te mondasz, az méltánytalan ... (2011.03.28. 16:38) trivialitások - 1.
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tisztánlátás az lenne, ha vallomást tennének és a megrendelőjüket is földobnák némi bizon... (2011.03.28. 15:13) trivialitások - 1.
  • kfg966: szerintem egyrészt igen. másrészt azt gondolom, hogy még ha a debreceni légkör hozzájárult is a te... (2011.03.28. 14:27) trivialitások - 1.
  • Utolsó 20

ritkábban írnak

statisztika

olimpiát néz, továbbra is

2008.08.10. 07:13 kfg966

az csodálatos, hogy egy ilyen olimpia alatt blogger korábban kel még a szabadságán is, mint év közben. hogy egy magyarország-crna gora meccs miatt akár ötkor is, meg egy magyar-svéd miatt négykor.

úgy tűnik, az agyára ment kicsit a korai kelés - vagy a televízió őrült meg, imre géza asszóját közvetíti a csodálatos gulyás lászló és a mindig igen polgári, hiteles schmitt pál. gulyás már boczkó gábor asszója alatt is alakított - nagyon nem bírta kezelni azt a helyzetet, hogy a monitoron a magyar balról volt, az élőképen (mert én a helyszínről közvetítek) meg jobbról. így az olasz tusait rendre behúzta a magyarnak (de most nem árulok el eredményt). most meg az a csoda, hogy az első másfél percben senki nem vette észre, hogy miközben úgy beszélnek, mintha imre géza és egy koreai vívnának a képernyőn is - ott éppen egy chilei meg egy venéz küzdöttek egymással.

no, sebaj.aztán innen egynapos kihagyással folytatja a tegnapi blog, azóta elment egy gyermekért a kosárlabda-táborba, aki éppen 10 éves volt tegnap. az amerikai - kínai kosármeccst már együtt nézték. aztán gyermek, aki hullafáradt a tábortól, kérte, hogy reggel ötkor ő is keltessék föl a magyar-brazil női kézi-meccsre. bloggernek ehhez nem volt szíve, viszont azt gondolta, hogy ezt úgy fair csinálni, ha ő maga nem nézi meg stikában. fél hatkor felkelt blogger, kiment wc-re, megnyugodva látta, hogy a magyarok 17:13-ra vezetnek a második félidő elején. aztán visszafeküdt aludni.

és itt spoiler következik. 17:12-es félidő után 28:28 lett a vége, úgy, hogy még az utolsó másodpercben mi egyenlítettünk. megnézte aztán blogger a második félidőt - az maga volt a tragédia. a brazilok kinyitották a falukat, kijöttek egészen nyitott védekezésre, ezzel teljesen szétszedtek bennünket. 17:12-ről öt perc alatt 17:17 lett. labdaeladások, rossz védekezések.

úgy tűnik, hogy teljes a tanácstalanság. németh andrás menesztése után - amelyet a rossz nyelvek szerint amolyan edzőbuktató manőver előzött meg, megint csak a rossz nyelvek történetében görbicz anita pályafutása során nem először - hajdú jánost nevezték ki szövetségi kapitánynak, úgy, hogy egyébként mellé még kineveztek mindhárom élcsapatból (győr, dunaferr, fradi (akkori állás szerint, most már sajnos, nem biztos, hogy a fradi lesz a harmadik...:-( )) egy-egy segítőt. annak érdekében, hogy így szűnjék meg a széthúzás.

blogger szerint ez eleve tipikus magyar maszatolás. ráadásul hajdú jános igazán sikeres edző tán sosem volt és hát olyan nagyon komoly sikert férfi szövkapként sem ért el. döbbenet volt, hogy mennyire nem volt képes beavatkozni a játék menetébe. a brazil átlövő teljesen kikészítette tóth tímeát, aki villámgyorsan szedett össze egy piros lapot (a harmadik két perce után.)

akadoztunk védekezésben, a labdaeladásaink után nem bírtunk elég gyorsan visszazárni, rendre kaptuk az indításgólokat. és ráadásul a nyitott védekezésre - mint nagyjából 10 éve általában - nem találtunk ellenszert a nyitott védekezésre. ami azért meglepő, mert mégiscsak egy csoportban vagyunk a koreaiakkal, akiknek ez a legkomolyabb fegyvere. akkor hát ezt hogyan is képzeltük? hogy erre nem készültünk föl? talán az volt a fölkészülés, hogy a brazilokat úgyis megverjük, s akkor ahhoz, hogy a négy továbbjutó-hely egyikén végezzünk, már megvan a négy pontunk? s akkor a koreaiaktól akár ki is kaphatunk? arra meg nem készültük, hogy más is védekezhet nyitottan? hát, ez nagyon gáz.

ráadásul görbicz és pálinger ereje sem végtelen. mindent nem lehet rájuk hagyni, mindent nem lehet tőlük elvárni. másnak is kell a felelősséget vállalni. ha görbicz kihagy két büntetőt: miért nem lövi más a harmadik hetest? miért kell a kulcsembereknek végig játszaniuk? miért nem merünk másokhoz nyúlni?

beállóban szamoránskynak jóval több terepe volt, mint az előző meccsen zártan védekező svédek ellen, és számos gólt is szerzett. sajnos, pont a végjátékban ziccereket rontott, amelyek közül, ha csak egy is bemegy... sajnos, szamoránsky, aki pillanatnyilag a legjobb magyar beálló, csak egy éve nőtt ki uhrakova árnyékából. nem is lehet meg az a rutinja, ami ehhez a szinthez kellene. reméljük, hogy lesz belőle pádár párduc szintű játékos, aki ha megkapta a labdát, vagy gól lett, vagy büntető. mert egyelőre még nem az, sajnos. de a potenciál benne van.

pálingernek meg megköszönhetjük, mint már annyiszor.

így viszont nagyon nehéz lesz továbbmenni. még az oroszokkal kell játszani, akik vélhetően nagyon erősek a vb alapján. meg a németekkel, akik ma megszégyenítően kaptak ki a koreaiaktól, ezért ellenünk nyilván... nem is folytatja blogger. és akkor ott vannak a koreaiak, akik, mint fent.

és nagy valószínűséggel legalább az egyik ellen jók kellene, hogy legyünk egy döntetlenre. mert nem valószínű, hogy brazília az lesz. és akkor megvan legalább a negyedik hely a csoportban. ami viszont csak azt jelenti, hogy a másik csoport elsője vár ránk, ami ugye, egy francia-román csoportban...

ne legyen igazam, de ebből még sajnos komoly débacle is lehet.

hajrá, csajok!!!


Szólj hozzá!

Címkék: olimpia görbicz női kézilabda pálinger szamoránsky hajdú jános

A bejegyzés trackback címe:

https://kfgblog.blog.hu/api/trackback/id/tr16608863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása