bemutatkozás

politikai önvizsgálat - többnyire. meg ami még eszébe jut.

közéletről, olvasmányokról, egyebekről. olykor személyes megjegyzések is.

a hírszerzőn futott blog folytatása.

váljál tagjává a blog facebook közösségének

utolsó kommentek

  • Kocsor Blokk: Nagy örömmel olvastam. Most már nekem is illene nekivágnom, nem csak tervezgetni. youtu.be/C8C-tp... (2011.07.26. 21:07) szarajevoi anzix
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tényleg kicsit elkanyarodtunk a tárgytól, de lehet, hogy mégsem. Az a kíméletlenség és ag... (2011.03.28. 17:03) trivialitások - 1.
  • kfg966: nem erről beszélek. hanem a fideszről. szerintem az a kapcsolat, amit te mondasz, az méltánytalan ... (2011.03.28. 16:38) trivialitások - 1.
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tisztánlátás az lenne, ha vallomást tennének és a megrendelőjüket is földobnák némi bizon... (2011.03.28. 15:13) trivialitások - 1.
  • kfg966: szerintem egyrészt igen. másrészt azt gondolom, hogy még ha a debreceni légkör hozzájárult is a te... (2011.03.28. 14:27) trivialitások - 1.
  • Utolsó 20

ritkábban írnak

statisztika

szeretné látni

2008.03.09. 20:41 kfg966

azoknak az arcát, akik folyamatosan arról sírtak (egyébként joggal), hogy a koalíció mennyi forrást vont ki az egészségügyből, és mégis azt mondták, hogy úgy kell megbüntetni a kormányt, hogy igennel szavazunk a népszavazási kérdésekben.

szerette volna látni az arcukat abban a pillanatban, amikor este hét órakor gyurcsány ferenc bejelentette, hogy a kieső bevételeket nem pótolják vissza. holott tudhatták, hogy mivel játszanak. attól a pillanattól kezdve, hogy az alkotmánybíróság a meglehetősen cinikus döntésében azt mondta, hogy ez nem költségvetési kérdés, tehát szavazásra bocsátható, a kormány nyíltan hangoztatta, hogy az igenek győzelme esetén nem lesz kompenzáció.

gratulál ez minden kedves futballszurkoló fidesz-hívőnek, aki úgy gondolta, hogy érdemes szimbolikus kérdésekben büntetni a kormányt. de mindegy. meg gratulál a fidesznek is, amelynek ma sikerült minden továbbinál világosabbá tennie, hogy ha a realitások és a saját hatalmi ambíciói között kell választania, akkor mik a prioritásai.

és persze az a helyzet, hogy az, hogy sokan értenek egyet egy kérdésben, még nem jelenti azt, hogy feltétlenül igazuk is van. sőt: nagyon is nem. azt viszont jelenti, hogy ennél a kormánynál bénább és szerencsétlenebb társaságot nagyon nehéz lett volna választani.

sikerült úgy nekivágni ezeknek a reformoknak, hogy senkit az égvilágon nem próbált meggyőzni az igazáról. a nemek aránya nagyjából megfelel annak, amennyien eleve meggyőződéssel így szavaztak volna. azaz: nem sikerült támogatókat szereznie az elképzeléseinek.

ráadásul az időzítés is pokoli volt, de ezt blogger sokszor mondta. nagyjából minden oldalon egy időben ugrottak bele a kísérleteikbe, ahelyett, hogy egymás után. azaz nagy valószínűséggel egy-egy személyt, illetve társadalmi csoportot többféle minőségében is megtaláltak.

azaz: kapkodó reformok, iszonyatos kommunikáció, átgondolatlanság minden fronton.

ilyen irdatlan pofont kevés kormánynak volt módja kapnia. és most mi lesz? ha jól nem pótolják a forrásokat, akkor csődbe mennek a háziorvosi praxisok? és akkor ezen a ponton ki a hibás? az, aki hozott egy költségvetési törvényt úgy, hogy abban szerepelt a vizitdíj is és azt mondja, hogy nincs módja kipótolni? vagy az, aki tudván tudva, hogy a kormány ezt nem fogja kipótolni, kierőszakolta ezt a látszólag szimbolikus szavazást?

szabad ennyire felelőtlenül politizálni?

nem lehetne egyszer végre ebben az emberöltőben leülni egy kibaszott asztalhoz és valami kompromisszumra jutni? ennek így nagyon nem lesz jó vége. el kell gondolkodnia mindenkinek, aki ezt a helyzetet létrehozta: kormánynak és ellenzékének, mindenkinek, aki a kérdéseket úgy tekintette, hogy nem a kérdésekről magukról szavaz, hanem a kormány alkalmasságáról.

mindenkinek, bloggert magát is beleértve, akik az évek során bármit is tett ennek a helyzetnek a kialakulásáért. bár lehet, hogy már most is késő.

