bemutatkozás

politikai önvizsgálat - többnyire. meg ami még eszébe jut.

közéletről, olvasmányokról, egyebekről. olykor személyes megjegyzések is.

a hírszerzőn futott blog folytatása.

váljál tagjává a blog facebook közösségének

utolsó kommentek

  • Kocsor Blokk: Nagy örömmel olvastam. Most már nekem is illene nekivágnom, nem csak tervezgetni. youtu.be/C8C-tp... (2011.07.26. 21:07) szarajevoi anzix
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tényleg kicsit elkanyarodtunk a tárgytól, de lehet, hogy mégsem. Az a kíméletlenség és ag... (2011.03.28. 17:03) trivialitások - 1.
  • kfg966: nem erről beszélek. hanem a fideszről. szerintem az a kapcsolat, amit te mondasz, az méltánytalan ... (2011.03.28. 16:38) trivialitások - 1.
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tisztánlátás az lenne, ha vallomást tennének és a megrendelőjüket is földobnák némi bizon... (2011.03.28. 15:13) trivialitások - 1.
  • kfg966: szerintem egyrészt igen. másrészt azt gondolom, hogy még ha a debreceni légkör hozzájárult is a te... (2011.03.28. 14:27) trivialitások - 1.
  • Utolsó 20

ritkábban írnak

statisztika

az önbecsülés napja

2008.03.16. 08:34 kfg966


hát, akkor ez is megvolt. láttuk, hogy miként lehet azt a napot, ami mégiscsak a magyar ifjúság és a magyar polgárosodás ünnepe, egyben a reformkor mintegy fél emberöltőnyi fejlődésének és jobbító szándékának, haza és haladás céljai összefogásának betetőzése, felhasználni egy olyan népszavazás  megünneplésére,  amelyen példás nemzeti egység alakult ki a rövidlátás, a demagógia és a mindennapos zsugoriság mentén.

a reformkor éppen arról szólt, hogy sokan és sokféleképpen átlépték az árnyékukat annak érdekében, hogy ennek a hazának jobb legyen. most az ellenzék azt mondta (mondja 2002 óta), hogy ők a legitim urai ennek az országnak és úton útfélen betartanak a kormánynak, akár elvileg helyes, amit csinál, akár nem (és itt az elvi helyesség minimálkritériumát alkalmazzuk: elvileg helyesnek azt tekintjük, amit a fidesz is tett volna, ha kormányon marad).

sajnos, orbán viktor attól nem lesz márciusi fiatal, hogy nem vesz nyakkendőt és hatalmas fehér inggallért ad rá a stylistja. volt ő már fiatal, szerettük is érte - de ez a szerep, a haza szívét a sorsán viselő, személyes érdekeket félretevő honfiú szerepe már nem áll jól neki.

és hát nézte az ember a tegnapi fidesz-ünnepséget. hallgatta jókai annát... hát... nem egy hordószónok, az biztos. kíváncsi blogger, hogy ott, az erzsébet-hídnál vajon hányan értették, hogy miről beszélt. (lehet rosszmájú picit blogger, de tán azért nem ártott volna az írói életművel komolyabb fedezetet szerezni a szavaknak. mindegy, ez is, persze.)

de az mégiscsak érdekes, hogy miként ment át most már teljesen a fidesz-környéki értelmiségnek, nevezzük mondjuk így az írószövetség volt elnökasszonyát is, a szóhasználatába is az elmaradt rendszerváltás toposza. holott az azért eddig inkább csurka meg a jobbik nyelve volt.

meg hát: ha elmaradt a rendszerváltás, akkor az orbán-kormány is az előző rendszer része, vagy mi  a szösz van itt. de nem, nem arról van szó egyébként, hogy elmaradt volna. rendszerváltás volt, és ez a rendszer erkölcsileg és minden értelemben jobb, az összes hibájával és baklövésével, minősíthetetlen kormányával együtt is, mint a kádár-rendszer. a magam részéről kikérem magamnak, hogy egy az általa soha nem látott tömegtől megrészsegülő, előtte ripacskodó írónő is megpróbálja ennek a rendszernek a legitimitását megkérdőjelezni.

rossz a kormány? igen. alárendelte gyurcsány a hatalmi aspirációinak a kormányzást két éven át? igen. mennie kellett volna ezért gyurcsánynak? igen. meg fogjuk büntetni ezért a szocikat a következő választáson? igen. helyes, hogyha ezzel együtt a rendszer legitimitását is kikezdjük? NEM.

ráadásul nem is arról van szó, hogy elmaradt volna a rendszerváltás. arról van szó, amire a kiváló ungváry rudolf nagyon pontosan mutatott rá: hogy megbuktak az egyébként szükségesnek tűnő reformok és a kormánypártok felvilágosult abszolutista módszerei. hogy ti. vannak pártok, amelyek tudják, hogy mi a jó az országnak, és azt megpróbálják ráerőszakolni az országra. ez megbukott, mégpedig nagyon is csúfosan. tehát nem annyira metternichezni meg haynauzni kellene, meg ferencjóskázni, sokkal inkább második józsefezni. ha már analógia, akkor olyat használjunk, ami közelebb visz a dolog megértéséhez.

aztán még az önbecsülés jegyében voltak a derék árpádsávosaink is. képzelem annak a szerencsétlennek a meghasonlását, akit eltalált a társai által a rendőröknek szánt molotov-koktél és így lángra kapott. egyrészt nyilván belényillalt, hogy talán mégsem olyan jó hecc égve elégni - másrészt meg annyira nyilván nem volt az elvek embere, hogy elzavarja a poroltóval érkező rohamrendőröket. ülj le, fiam, egyes, illetve nem is: mars haza gondolkodni egy picit. köszönöm.

csak azt nem értem a tegnapi napban, hogy mit csinált a hírtv? miért kell úgy csinálni, mintha itt valami hatalmas elnyomóapparátus civileket bántana? rendben, megvolt az az eset - jó lenne tudni egyébként, hogy mi történt akkor - amikor az astoriánál egyként vertek fidesz-supportert és huligánt. de most itt semmi más nincs, mint az, hogy rendőrök egyébként meglehetősen profin feloszlatják azt a néhány tucat suhancból álló tömeget, akik eleve rendet bontani akartak.

ez normális körülmények között mínuszos hír: rendbontás volt, ennyi sérült, ennyi őrizetbevétel. nem élő közvetítés, körkapcsolással, mittoménmivel. kis színesekkel, hogy egy idős bácsit a rendőrök mint egy zsák krumplit raktak be a zsupszkocsiba. ez így valóban lehet akár durva is. utánanézett valaki, hogy mit csinált a bácsi? békés járókelő volt? netán követ dobott a rendőrökre? vagy benzinespalackot? ja, hogy ennek utánanézni erőfeszítésbe kerülne? ja, hogy lehet, hogy mégsem lenne olyan jó példa a rendőri önkényre?

drága barátaim, szedjétek össze magatokat. minőség, minőség.

de hát mit vár az ember császár attiláktól, meg egyéb ilyen alulkvalifikált bulvártévésektől.

még hogy polgári televízió. szégyen és gyalázat.


119 komment

Címkék: hírtv gyurcsány orbán viktor népszavazás március 15 jókai anna ungváry rudolf

A bejegyzés trackback címe:

https://kfgblog.blog.hu/api/trackback/id/tr92382854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hertelendi 2008.03.16. 17:13:32

Hát Orbán bármit is csinál a szememben egy kis akarnok, aki mindent elkövet,hogy ujra a hatalomban lehessen. Tiszta gáz volt az a fehér ing ami rajta volt, sehogysem fért el a nyakán. De sajnos ő lesz az uj miniszterelnök és megláthatjuk hogy ujra semmit sem tud csinálni, de ehhez kellett a szocik impotens asszisztálása is, amit kormányzás néven műveltek

gravy_t 2008.03.16. 17:15:40

torsten 2008.03.16. 16:34:21

valóban, zorbán az oka mindennek. tegnap itt esett az eső, az is mijatta vóut.

ezért tehát vigyázó szemünket II. Nemzetvezető Ferencre vessük, és áhítattal kövessük őt a fényes győzelem, dicsőség és diadal földjére!

Gáborka 2008.03.16. 17:15:58

Nekem is tetszik amit írtál,két-három perc nem sok idő,így nekem volt időm végigolvasni, és ezért reagálnék is rá. (mert végigolvastam) :)
Szerintem legeslegelőször meg kéne nézni,hogy mi volt az Orbán kormány teljesítménye és mi a mostanié. Honnan hová jutott az ország ott négy év alatt és itt ,lassan négy év alatt: elsősorban gazdasági téren ( bérek,foglalkoztatottság,adósság ).
És csak ezután azon morfondírozni,hogy kinek mekkora a gallérja.Sok lényegtelen,felszínes dolgon csámcsoghatunk, sokan jól meg is élnek efféle csámcsogásból (ún.elemzők), de a lényeget kéne mindig szem előtt tartani.
Esetleg azt is,hogy kik ,hogyan, mennyit tesznek zsebre az állami vagyonból és közpénzekből (pl Hankook, Postapalota vagy akár Happy End. Itt is,ott is. )
Szerintem .....

xy 2008.03.16. 17:31:33

Aki idegbajjal kezelteti magát, az a beteges hazudozó Gyurcsány. A gesztusai, mozdulatai, beszéde mind arra utal, hogy egy beteg emberrel állunk szemben. Az élet pedig a Fidesz alatt jobb volt, tervezhetőbb volt, volt jövőkép. Most mi van? Nagy l...asz . A hataloméhes Gyurcsány, meg a szélsőséges Szdsz packázik a néppel.

Yeto 2008.03.16. 17:42:11

Hát jó, hasonlítsuk. Kezdjük mondjuk azzal, hogy felsoroljuk tételesen, hogy a sokat szidott Bokros csomag mely bevételnövelő és kiadáscsökkentő tételeit szüntette meg az Orbán-kormány 1998 és 2002 között. Ki kezdi?

luuve 2008.03.16. 17:53:25

nagyon vigyáznak az indexesek, nehogy véletlenül belinkeljenek egy jobbos blogbejegyzést...

states 2008.03.16. 17:55:19

Miért, Gyurcsány attól demokrata lett, vagy kevesebbet lopott, esetleg kevésbé lesz dilettáns, pszichopata, ha nyakkendőt köt?

hehasaway 2008.03.16. 17:55:54

Remek írásmű, örülök, hogy olvashattam. Kedves Blovi. A cikkben a rendszer (a Magyarországon működő demokrácia) legitimitásáról beszél a szerző(ha jól értettem). Bár szóhasználat szerint magad is a rendszer legitimitását említed, de a kormány legitimitását érted alatta (amennyiben jól értettelek). Ugyanakkor a kormány legitimitásának megkérdőjelezése nem jelenti a rendszer illegitimitását. Az írástudók felelőssége valóban nagy. De kérdés, hogy van-e elegendő létszámú értő, (befogadásra alkalmas és hajlandó) közönsége az írástudóknak, (ha van értő közönség, akkor) van-e elegendő fórum, és van-e elég idő (egyéni és társadalmi szinten), hogy a kérdések és válaszok (megalapozott döntési lehetőséget adó, szintig) felszínre kerüljenek? Továbbá, lehet-e (ha lehet akkor hogyan lehet) olyan erőt megjeleníteni, amely képes a jelenlegi (duális politikai) állapoton felülkerekedni. Mert ha felülkerekedéssel nem lehet változtatni akkor (attól tartok igaza lesz Ungvári Rudolfnak) az, a Magyarországon élők jelentős részének, sokáig nagyon rossz lesz. És nagyon sok ember nem tud elszakadni innen.

hehasaway 2008.03.16. 18:02:26

Elnézést kérek Ungváry Rudolftól nevének pontatlan leírása miatt.

értelmetlenségi 2008.03.16. 18:05:34

Az újmódit én sem értem (kisbetűvel kezdeni a mondatot és a tulajdonneveket, de amúgy szabályosan használni az írásjeleket); ettől nem lesz sem szebb, sem jobb egy poszt. És magyarabb se!...

Igen, fel kell készülni rá, hogy a jobboldal, pontosabban a magát annak nevező politikai erők - mert a klasszikus jobboldali értékeknek a nyoma sincs bennük - át fogják venni a hatalmat, de nagyon téved, aki azt hiszi, hogy akkor majd eljön a Kánaán. Ellenkezőleg. Ha már a poszt írója nagyon tisztességesen utalt Ungváry Rudolf cikkére, ajánlom mindenkienk, hogy figyelmesen, nagyon figyelmesen olvassa el. És aztán nagyon, de nagyon goldolkodjon el...

mr lebowski (törölt) · http://nearlydark.blog.hu/ 2008.03.16. 18:17:06

idiótának tartok mindenkit, aki egy "zsebdiktátor és talpnyalói kontra dilettáns balfaszok" mérkőzésen bármelyik csapatnak is képes drukkolni.
de viccesek vagytok. tényleg.

Yeto 2008.03.16. 18:23:54

luuva: miért, bencsik micsoda?

no 2008.03.16. 18:32:21

luuve : Egy olyan oldalon mit vársz ahol az oldal olvasói a vizitdíjat megtartották volna az oldal szavazásán.Szerintem eggyértelmü kik alkotják az olvasótábort..

A magyarok szerintem elég ismertek voltak mindigis a hazaszeretetükről (Történelemkönyv ,igaz itt szerintem többentudják a rasszista Izrael történelmét mint a magyarok történelmét) erre most azt látod ,hogy pénzemberek önös érdekeket előrehelyezve nyomorba taszítanak nagyon sok olyan MAGYAR embert akik csak szimplán normálissan szeretnének élni ebben az országban.
Elárulok egy titkot ,jelenleg ez az ország élhetetlen ..És nem az Orbán miatt ,vagy bárki más miatt,hanem egy hazug hazaáruló nyomorék és a bandája miatt.Orbán sem jó ,de mérföldekkel jobb mint ez..Tény ,ferdíthettek ,kontrázhattok ,de felesleges ..mert az ország nagyrésze nem úgy gondolkodik ahogy TI.TI szerintetek nincs cigánybűnözés (Ezt mond azoknak az alföldi falvaknak ahol a cigányok laknak többségben,ahol a lakók rettegésben élnek ,vagy azoknak akiket valaha megaláztak ,megvertek megszúrtak az integrálódni képtelen cigányok)
TI szerintetek a fű nem drog (Ezt mond annak a fiúnak aki abban a korházban volt ahol anyám is ,és a 24 éves létére az anya szón kívül semmit nem tudott ...szószerint semmit - de gondolom szerintetek ő nemis füvezett hanem egyből herkát tolt magába).
TI szerintetek a melegnek lenni normális (Nem nincs bajom velük ,de ők kissebbség ,nem nekem kell alkalmazkodnom hozzájuk hanem nekik mihozzánk.Amugy szintén mond annak az anyának akinek a fiát az iskolában leszopatták már ,mert az most a legmegalázóbb )
TI szerintetek ez az ország élhető ??
Mert szerintem nem ...2 évig még biztos ,hogy nem...
Az az egy nyugtat addig is,hogy féltek tőlünk.Ahogy tettétek ezt tegnap is ..És fogjátok még ezután is...

a17dr15 2008.03.16. 18:35:44

Miert van az, hogy ha valahol valaki az egyik oldalt kritizalja akkor azonnal automatikusan a masik oldal oszlopos tagjanak fogjak titulalni. Nem lehet, hogy csak egy ember vagyok aki olyan amilyen, neha igyekszem hasznalni az agyamat? Van ugy, hogy tetszik Spielberg egy ket muve, de nem mindegyik feltetlenul. Imadom a Verve-ot, de mondjuk az Urban Hymns c albumon mondjuk az x. dal nem a legjobb, szerintem. Ennyi. Nekem minden egyforman popzene.

kfg966 · http://kfgblog.blog.hu 2008.03.16. 18:43:49

aki egyetértett velem, annak köszönöm.

maud'dib: igen, ebben nyilván igazad van. de eszerint az érvelés szerint élőben kellene közvetíteni minden tömegoszlatást minden fradi-dózsa után.

gravy_t: hát, szerintem ebben a postban sok másról volt szó, és orbán gallérja inkább metafora volt, mint a probléma maga.

blovi: sok mindent mondasz és annak egy részével egyet is értek. és nem gondolom, hogy az indulatok sokat rontottak volna a kommenteden. talán lesz időm részletesebben visszatérni a felvetéseidre. szeretném, akár magánban is, mert van miről vitatkozni. és asszem lehet is. (hehasawaynek igaza van abban, amit kommentként hozzád szól. valóban én a rendszer legitimitásáról beszélek, te a kormányéról és az nagy különbség.)

értelmetlenségi: ez részemről modorosság, ez a blog így született és már csak így marad. nekem valamiért így tetszik. kérlek, nézd el nekem.

no: szerintem neked is van félnivalód, magadtól elsősorban. hogy "mi" és "ti"-ben látod a világot, hogy feketén-fehéren. és akkor majd csodálkozol, ha a jobboldal kerül hatalomra és akkor kiderül, hogy nem csak "mi" és "ti" van, hanem a jobboldalon belül is van tagoltság. és akkor majd ők is hazaárulók lesznek a szemedben...
mindegy. nem irigyellek.

Talizmán 2008.03.16. 18:46:51

Kurva szar a bejegyzésed. Te beszélsz minőségről? Apukám, ha a rendszerről és minőségről írsz, gondolkodj már el egy másodpercre a demokrácia fogalmán. Ki kellett volna nyitni egy lexikont? Vagy jobban odafigyelni történelemórán, amikor a diktatúrák kialakulásáról volt szó? Hát igen, nehéz, nehéz, ha de ha valaki nem akarja magát ország-világ előtt leégetni, akkor muszáj...
Egy szarjancsi vagy, aki még most is bukott komcsikat védelmezi, csak egy kicsit önkritikát is gyakoroltatnál velük. Azt is csak azért, hogy tovább hatalomban maradhassanak.
Ez a lemez Magyarországon lejárt, mi már túl vagyunk azon, hogy az ilyen hülye rizsát bevegyük. Jelentkezz egy moszkvai laphoz, ott jól megfizetik, ha megmagyarázod, hogy bizony-bizony nagyon nagy rendszerváltás volt (csak ugyanúgy a KGB irányít, mintha mi sem történt volna).

kfg966 · http://kfgblog.blog.hu 2008.03.16. 18:49:57

talizmán: kérlek magyarázd el valakinek, aki diktatúrában él, hogy az egy olyan dolog, hogy bármikor kezdeményezhet egy népszavazást, amivel tetszőleges intézkedést visszacsináltathat. ne röhögtesd ki magad:-)

olvass figyelmesen, jobbat teszel magaddal is.

no 2008.03.16. 18:51:04

kfg966 : oké ,nemis kell irigyelned.Az oldalhoz meg "sok sikert".

kfg966 · http://kfgblog.blog.hu 2008.03.16. 18:53:12

no: köszönöm. írogatom, ahogy eddig is. annyi a siker, hogy sikerül jól megfogalmaznom azt, amit gondolok. akár meccsekről, akár március 15-ről.

aztán, ha még olvassák is, az a ráadás.

tényleg köszönöm. s neked is sok sikert. idézőjelek nélkül.

Gery Greyhound · http://www.bestofgyurcsany.hu/news.php 2008.03.16. 19:01:00

Ma ilyen "fikázzuk a hírtévét indexcímlapon" nap van? Ez ma a harmadik ilyen poszt.

Kíváncsi lennék, Domina Olga hogy kommentálta volna például Demszky duplakordon mögé bújt magánszámát. Vagy Baló Györrrgy.

hartyani 2008.03.16. 19:03:45

Félelmetes látni, ami ebben az országban most végbe megy!
Kamaszkoromban sokat gondolkodtam azon, hogy juthatott hatalomra a fasizmus Németországban. Hogy állíthatta maga mellé a népet az abszolut sötétség.


Sajnos most már látom és átélem ezt. Az egyszerű nép felsorakozott a sötét oldal mögé. Komolyan olyan mint HIT gyülekezet.

Megfigyelő 2008.03.16. 19:08:31

Emberek,azon kellene elgondolkozni,hogy minek nekünkkét ilyen trágya párt.

torró 2008.03.16. 19:11:02

Hát kérem, végig olvasva a kommenteket azt kell mondanom hogy az írástudók és a politikai"elit" jó munkát végzett a fejekben.Az a nagybaj hogy már alig tud valaki higgadtan beszélni a másikkal. És attól tartok ez csak romlani fog. Nos ki lessz az aki világosságot fog tenni a fejekben?Én 1970-ben egy nagyvállalat KISZ titkára voltam.Egy évig.Ez nekem elég volt arra hogy felismerjem a hátteret. Ma tehát azt ajánlom hogy mielőtt bárkit pocskondiáznak tessék behatóan tájékozódni.És higgadtan, mert a harag elvakít. Csak tiszta fejjel lehet cselekedni. Márpedig sürgősenn mert elég bajban vagyunk, ha tetszik ha nem.

vakablak 2008.03.16. 19:15:26

Kiváló írás, nagyon élveztem. Csupán egy megjegyzést szeretnék mindehhez hozzáfűzni.

Ezt írod: "arról van szó, amire a kiváló ungváry rudolf nagyon pontosan mutatott rá: hogy megbuktak az egyébként szükségesnek tűnő reformok és a kormánypártok felvilágosult abszolutista módszerei. hogy ti. vannak pártok, amelyek tudják, hogy mi a jó az országnak, és azt megpróbálják ráerőszakolni az országra. ez megbukott, mégpedig nagyon is csúfosan."

Ungváry tényleg erre utalt, mint ahogy ez mostanában egy nagyon közkedvelt hasonlat, abszolutizmus van, pfujj, a nép ellenében, fölülről erőltetett, nincs támogatása, II. József, meg is bukott tehát, stb. Szerintem ez teljes tévedés. Mindenki tudja és látja, minden írástudó és a tányérja szélénél távolabb tekinteni tudó - beleértve a Fidesz hangadó politikusait, prominensen Orbánt és szűk körét -, hogy a magyar államberendezkedés számos ponton elavult, reformra/javításra/optimalizációra szorul, elsődlegesen a közigazgatás és a nagy szociális ellátórendszerek. A mindenkori kormány feladata, hogy ezeket a reformokat végrehajtsa. A kormány az ún. "végrehajtó hatalom", azért van, hogy intézkedéseket hajtson végre, ezért tartják el az adófizetők őket is a törvényhozással és az állam többi részével együtt. Demokratikus országban a hatalom gyakorlása demokratikus kereteken belül zajlik. Képviseleti demokráciákban a hatalmat választott képviselők gyakorolják, és nem más. A kormánypártoknak az ellenzék érveit is figyelembe vevő módon kell kialakítaniuk az álláspontjukat, a törvényhozás meghozza a törvényeket (a parlamenti aritmetika figyelembevételével), majd a törvényeket végre kell hajtani.

Vége a történetnek, nincs további instancia. A mindenkori kormánynak a hatalom üzemszerű gyakorlásához nem kell a választók kegyeit keresnie, nem kell nem demokratikus módon létrejött és ekként az állampolgárok ellenőrizhetetlen körének érdekeit képviselő szervezetekkel egyezkednie (ún. "civil" társadalom, Mo.-on főként a pártok alig burkolt szatellit-szervezetei), és nem kell a nehezen értelmezhető "társadalmi vita" bugyraiba alászállnia. Jól teszi a kormány, ha a hatalmon kívüli hangokra is hallgat, de ha ezt teszi, óvatosan tegye.

A mostani kormány reformjai nem azért buknak meg, mert azok rosszak, és nem azért, mert azok abszolutista módon születnek. Az Orbán-kormány vagy bármelyik azt megelőző kormány intézkedései sem voltak kevésbé abszolutisták, ha így akarjátok látni. Egyébként is abszurd a felvetés, hogy egy négy évre választott kormány abszolutista tud lenni. Abszolutista csak uralkodó lehet, demokratikus ország kormánya soha, a mindenki által elfogadott definíció szerint. Ezt nem én mondom, ezt a wikipedia mondja, íme: en.wikipedia.org/wiki/Absolutism_%28European_history%29 és en.wikipedia.org/wiki/Absolute_monarchy - tessék bátran utánaolvasni. Persze megváltoztathatjuk önkényesen a kifejezés értelmét, és mondhatjuk azt, hogy "abszolutizmus az, ha egy demokratikus kormány nekünk nem tetsző intézkedéseket hoz", aztán nagy kéjjel alkalmazzuk a sokak által utált koalícióra.

A reformok azért buknak meg, mert az ellenzék az ország tudott és értett érdekeivel szöges és nyilvánvaló ellentétben populista és demagóg módon feltüzelte az országot. Ilyen egyszerű.

Talizmán 2008.03.16. 19:27:39

kedves kfg figyelmesen olvastam
trágya
értem én hogy az a célod hogy valaki aprólékosan elmerüljön a trágyában, és már ne is érezze az illatát de a trágya trágya akkor is ha valaki minden gombócot külön fog meg
demokráviában az a természetes hogy a kormány a népakaratot hajtja végra ugyanúgy mint a menedzserek a tulajdonosokét
nyugat-európában nemcsak hogy egy ilyen népszavazás után lemondana a kormány de el sem jutottunk volna idáig hiszen eszébe sem jutna mást csinálni mint amire falhatalmazása van
ez a demokrácia kedves
az európai diktatúra mai formája pedog oroszországban lelhető fel ahol úgy csinálhatsz mintha szavaznál de valójában semmi befolyásod az eseményekre
mi a kettő között vagyunk félúton csak az a különbség hogy márc 9 óta nem az oroszok hanem a nyugat felé nézünk
ugyanolyan szar helyzetben vagyunk, mint egy hete, de azért az is sokat számít hogy a következő lépést merre tesszük meg ezért márc 9 fordulata nem jelentéktelen
hogy mást ne mondjak az ilyen sületlenségekről mint amiket írsz kedves kfg bebizonyosodott hogy nem alkalmasak a nép korlátln ideig tartó megtévesztésére
kár a gőzért itt erre már nincs igény 17 százalék respektálja de valójában ők sem hiszik el csak ugyanabból a szennyből élnek mint te

Yeto 2008.03.16. 19:39:25

no, téged az nyugtat, hogy aki nem ért egyet veled, az (szerinted) fél tőled? tényleg csak sajnálni tudlak.

no 2008.03.16. 19:41:38

kfg966 : Köszönöm .Mínusz az én idézőjeleimnek is...

vakablak : Nemtudom ,engem maga az a tény tüzelt fel ,hogy amit ezek elloptak/elhazudtak/elherdáltak azt én pótoljam.Nem kapcsolódik közvetlenül ide ,de nézd meg a fizetések nettó és bruttó összege közti külömbséget...szerintem elgondolkodtató.És akkor még ezen felül fizessek nekik ??(Mert balgaság azt gondolni ,hogy amit odaadtál vizitdíjként ,az teljes egésszében ottmaradt az orvosoknál...élből a fele vissza is ment az állam fele.ehh....)
Nem nemhiszem ,hogy azért szavaztam igennel mert Orbán Viktor feltüzelt volna...Nemakarlak megbántani ,de ez az önálló döntésem volt ,bármilyen politikai ráhatás nélkül!

torró 2008.03.16. 19:42:54

Elnézést "vakablak" milyen reformokról van szó? Mert tudtommal számos jelzés volt arra vonatkozólag hogy itt a reformnak nyoma sincs.És ezt még az EU is kissé kétkedve jegyezte meg.

no 2008.03.16. 19:43:15

Yeto : Bocs ,buta szegényes ember vagyok ..de azért kösz.

kfg966 · http://kfgblog.blog.hu 2008.03.16. 19:46:34

kedves talizmán: meglehetősen téves képed van a demokráciáról. ez itt bizony az, és nem diktatúra.

nem az a baja ennek az országnak, hogy diktatúra van, az a baja, hogy rossz a kormánya. és nem tudta azt sem elmagyarázni az embereknek, ami a napnál világosabb, hogy a saját elemi érdekeik ellen szavaznak az igenekkel. már ezért eleve le kellett volna mondaniuk.

és ebből következik, hogy semmivel nem értek egyet abból, amit március 9-e fordulatáról mondtál. igen, fordulat, nagyon rossz irányba.

és jó lenne, ha érvelnél, gondolkodnál, ahelyett, hogy szarjancsiznál. de hát nyilván az is löttyedt liberális baromság, hogy az ember az agyát jártatja. igazi magyar ember ilyet nyilván nem csinál.:-):-)

hun-orr · http://hun-orr 2008.03.16. 19:51:22

A lényege a fő cikknek, nem az amiről szól hanem az ami hiányzik a fő cikkből. Kit érdekel Orbán? Minek kell foglalkozni vele. Azért mert egy gazdaságilag analfabéta baloldali liberális kormánya van Magyyarországnak. Végre leírta valaki, hogy a baloldal vagy a liberálisok nem az igazság leléteményesei, csak a hatalom szerencselovagjai. Baloldal egyenlő dilettantizmus szorgalommal tetézve.

Talizmán 2008.03.16. 20:01:52

kedves kfg
elárulom neked hogy elméleti ismereteim is vannak a demokráciáról
de nem hiszem hogy e fórumnak az lenne a célja hogy tudományos érveket sorakoztassunk fel
a legegyszerűbb hétköznapi logikával is belátható
a demokrácia lényege hogy a nép dönt
megbíz valakit a közös ügyek intézésére éppúgy mint egy társasház a házmestert
a pályázata alapján
ha pedig kiderül hogy a pályázata hamis volt úgy kirúgja mint macskát szarni
nem vár vele éveket kedves moszkovita barátom míg lenyúlja az illető a ház teljes vagyonát
hanem azonnal
na ez lett bvolna a demokrácia 2006 őszén
az hogy z nem következett be csakis azért lehetséges mert 40-50 év diktatúra után az emberek nem érzik hogy nem alattvalók hanem megrendelők
úgy bizony ahogy a kormány szerint így lenne az egészségügyben felsőoktatásban ha fizetnénk érte mégegyszer
csakhogy nem kell érte még egyszer fizetni mert ez mindenképpen így van nem is csak az egészségügyben oktatásba hanem mindenben
mond valamit az hogy köztársaság?
nyugodtan gondolkodj el a szón
köz-társaság
nem gyurcsány és köre kedves kfg
hanem mi
és mi nem azért választunk vezetőket hogy ellopják a vagyonunkat
nem azért hogy megnyomorítsák a szegényeket
nem azért hogy lerombolják amit generációkon át felépítettünk
nem azért hogy közénk lövessenek
hanem azért hogy szolgáljanak
a gyengébbek kedvéért: a kormánynak kutya kötelessége nap mint nap fényesre nyalni a nép cipőjét, megcsókolni a lába nyomát, kinyitni előtt az ajtót, párnát tenni a segge alá, eloltani a szomját, vigyázni a holmijára, gyarapítani a befektatéseit
mert ezért fizetjük az ebadtát!
ez a demokrácia
diktatúra minden ami az állampolgárt alattvalóként kezeli és ahelyett hogy kiszolgálná kiszolgáltatottá akarja tenni

torró 2008.03.16. 20:02:01

"hun orr" EZ ÍGY IGAZ.

kfg966 · http://kfgblog.blog.hu 2008.03.16. 20:06:55

kedves talizmán: sajnálom, de ezen a szinten ezt a beszélgetést nem szeretném folytatni.

minden jót.

vakablak 2008.03.16. 20:09:41

@no - "elloptak/elhazudtak/elherdáltak" amennyire én tudom, a költségvetési hiány az egyetlen tényező, amely megborult. Ez pedig nem ellopás/elhazudás/elherdálás által, hanem azért, mert a 2002-ben megválasztott kormány populista választási ígéreteit betartotta, és mértéktelenül osztogatni kezdett. A pénzt, ami ma a költségvetésből hiányzik, elosztogatták a választóknak, és nem ellopták. Nagy különbség. Ezzel szemben a 2006-ban megválasztott kormány populista választási ígéreteit nem tartotta be, és most ez okozza a nagy izgalmakat.

Populizmus Magyarországon nem azért van, mert a politikusok gonoszok. Populizmus azért van, mert a választók csak populista ígéretekkel vehetők rá a támogatásra. E mechanizmus eredménye, hogy a politikai versenyben mindazok a pártok, amelyek nem populisták, természetes módon kihalnak, az összes megmaradó párt pedig a már csak a populizmus mértékében verseng egymással a választók kegyeiért.

A politikusok nagyon racionális emberek.

Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésére adott hisztérikus és szemforgatóan álságos társadalmi reakció (a "hazugság" fájt ugye az tízmillió adó- és járulékcsaló ország lakosságának) évtizedekre meghatározza a politikusok mozgásterét. Mérföldkő: soha többé politikus őszinte szót szólni nem fog, mert a választók kíméletlenül megbüntetik érte.

A márc. 9-i népszavazás egy másik mérföldkő: beköszöntött a választók által megmásíthatatlanul kikövetelt szélsőséges populizmus korszaka. Ebből évtizedekig nem lesz kilábalás.

"no", amúgy igazad van, óriásiak az adók Mo.-on. Ez azért van, mert az állam működni szeretne, a polgárai viszont megtagadják az adófizetést.

@torró - "milyen reformokról van szó?"

Pl. az egészségügy reformjáról. A kormány, mint az állam ideiglenes képviselője úgy látta, hogy a TB, mint a tervgazdaság ránk maradt dinoszaurusza megváltoztathatatlanul korrupt és pazarló, vezetésének optimalizálása állami eszközökkel a mindent átszövő korrupció miatt megoldhatatlan. Ugyanígy elviselhetetlennek tűnt az orvosok basáskodása a betegek felett, a hálapénz kikényszerítése, mely kéz a kézben jár a szolidaritás elvének lábbal tiprásával, a kórházak pazarlása és korrupciója, továbbá az ingyenesség illúziójából adódó túlzott orvoslátogatás és gyógyszer-túlfogyasztás. Ezekkel, és még gondolom egy sor másik anomáliával kapcsolatban a kormány kigondolt egy intézkedés-csomagot, amit bevezetni szándékozott, és részben el is kezdte. Kérdésedre válaszolva, pl. ilyen reformokról van szó. Az államigazgatás-közszolgáltatás és a nyugdíjrendszer reformjait most nem taglalom. Ezekből vajmi kevés kezdődött még el, és valószínűleg nem is fog már a következő évtizedekben, tekintettel a botrányokra. Valóban, a kormány megbukott.

rexter 2008.03.16. 20:10:19

rohadtul gagyi ez az írás. herótóm van ettől a stilustol. ez a legundoritobb. kb ugy lehetne megfogalmazni hogy perszehogy a szocik is szarok, de mi zarojelben es felreallva akkor is a msikat rugdossuk.

Talizmán 2008.03.16. 20:12:31

kedves kfg
örülök hogy beláttad hogy a demokrácia keretei között értelmezhetetlen a mondandód
remélem levonod a tanulságot hogy kár időt fecsérelni arra hogy hülyét csinálj magadból
ez itt Magyarország
tudod mit jelent ez az összetett szó?
elárulom: a magyarok országa!
ehhez tarts magad, add át üdvözletemet az elvtársaknak

kfg966 · http://kfgblog.blog.hu 2008.03.16. 20:15:02

édes drága jó talizmán. nem, nem ezt láttam be. azt láttam be, hogy az ostobaságnak azzal a vérfagyasztó fokával, ami a hozzászólásodból látszik, egyszerűen nem érdemes beszélgetni.

és a legközelebbi ilyen hangvételű postoddal úgy baszlak ki innen, mint a taknyot.

kfg966 · http://kfgblog.blog.hu 2008.03.16. 20:16:23

rexter: rugdostam én a szocikat eleget. meg a fideszt is eleget.

a helyzet az, hogy sem egyiket, sem másikat. és tudod mi a jó? az, hogy ezért mindkét oldalról pontosan ugyanígy utálnak.

erre valahogy büszke vagyok:-)

Parasite 2008.03.16. 20:18:17

nagyon korrekt írás, bárcsak fele ennyire korrekt lenne mindenki.

hartyani 2008.03.16. 20:20:32

Talizmán
"a gyengébbek kedvéért: a kormánynak kutya kötelessége nap mint nap fényesre nyalni a nép cipőjét, megcsókolni a lába nyomát, kinyitni előtt az ajtót, párnát tenni a segge alá, eloltani a szomját, vigyázni a holmijára, gyarapítani a befektatéseit
mert ezért fizetjük az ebadtát!"

Felvilágosítalak:
ezt úgy hívják, hogy ovis dadus.

Talizmán 2008.03.16. 20:22:49

kedves kfg
örülök hogy félreérthetetlen bizonyítékát adtad hogy ugyanúgy gondolkosz mint gyurcsány
nem tetszik a nép hangja? sebaj szétlövöd az elégedetlenkedőket
ő azt felejti el hogy munkájának célja a nép szolgálata (lenne egy demokráciában)
te pedig azt hogy egy post arra való hogy vitát generáljon
ha csak a seggnyalást szereted ne írj blogot ilyen egyszerű - annak ugyanis az a lényege, hogy hozzá lehet szólni ellentétes véleménnyel is:)

Talizmán 2008.03.16. 20:26:40

kedves hartyani
igazad van, a dadust azért fizetjük hogy a gyerekekre vigyázzon
a kormányt meg azért hogy az érdekeinket képviselje
a szemléletnek ugyanannak kellene lennie - kiszolgálni a megrendelőt a legnagyobb odaadássaé, jóakarattal
de gyanítom hogy te jobban szereted, ha az ellenkezőjét kapod a pénzedért, mint amit vársz
vannak nagyon jó álbrókerek akik magas hozamot ígérnek majd lelépnek a pénzeddel
javaslom hogy vedd igénybe a szolgáltatásaikat neked bejönne

kfg966 · http://kfgblog.blog.hu 2008.03.16. 20:26:54

édes talizmán: a kimoderálás a hangvételért jár. igen, azt gondolom, hogy egy blogbejegyzés vita generálására való.

viszont ezzel párhuzamosan azt is, hogy a vitának meg vannak szabályai. akár a hangvételben, akár az érvek minősége tekintetében.

aki nem tudja, hogy a parlamentáris demokráciában sem a képviselőknek, sem a kormánynak nem kötött mandátuma van, az olyan szinten van eltévedve, hogy nem én fogom felvilágosítani a tévedéséről.

ennyi.

hartyani 2008.03.16. 20:32:07

Nem, nem.
Tudod én vagyok a bróker!

emmigrans 2008.03.16. 20:32:14

Gratulalok!Teljesen egyetertek en is a bloggerrel!Inkabb szaz Gyurcsany,mint egy fasiszta Orban,aki kavarja a sz..t az orszagban,bemocskolja az Orszag zaszlajat,es osszeugratja a nepet!Nem,nem Gyurcsany es a kormany hanem az ellenzek teszi,nekem is felfordult a gyomrom tegnap,mikor Orban(c) azt mondta,h a kormany ugrasztja ossze a nepet...egy sz.r senkihazi hatalomravagyo torpe tacsko a Viki

Joaquin 2008.03.16. 20:33:14

Az amerikai (USA-beli) demokráciáról:
"Nincs ellenben ország, ahol a diktatúra elõfeltételei kevésbé volnának meg, mint az Egyesült-Államokban. A prezidenciális rendszer egyik legnagyobb elõnye, hogy a végrehajtó-hatalom négy évi stabilitását az alkotmány biztosítja. Diktátor pedig nem kell, mert már van: a népszavazással választott elnök."
Forrás: Nyugat, 1926. 16. szám
Ekkor még követendő példa volt, ma már undorító kapitalista imperialisták. Csak sikeresek voltak a kommunisták átnevelő módszerei.

"nem tetszik a nép hangja? sebaj szétlövöd az elégedetlenkedőket"
Hol lőttek itt ember?! Te melyik világban élsz?! Tudom, ilyenekkel tényleg nem kellene leállnom vitatkozni, nem sok értelme van.

Talizmán 2008.03.16. 20:38:11

na látod kedves kfg
ha a blog vita generálásra való akkor én vagyok a legjobb olvasód mert rám már negyedszer reagálsz
vajh mira való egy választás?
talán arra hogy a választott képviselőink kötetlenül szórakozzanak velünk?
igen ha kurva ország lennénk akkor járna egy kis kötetlen kikapcsolódás...
itten van a kutya elásva az okozta a félreértést hogy ez nem kurva ország
itt nem a kötetlen szórakozás, hanem a munka és a szolgálat a kormány feladata
nem minősítelek pedig minősíthetetlen amit írtál legutóbb is
diktatúrában sem igaz az, hogy a hatalom bármit megtehet mert neki nem kötött a mandátuma
én vagyok eltévedve?
drága barátom a kötött mandátum azt jelenti hogy az adott napon megszabják a képviselőnek hogy hogy szavazzon
ez nyilvánvalóan nem így van de azt igenis megszabják hogy milyen irányba és ilyen főbb eszközökkel vezesse az országot
nem kéne inkább a fociról írnod?
vagy mondjuk 1-2 oldalt elolvasni egy lexikonból mielőtt népnevelő-felvilágosító kampányba kezdesz?

emmigrans 2008.03.16. 20:40:37

De meglatjuk ,h mi lesz 2010 utan...nem szeretnem,ha Viki jutna hatalomra,de ha ezt akarja a nep,megnezzuk mit tesznek ok...senki nem mert 1989 ota reformokat hozni...most Gyurcsanyek elekzdtek aztan nem tetszik a nepnek v par embernek,mert igy mar nem lehet eszrevetlenul megtenni dolgokat es kevesebb jut nekik...a szavazas pedig tervezett volt,mert nem tudott volna mit mondani Viktorka marc15en...

Joaquin 2008.03.16. 20:42:13

Amúgy tetszik az írás.

Gyurcsány önmagában szimpatikus lenne. Ő mondta kis először, mekkora fingreszelés megy itt Mo.-n politika címszó alatt. De kivitték a szövegét a tömeg elé és politikai-erkölcsi hisztériát csináltak (fidesz). Nem tudja keresztülvinni az akaratát. Minden reform-kísérlet megbukik, részben demagógiából, részben mert pár hónap alatt dobták össze, részben a kormány inkompetenciája miatt, részben amiatt, hogy félnek: még a parlamenti küszöböt sem érik el. Így viszont a hozzám hasonlókat is el fogják veszíteni, akik elhitték, hogy talán tényleg lesz itt valami változás.
Az SZDSZ meg valahogy minden korrupciós bortányban benne van... Kire fogok én itt szavazni? Nem merek balra, mert annak az lenne az üzenete, hogy szabad hazudni, sikkasztani, csak össze kell pillanatok alatt dobni valami reform-féleséget, felpuhítjuk mert senki sem akar igazából fizetni, aztán megy tovább minden.
Jobbra? Ugyan már, sokan vannak akik elfelejtették mit művelt itt Orbán, vagy akik elhiszik, hogy talán megváltozott de én nem vagyok egy romantikus alkat.
Szarban vagyunk.

Talizmán 2008.03.16. 20:42:44

kedves joaquin
te az USÁ-ban élsz?
ott nem fogható egyetlen magyar tv-csatorna sem?
sebaj, ha van interneted, a youtune-on is megnézheted, hogy lőtték az embereker 2006. okt. 23-án
ja hogy nem éles lőszerrel?
köszönjük!
ha egy pillanatra észhez térsz, könnyen beláthatod hogy demokráciában ártatlan emberek szemét gumilövedékkel is nagyobb bűn kilőni, mint egy diktatúrában sortüzet nyitni
mostanság magasabb a mérce, 56-hoz képest tényleg szóra sem érdemes, csak közben állítólag volt egy rendszerváltás...

ország 2008.03.16. 20:42:54

"... az ellenzék ... feltüzelte az országot..."

:D Beszarás!

kfg966 · http://kfgblog.blog.hu 2008.03.16. 20:47:30

igen, talizmán, ebben a sajátos értelemben te vagy a legjobb olvasóm:-)

a többi meg: :-):-):-)

Talizmán 2008.03.16. 20:49:40

kedves emigráns
nálunk itteni magyaronál az az illem hogy mielőtt hozzászólunk valamihez minimális szinten tájékozódunk
"nem tetszenek a reformok pár embernek"
ajánlom a www.valasztas.hu tanulmányozását, látni fogod, hogy többen szavaztak igennel, mint az EU-ra
pedig az EU biza nagyobb jóléttel kecsegtetett mint a 300 Ft eltörlése
a zsebre való szavazás is kamu
itten a komcsik lettek félretéve
nem tűnt feltűnt-e már valakinek hogy gergényi előbb gratulációt kapott gyurcsánytól, utána kitüntetést is, majd pedig leváltást, most pedig büntetőeljárás folyik ellene hat bűncselkmény miatt
hamarosan megtelnek a börtönök komcsikkal
lesz köztük egy ripacs is ugyhogy nem lesz unalmas
jó szórakozást kívánok mindannyiuknak

Joaquin 2008.03.16. 20:50:58

De könyörgöm mit csináljanak a rendőrök? Hagyják, csináljon azt néhány elvetemült, amit akar? Rongáljanak amit akarnak? A rendőrök meg égjenek el csendben? :D:D
Alkotmányunk van (szerencsére), ha sok ponton hibás is (pl. a legtöbb, nálunk stabilabb demokráciával rendelkező országban erről a témáról nem lehetne népszavazást tartani, ott is diktatúra van?), a rendőröknek meg az a feladatuk, hogy ezt az alkotmányt minden eszközzel megvédjék. 2/3os többséget el kell érni és ezt is meg lehet változtatni. Szerintem sok rendőr egyetért elvben a tüntetőkkel, cask ők tudják: ennek nem ez a módja. 100e ember még nem az egész ország. Legalábbis egyelőre.

Protect 2008.03.16. 20:54:37

Engem csak az érdekelne, hogy a kedves blogíró miként minősíti a 30 millió románnal való riogatást és a dec. 5-i népszavazásra adott MSZP válaszokat (ha már rövidlátásról, demagógiáról, és zsugoriságról beszél).

hartyani 2008.03.16. 20:56:17

"hamarosan megtelnek a börtönök komcsikkal"

És akkor elérkezünk a te hőn áhított, szeretett demokráciádhoz!
Tényleg biztos jó lesz.

Talizmán 2008.03.16. 20:56:18

kedves joaqin
a rendőrök tegyék a dolgukat
ilyen egyszerű
ez nem az, hogy ártatlan emberek szemét lövik ki
de bizony dolguk lett volna torockait lekapcsolni, mielőtt a tv-székház elé vitte az embereket és dolguk lett volna budaházyt is lekapcsolni mielőtt tegnap balhét csinált
és vajh miért nem tették?
mert mindketten az NBH ügynökei, gyurcsány provokátorai
ezért balhézhatnak szabadon jó fizetést is kapnak érte

kovapapa 2008.03.16. 20:57:41

Elolvastam au indító írást, és korábban a hivatkozott Ungváry-írást is. Üdítő volt ez az éleslátás és határozott, de mégis higgadt és kulturált okfejtés. Majd jöttek a kommentek, és sikerült az egészet lenyomni kutyába. Testvéreim: érvelni, érvelni, érvelni. És nem mocskolódni, azt tessék meghagyni a bányászbékának.

Talizmán 2008.03.16. 20:59:29

kedves hartyani
nem azért kell börtönbe kerülniük mert komcsik
hanem mert bűncselekményeket követtek el
gergényi ügyében már lépett az ügyészség
gondolod hog csak ő felelős de gyurcsány nem? haha
el kell számolni neked is ha behajtasz az egyirányú utcába forgalommal szemben
ő is elfog én nem aggódom emiatt

kfg966 · http://kfgblog.blog.hu 2008.03.16. 21:01:01

kedves protect! anno egészen felháborítónak tartottam a riogatást.

emellett felelőtlen baromságnak, mert előre láthatóan negatív kimenetelűnek láttam a népszavazást ebben a kérdésben. egyrészt.

másrészt: nem láttam, és még ma sem látom, tisztán, hogy milyen állampolgárságot adtak volna a határontúliaknak. szóval nem láttam pontosan, hogy miről szavazunk.

ennek ellenére igennel szavaztam, mert nem bírnék a szemükbe nézni, ha nemmel szavaztam volna.

ennyi.

hartyani 2008.03.16. 21:01:32

Látod kedves Talizmán, így mindjárt más.

Joaquin 2008.03.16. 21:02:36

Protect 2008.03.16. 20:54:37

Ezt jó hogy felhoztad, mert amit akkor a kormány előadott, az egy mérhetetlen szánalom volt. Én elmentem szavazni a kettős állampolgárság mellett, de nem sok esélyem volt.

Talizmán 2008.03.16. 20:56:18
"de bizony dolguk lett volna torockait lekapcsolni, mielőtt a tv-székház elé vitte az embereket és dolguk lett volna budaházyt is lekapcsolni mielőtt tegnap balhét csinált
és vajh miért nem tették?"
És ez esetben nem lett volna még 200 hozzád hasonló, aki diktatúrát emlegetett volna? :) Mondjuk legalább annyira nem vagy sötét, hogy baloldali provokációt emlegess... Sajnos - szerencsére? - egy demokráciában senkit sem lehet lekapcsolni egy olyan bűntettért, amit még nem követett el. Ez nem a Minority Report. Azt, meg hogy ki az ártatlan és nem, nem az én dolgom eldönteni.

Joaquin 2008.03.16. 21:04:18

Azt, meg hogy ki az ártatlan és ki nem, nem az én dolgom eldönteni.* (gy.k. a "ki" kimaradt)

kovapapa 2008.03.16. 21:04:26

Kedves Talizmán!
Elítélni Gyurcsányt? De hát nem is volt taggyűlés.

Talizmán 2008.03.16. 21:07:05

kedves kfg
nem repedt meg a mennyezet az előbb?
érdekes manapság már nincs is olyan ember a kettős állampolgárságra nemmel szavazott
csak olyan aki nem látta tisztán a kérdésfelvetést
érdekes a románok tisztán látták: az állampolgárság bármilyen meglepő is azt jelenti hogy állampolgárság
ugyanolyan mint a többi
ezért adtak kétmillió moldovainak román állampolgárságot hogy eu-polgárok lehessenek
tiszteletem a románoké

Protect 2008.03.16. 21:07:44

Akkor már csak azt nem értem, hogy, hogy hogy tudsz kiállni emellett a bagázs mellett?! (bár el kell ismernem dec 5. óta a történet már nem a "bagázsról" szól)

Joaquin 2008.03.16. 21:10:57

kfg966 · kfgblog.blog.hu 2008.03.16. 21:01:01

Nem sok mindent kaptak volna, könnyebben tudtak volna hazaköltözni stb. Ma ennek elég komoly feltételei vannak: 2 év itt lakás, néhány millió lekötve a bankban, egészségügyi vizsgálat stb.
Sajnos 5millió magyart buktunk ezen.
Szavazójog nem járt volna nekik, mert az állandó lakhelyhez van kötve (aminek nyílván Mo.-n kellett volna lennie), illetve a TB/nyugdíjalapot fizetniük kellett volna, így teljesen bemagóg volt a "több emberre jut ugyanannyi pénz" című hülyeség, arról nem beszélve, hogy aki mégis igényelni tudta volna ezeket, annak nyílván lett volna pénze, tehát pont, hogy jót tett volna nekünk, ha hazaköltöznek. A demagógia mindig nyer.

Talizmán 2008.03.16. 21:14:37

kedves kovapapa

márc 9-én volt taggyűlés
remélem jól érezted magad aznap

mellesleg volt 2006-ban is és nem emlékszem hogy az MSZP vasútvonalak felszámolására, kórházak bezárására, indokolatlan tömegoszlatásokra és több évtizedre szóló orosz gázüzletre kért volna felhatalmazást

volt taggyűlés korábban a nomentanaánál, fittelinánál, stb is, sőt a zuschleg-pénzekről is gyurcsány irodájában döntöttek egy vidám taggyűlésen

akkor még Zuschlag is nagyon vidám volt

ma már gyurcsány sem az

elkúrták, nem élvezhetik az úszómedencét

ez van

2 év múlva a szocik is azt fogják mondani gyurcsányra mint ma medgyessyre hogy az mekkora egy f.sz volt, jó hogy megszabadultunk tőle

vakablak 2008.03.16. 21:15:00

"Engem csak az érdekelne, hogy a kedves blogíró miként minősíti a 30 millió románnal való riogatást"

Hadd válaszoljak erre én is. A 30 millió román munkavállalóval való riogatás az esztelen demagógia ékes példája volt. Bevette vele az MSZP a méregpirulát, ez ugyanis hivatkozási alap, joggal. Igaz ugyan, hogy az MSZP-től töredékannyi demagógiát találni, mint a Fidesztől, akik naponta többet nyomnak mint az MSZP egy év alatt, de ami igaz, az igaz: ez egy csúnya, aljas dolog volt. Menthetetlen.

Azt kellett volna ugyanis mondani, ami az igazi tét. 3-4 millió külhoni plusz magyar állampolgár azért rossz az országnak, mert soha adót és járulékot fizetni nem fognak, de sokan közülük minden erejükkel azon lesznek, hogy a magyar állam adópénzekből és járulékokból finanszírozott szolgáltatásait igénybe vegyék, ill. más módon kedveztessenek maguknak. Ugyanezek oknál fogva a magyar közélet örökös túsza maradna a külhoni magyarságnak, akik kockázat nélkül választhatnák meg akár az országnak leginkább ártó politikai alakulatokat, amíg azok nekik kedveznek. A politikai életből a racionalitás maradéka is kiveszne, mert 3-4 millió választópolgár nem egyszerűen a mérleg nyelve, hanem egy mindent eldöntő tömeg. Ezen túl pedig, és legfőképpen azért sem szabad megadni a külhoni magyaroknak az állampolgárságot, mert az egész akció azok nemzeti érzelmeinek kiaknázására van kihegyezve, ill. a mai Mo.-on a nemzeti érzelmeket-szimbólumokat maguknak kisajátítók (Fidesz, persze) előnyére szabva: egyszerűen kifejezve, a Fidesz ezzel ingyen kapna 3-4 millió elkötelezett szavazót, amivel aljas módon és minden fair play szabályt felrúgva biztosítaná magának a hatalmat a következő évtizedekre. (Persze csak addig, és ennyiben rövidlátó a Fidesz is, ameddig a hála tart, ez az időszak pedig véges. Onnantól jönne a libikóka, a magyar politikai élet kiszolgáltatottsága a külhoniaknak.) Végezetül azért sem jó magyar állampolgárságot adni a külhoniaknak, mert azok helyzete a saját országukban így sem rózsás, és egy ilyen gesztus után még inkább felerősödnének a magyarellenes hangok, mely szerint ezek a magyarok mind csak idegenek (pl. Romániában), hazátlanok, árulók. Ettől a helyzet lényegesen rosszabb lenne, bár nem a Fidesznek, hanem a sok behülyített és nemzeti érzelmében szemérmetlenül kihasznált külhoni magyarnak.

A dolog egyébként eldőlt. A Fidesz nyilvánvalóan hatalomra kerül, és nyilvánvalóan meg fogja adni a kettős állampolgárságot.

kovapapa 2008.03.16. 21:18:44

Kedves Talzmán!
Akkor pontosítok:
Én egy bírósági határozatra utaltam, egy korábbi és másik egykori miniszterelnökkel kapcsolatos ügyben.
A jogszolgáltatás azt dobta ki. Ezért nem várom, hogy most mást dobjon ki.
Abban nincs igazad, hogy mit fognak mondani, mert nem FOGNAK, hanem már mondják.

vakablak 2008.03.16. 21:19:05

"Szavazójog nem járt volna nekik, mert az állandó lakhelyhez van kötve"

Ez ma sem igaz. Minden magyar állampolgár választhat, a lakóhelyétől függetlenül. És ha igaz is volna, egy sima törvényváltoztatással bármikor olyanná fordítható, ahogy a mindenkori hatalomnak tetszik.

emmigrans 2008.03.16. 21:20:42

Talizman

Akkor tiszteld a romanokat...
akik elloptak Erdelyt,kifosztottak,a magyarokat megfosztottak szinte minden joguktol,mindent megtettek h beolvasszak oket...en egy ilyen emberrel szoba sem allok,mint te aki a romanokat tiszteli...

Joaquin 2008.03.16. 21:22:38

vakablak · vakablak.blog.hu 2008.03.16. 21:15:00

Na látom te is beszoptad. Még1x elismétlem: Mo-n állandó lakóhely szerint szavazol, tehát csak az szavazhatott volna, aki itt is él. Gondolj bele: ők melyik választókörzetbe tartoztak volna? Naügye. TB/nyugdíj pedig fizetés alapján (a TB kicsit bonyolultabb, de ott is benne kell lenni a munkavállalói nyílvántartásban, ha ténylegesen nem is kell, hogy bevallott fizetésed legyen. Ahhoz pedig dettó itthon kell élned).

Proetct 2008.03.16. 21:23:15

Vakablak:

Ez a kedvenc érvem. Valószínűleg te is netto haszonélvezője vagy a nagy elosztó rendszereknek, mert én brutál nettó hozzájáruló (tudod multi, aki mindent befizet). Először dühített de most már kifejezetten viccesnek találom, hogy a sok munkanélküli proli az én adómat félti az erdélyi magyaroktól. Azóta vagyok 100% biztos benne hogy én itt soha, semmi adót nem karok fizetni. A szolidaritásnak itt lett vége és sokat gondolkodunk erről így.

kovapapa 2008.03.16. 21:23:45

Kedves Vakablak!
Szerintem egyátalán nincs az még lejátszva, hogy a Fidesz megadná a kettős állampolgárságot.
1. Amikor hatalmon volt nem adta meg, sőt nemzetközi egyezményt írt alá ennek az ellenkezőjéről.
2. Ha enélkül is győznek, nincs rá szükségük. Ha Torgyánra már nem volt szükségük, úgy kirúgták, hogy ívet húzott.
3. Készen áll a hivatkozási alap: hiszen EU-s polgárok vegyunk mindannyian!
4. A köpönyeg megforgatása pedig most már tizenéves hagyomány náluk

vakablak 2008.03.16. 21:25:07

@Joaquin - ami a választójogot illeti, tévedsz. Erről nem tudok vitatkozni, ez tény. A TB-ügyben igazad van. 2004-ben még nem lett volna igazad, de ma (csak egészen rövid ideje) ezt már komolyabban veszik, t.k. hála a sokat átkozott Gyurcsány-kormány reformjának.

Talizmán 2008.03.16. 21:27:29

kedves vakablak
nem tudom miért evidencia hogy a határon túliak a fideszre szavaznának ha egyáltalán szavazhatnának
ez még dec 5 után sincs így, előtte meg főleg nem volt
ők még szegényebbek mint mi, az mszp tarolhatott volna egy hiteles baloldali programmal
mostanában meg az a helyzet, hogy ott most kezd kialakulni a magyar többpártrendszer
mivel a Fidesz ellene szervezi az újat, a jól beágyazott utóddpárt (RMDSZ) egyre közelebb áll az MSZP-hez, tehát nem lefutott az ügy
egyébként is mérhetetlenül elítélendő politikai számítás alapján kezelni a nemzeti újraegyesítés ügyét, de ráadásul rossz lóra is tett az mszp
ha megadták volna a kettős állampolgárságoz, itthon sok jobboldali számára szimpatikus lett volna és nem szavaznának csakazértis mindig a Fideszre, adott esetben az MSZP is sok nemzeti érzelmű szavazatát megcsíphetné

hát ezt jól elkúrták

vakablak 2008.03.16. 21:28:24

@Protect - nem vagyok haszonélvezője semmilyen mo.-i elosztó- vagy szociális rendszernek (se nettó, se bruttó, bármit is jelentsen ez), legyen elég e helyütt ennyi. Amit írtam, egyszerű vélemény, nem a saját hasznomra kacsingatok.

vakablak 2008.03.16. 21:29:23

@Talizmán, az első sorodból láttam, hogy nekem címzel valamit. Nem olvasom a hozzászólásaidat, így válaszolni sem tudok. Nagyon tisztelem a véleményedet, de nem volnék képes veled vitatkozni.

Joaquin 2008.03.16. 21:31:13

1989. évi XXXIV. törvény 2. paragrafus 4. cikk: A szavazásban akadályozott az, akinek nincs állandó vagy ideiglenes lakóhelye Magyarországon.

Egyébként tényleg tévedtem, ideiglenes lakóhely is elég, ez valamennyit változtat, de azt hiszem nem olyan sokat.

Talizmán 2008.03.16. 21:34:33

Kedves emigráns!
Igen, tisztelem a románokat!
Tudod, kitől tanultam? Az erdélyi magyaroktól. A falvakban, tömbházakban, a hétköznapi életben nincs ellenségeskedés, miért ne tisztelnék egymást, ez a természetes.
De tisztelem a román politikát is, mert az állandó kormányválság ellenére is sokkal több hasznot hajtott az országának az elmúlt hat évben, mint nálunk az MSZP-SZDSZ koalíció bebotonozva. Pedig nálunk sokkal könnyebb lett volna jó teljesítményt nyújtani.
Tudod, kit nem tisztelek?
Azokat a külhoniakat, akik minden valós ismeret nélkül akarnak belekotyogni mások dolgába. És tudod, hogy kitől tanultam? Ezt is az erdélyi magyaroktól.

kovapapa 2008.03.16. 21:35:59

Joaquin eképp szóla: „Egyébként tényleg tévedtem, ideiglenes lakóhely is elég, ez valamennyit változtat, de azt hiszem nem olyan sokat.”

De, sokat. Emlékezz a Nemzet Orvosa elejtett szavaira.

Talizmán 2008.03.16. 21:43:59

Kovapapa, Mikola hülyeséget beszélt, anyira beizgult a miniszterelnök-helyettes jelöltségtől.
Így aztán nem lett miniszter sem, volt ideje gondolkodni rajta, ezen már túl vagyunk.

Egyébként akkor sem jöttek volna ide az erdélyiek ideiglenes címért sem, ha szavazhattak volna. Nem tudom, feltűnt-e valakinek, de a saját szavazásaikon sem túl nay számban vesznek részt. Továbbá még aki tíz éve itt élt, már az is veszi a sátorfáját, mennek haza, mert az ottani gazdasági növekedésben több a fantázia.

r1974 2008.03.16. 21:51:15

Jó estét mindenkinek.
Vannak itt bőven mindkét oldal képviselői, szidják is egymást rendesen. Emlékszik valaki arra, hogy mióta szokás utálni és szidni a másik oldal szavazóit? Mert ez nem így volt Magyarországon és máshol sem jellemző, hogy utálunk valakit csak azért, mert a másik pártra szavazott. Én emlékszem mióta van így. A 2002-es választások óta, amikor a vesztes fél nem volt képes belenyugodni a vereségébe. Egyből újraszámoltatta a szavazatokat, minden választóbizottsági tagot csalónak nevezett, még az ő oldalán állókat is. Utána kitalálta, hogy menjünk az utcára a politikával, mert odavaló. Ő találta ki, hogy aki nem jobbra szavazott az ellenség. Megalakíttatta a polgári köröket, hogy próbálja egybentartani a híveit és valahogyan megfúrni a kormányt. Addig csak 4 évente kellett az utálatos politikával foglalkozni, azóta mindennap az folyik a tévéből, hogy ki kit mond hazugnak. És vajon miért tette mindezt? Esetleg azért, hogy az országnak jobbat akart, ezt megtehette volna, amíg kormányzott. Ha olyan jó lett volna, el sem veszítette volna a választást. A valódi oka az, hogy a választások elvesztésével távolabb került a húsos fazéktól ő, a rokonai ,a barátai és a hívei. Ez fáj neki a legjobban. Persze a másik oldal is ezért küzd, nincsenek illúzióim. Minden politikus ezért akar hatalomra kerülni, nem pedig azért, hogy az országot élhetőbbé tegye.
A mostani választás is tipikus parasztvakítás volt. Igazán megkérdezhették volna azt is, hogy nem-e akar mindenki dupla fizetést, vagy töröljék-e el az adókat, legyen ingyen a BKV jegy, a vonatjegy esetleg mindenap egy ingyen sör. Ezeket is éppúgy megszavazta volna a nép. Ebben nincs semmilyen nemztei összefogás, semmilyen hazafiasság és a jobboldalnak semmi köze ahhoz, hogy mennyien szavaztak igennnel. Ezeket a világ bármelyik országában ugyanígy szavazták volna meg. Az eredményekbe való belemagyarázás puszta demagógia.
Persze 2010-ben a jobboldal fog győzni, innen a baloldal nem fog tudni felállni. Kivétel, ha nagyon, de nagyon elkezd osztogatni, pl. minden állampolgárhoz hozzávág 50 milliót alanyi jogon. Ezt is meg lehetett volna szavaztatni.
A lényeget nem abban látom, hogy ki tudja jobban szidni a másik oldalt, ahogyan most ez folyik az országban, hanem ha az ország bajban van, akkor összefogva kell rajta segíteni. Nem rúgni bele mégegyet, ha már úgyis döglödik. Pl. minden nemtei ünnepen gyújtsuk fel Budapestet, mert az jó buli és sokmillióba kerül a rendrakás. Az ellenzéknek sikerült elérnie, hogy a nemzeti ünnepeink megszűntek ünnepnek lenni. Jóérzésú ember már nem megy ki az utcára ilyen ünnepekkor, mert azt látja, hogy egyesek csak bekiabálni, sípolni tudnak az ünnepségek alatt, méltóan megemlékezni nem, szétverik a fővárost mert azt mondta nekik valaki, hogy így kell a politikai véleményt kinyilvánítani.
Szánalmas, hogy ez az ország idáig sűllyedt. És még lefele tart.

emmigrans 2008.03.16. 21:52:15

Talizman

Azert tudtak tobb hasznot hajtani maguknak mert ott van nekik Erdely,amit ki lehet zsakmanyolni meg a mai napig is...a kulhoniakrol meg csak annyit,h az ilyenek miatt nem mennek vissza,mint te vagy,aki semmi mast nem tud csinalni,csak fikazni,meg velemenyt mondani mindenrol es ezert nem rest 1000 konyvet elolvasni,h aztan nagy szavakkal dobalozzon...a gyakorlatban meg semmit nem csinal azert h jobb legyen az orszagnak...nekem nagyon sok erdelyi magyar baratom van,egytol nem hallottam meg,h szerette volna a romanokat,koztuk egynek azert kellett eljonnie annak idejen Erdelybol,mert unitarius pap volt es orizte a magyar szuletesi anyakonyvi kivonatokat a templomban h ne keruljon a romanok kezebe es romanositsak at oket...a valos ismeretemrol meg fogalmad sincs...meg azt sem h en hogyan segitek innen kinntrol...de ha belegondolok megint,h ilyenekkel van tele az orszag akiket Orbanka fellazitott meg a sajat honfitarsai ellen is,mint ahogy lehet latni a hozzaszolasaidbol,akkor nem tudom ,h megeri e a munkamat folytatni idekinnt...de ahogy elnezem a tobbieket megiscsak megeri,mert vannak normalis emberek is

kovapapa 2008.03.16. 21:53:21

Talizmán, engedek mintegy 30%-nyit. Amiért a 70%-ot megtartanám, az az, hogy a mérleg nyelveként kelletttek volna, bőven nem nagy számban. Kb. pont annyian, amennyien amúgy is itt dolgoznak, főleg illegálisan.
Tényleg túl vagyunk, de azért emlegetjük.

Joaquin 2008.03.16. 21:56:30

kovapapa 2008.03.16. 21:35:59
Felfrissítenéd a memóriám kérlek?

r1974 2008.03.16. 21:59:14

Kovapapa
Az erdélyi magyarok már nem dolgoznak itt illegálisan, otthon sokkal többet keresnek hivatalos munkával. Már a magyarok járnak át dolgozni, mert ott jobb dolgozni.

kovapapa 2008.03.16. 21:59:44

Egyébként akkor sem jöttek volna ide az erdélyiek ideiglenes címért sem, ha szavazhattak volna.

Erre ágáltam re.

Talizmán 2008.03.16. 22:12:24

Kedves r1974!

"Nem rúgni bele mégegyet, ha már úgyis döglödik."

Te erre vágysz, én meg félek tőle, hogy elmarad. Elmaradt a rendszerváltáskor is, Márpedig egykor minden hadvezér tudta, hogy az ellenséget meg kell semmisíteni. A tolvajt ne hagyjuk futni, mert visszatér.

Én fordítva látom, korai még nemzetmentésen fáradozni, amíg a nemzetrontók vannak hatalmon. Előbb legyen elszámoltatás, kapjunk tiszta képet a történtekről. Ennyit még ráérünk. Ne szarkupacra építkezzünk, hanem szilárd alapokra.

Kedves Kovapapa!

Biztos lettek volna, akik szavaznak azok közül, akik legálisan itt dolgoznak. És az miért baj? Franciországban dönthetnek az arabok, csak itt nem a magyarok?

vakablak 2008.03.16. 22:28:54

Ez egészen félelmetes. Vérszagot érzek.

timarg · http://sas2.elte.hu/tg 2008.03.16. 22:44:26

Grat az írásért, köszönöm!

TFL · http://civilzone.eu 2008.03.17. 14:06:18

Hűha, mi volt itt??!! Az ember csak kihagy egy napot, de hű rajongóként felüdülni visszatérne kommentet szórni átlagosan 4-8 kommentelő társa közé. Aztán eccer csak 112-n (úgy 12 órán belül) kell átrágnia magát, megemészteni a szokásos "háborút" MI és TI között, és mély csodálattal adózni blogger eget-rengető nyugalmán, hogy ilyen lazán képes volt elviselni az Index-címlaposság "örömeit" és visszafogottan, de töretlenül válaszolgatni. Gratula!!!

De ha már a minőség itten elhangzott, erről nekem valahogy azon 20-30 digitális fényképezőgép gyártó esete ugrott be, akik a kilencvenes évek végén, a digitális világ hajnalán hirtelen megjelentek mint digitális fényképezőgép gyártók (az addig hat-hét gyártóval szemben). Szóval, amikor a fényképezőgép digitális lett, hát mindenki fényképezőgépet akart gyártani a Casio-tól kezdve a Siemens-ig, hogy csak a nagyobb neveket említsük. Miért? Hát hogy legyen fényképezőgépük is, mert olyan nincs, hogy ne legyen, mert a sok digitális kütyü között ez is egy fontos kütyü, és hát a digitális kütyüket veszik, mint a cukrot. Irdatlan összegeket öltek technológia vásárlásba, üzletágat alapítottak, de valahogy az az igazán használható (értsd: minőségi) fotómasina sehogyse jött össze, meg is bukott néhány év alatt a 30-ból legalább 25.
És hát ebből jutott eszembe néhány ifjú politikus fantazmagóriája, hogy nincs jobboldali sajtó, a média kizárólag bal kezekben van, ezért kell, sőt muszáj jobb kézben levő médiát csinálni. Azért, mert olyan nincs, hogy ne legyen, és hát a médiát kajolják az emberek nagyon, mint a cukrot. A terv aztán sok milliárdos befektetések nyomán létre is jött, van már két napilap is, meg legalább ugyanannyi rádió, meg van két TV is.
A kérdés mostmár csak az: van, de minek? Mert, mint kiderült, ahogy minőségi fényképezőgépet se lehet gyártani csak úgy, mert akarjuk, minőségi médiát se lehet gyártani, csak úgy, mert akarjuk. Még ha pénz van is elég mindkettőre. Merthogy minőségi médiához minőségi emberek is kellenének, minőségi ujságíró/szerkesztő/manager meg ritkán marad olyan helyen, ahol folyton megmondják neki, hogy mi az igazság, ahol folyton megmondják neki, hogy mit kell megtenni/leírni a "szent cél" érdekében. Kár, nagy kár, pedig lehetne ezt hihetően is csinálni, ezen az oldalon is. Mert hogy most VAN jobboldali média, de igazából (talán egy hetilapon kívül) hiába van.
Így aztán a "lett" médiának alapvetően három feladata van:
1. hogy "legyen"
2. hogy fenntartsa a "vanság" látszatát, és ezáltal némi napi alamizsnát adjon a nagyon de nagyon elkötelezetteknek, azaz a MI-nek
3. hogy legyen min szörnyülködni a TI-nek meg a magunkfajta kevésbé elkötelezettnek.
Más funkciója nincs, kár itt minőségról beszélni, minőséget várni!!!
A legborzasztóbb, hogy a "másik" oldal is tanult a módszerből, és egyre inkább tanul, így aztán sok olvasnivaló/néznivaló lassan télleg nem lesz ezen a sivár ugaron.

TFL · http://civilzone.eu 2008.03.17. 14:23:11

Ja,

meg az is érdekelne, hogy sikerült-e visszavágni a MAFC-nak a hétvégén, erről megint lemaradtam.

kfg966 · http://kfgblog.blog.hu 2008.03.17. 14:37:48

az utolsóra először:

40+ ponttal megverték őket, ezúttal én kavartam botrányt, miután összevesztem a táblanyomogató emberrel:-)

egyszerűen érthetetlen volt, hogy miként kaptunk ki tőlük egy hete:-)

na mindegy, majd szegeden.-)

Talizmán 2008.03.17. 19:48:55

Gyerünk barátaim, tegyük a dolgunkat!

Gyurcsány Ferenc ma megszavazta a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlését.

Ahogy ez illik is egy baloldali miniszterelnökhöz. Illett volna a lehető leghamarabb még akkor is, ha az előző kormánytól örökölte volna ezeket a baloldaliak számára elfogadhatatlan intézkedéseket.

Nagy nap a mai, Gyurcsány baloldaliként viselkedett!

Kár, hogy csak kivételesen és csak azért, mert ezt írta elő számára az alkotmány. Sőt, még az utolsó szó jogán is kijelentette, hogy nem ért egyet azzal, amit csinál.

Mérhetetlenül sajnáljuk. Mondjon le, akkor nem lesznek ilyen kényszerhelyzetek, azt csinálhat, amit akar.

San Miguel José · http://sanmigueljose.blog.hu 2008.03.17. 23:35:45

Talizmán:
A lexikon kevés. Irodalom: Giovanni Sartori: Demokrácia. Ozirisz Kiadó, Budapest 1999.

A helyzet az, hogy ismét beleesünk abba a csapdába, ahol addig vitatkozunk azon, milyen színű legyen a kardbojt, hogy nem vesszük észre az ország belesodródását II. v.h.-ba.
Akár tetszik, akár nem ütköző állam vagyunk a Nyugat és a Kelet között. Ha nem figyelünk oda és nem csináljuk jól, ha nem tudunk vitorlázni a viszonyokon és nem tudjuk a javunkra fordítani azokat, akkor még nagyobb lesz itt a káosz.

Itt mindkét oldalnak teljesen eltérő demokrácia felfogása van. Ez nem azt jelenti, hogy nem demokráciában gondolkoznak. Fejlett demokráciákban a politikai erőknek közel azonos képük van a demokráciáról, eltekintve a szélsőségektől.

Attól ami Őszödön elhangzott, majd kiderült és a kormányfő nem mondott le azonnal, még itt demokrácia van. Nos a hiba a politikai kultúra roppantúl alacsony foka. Ez értendő a politikusainkra és a népünkre is. Ez van.
Addig amíg a nép nagy része a szenzáció központú bulvársajtót olvassa, ameddig a politikusaink sokkal inkább média politikusok és nem politikusok minden marad így ahogy van.

A magyar választók jelentős része érez és nem gondolkodik, ezért el lehet nekik adni álmokat.

Hatalmi újrarendeződés folyik a világban.

San Miguel José · http://sanmigueljose.blog.hu 2008.03.18. 00:25:15

Tényleg használhatnád a nagybetűket, ahol kell.

Talizmán 2008.03.18. 10:17:33

Kedves José!
Nem mondtam, hogy nincs demokrácia, de azt igen, hogy ha tovább sűrűsödnek a diktatórikus jelenségek, akkor lehet, hogy hamarosan már csak papíron... Ezért fordulatra van szükség. Sajknos ezt a kormánypártok megint elmulasztották. Érdekes módon az EP-választás után rögtön vették a lapot már az ellső nyilatkozataikban is, pedig akkor csak 13%-kal kaptak ki. Az még egy sokkal intelligensebb csapat volt, a 2002-esről nem is beszélve (Bárándyt, László Csabát, Csehák Juditot össze sem lehet hasonlítani a mai utódaikkal).
süti beállítások módosítása