6 komment

Címkék: népszavazás

A bejegyzés trackback címe:

https://kfgblog.blog.hu/api/trackback/id/tr61373094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

konkoly-thege 2008.03.09. 22:17:25

Pótolni fogják a hiányt, már csak azért, mert a háziorvosok támogatását elötte a vizitdíjnak megfelelő összeggel csökkentették. Az egyetemeknél meg komolytalan a tétel. Talán most végre elkezdődik egy értelmes reform. Csak a Fidesz ne akarja túlkeménykedni magát

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.03.09. 22:59:43

"Talán most végre elkezdődik egy értelmes reform."
Ez szvsz kizárt, de erre lenne szükség!
Nem pénzbehajtásra (amivel mellesleg lehet egy kicsit mutyizni a háztáj részére).

TFL · http://civilzone.eu 2008.03.10. 10:49:29

Persze, hogy kellene kompromisszumot kötni, de pont ez a népszavazás mutatta meg, hogy kizárt, minden szinten:
- "odafent" az általad (is) vágyott kompromisszum a lételemet szüntetné meg. Ha nincs "kard-ki-kard" helyzet akkor nem kell kardozó sem, ráadásul most már mindkettő egy olyan zsákutcába hajszolta magát, amiről a letérés egyenlő a halállal - politikailag. Úgyhogy marad ez, tovább, a végső ütközetig. Legalábbis, ha a történelmi hagyományokat nézzük, reméljük, lesz "végső" ütközet, és mihamarabb
- "idelent" meg - számomra igencsak pesszimista jövőképet vetítve - pont ez a népszavazás mutatta meg, hogy nincs kompromisszum. Nem hiszek azokban a magyarázatokban és ideákban, hogy "a magyar piac ár-érzékeny", meg abban sem, hogy magyar ember ha a pénzről szavaz akkor mindig a nem fizetést fogja választani, legalábbis nem több mint hárommillió ember esetén. Abban sem hiszek, hogy a magyar választók között pont hárommillió a hülye. Itt kérem, nagyon sokan, értelmes és felelős emberek is arra szavaztak, hogy ha harc, akkor legyen harc - nem számít a ráció, nem számít a felelősség, csak az számít, hogy valaki győzzön.
Mi pedig elmehetünk a francba jelen állás szerint a kompromisszumos és felelős politikusokról meg választókról szőtt álmainkkal.
Én ennek ellenére megmaradnék ilyennek, és jártatom tovább a számat a felelős politizálásról, még ha ez most látszólag a széllel szembe pisilés is. Merthogy lehet fejjel is a falnak menni, de csak módszeresen.

zsálab 2008.03.10. 11:29:49

az abajom, hogy ablogger úgy csinál, mintha itt le lehetne ülni. Oszt megbeszélni.Meg kifizetni a kötségvetésből, amibe ez persze nem számít bele. Nos nem. a szavazóknak el kell vinni a balhét. Ja hogy nem tudták a következményeket? hogy esetleg a falusi rendelő bezár?Mer nincs lóvé? Mégis mit gondoltak?
A kormány tette a dolgát és változtatott sok kérdésben, szerintem se jól, de azt gondoltam, hogy elindul egyfajta változás. Lehet hogy nem a legjobb a törvény, s benne a rendszer, de ezek nincsennek kőbe vésve, lehet rajtuk változtatni, ha nem válnak be minden kérdésben.

kfg966 · http://kfgblog.blog.hu 2008.03.11. 07:32:22

konkoly-thege: relacióanalízis esetén én azt gondolnám, hogy a második tagmondat lehet igaz, de semmi köze az elsőhöz.

refuse/resist: naná.

tfl: mit csináljon blogger, ha a blogjának olyan rajongója van, hogy odamegy azokra a kibaszott meccsekre is, csak hogy előbb tudja az eredményt és beírhassa kommentbe?:-):-)

igen, elbuktuk a kecskemétet is - hárompontos dobásokkal nem lehet egy zónát megverni. hoába dobott volosin 7 triplát, ha még több kísérlete rossz volt és nem volt támadólepattanók, az indításokból meg simán gólt kaptunk. ráadásul védőlepattanót sem tudtunk szerezni.

legalább balázs fiamra büszke vagyok, szinte végig a pályán, alázattal, hasznosan, gyepen azt mondanák, hogy fölszántotta a pályát, benyó mátéval együtt.

a politikai értékeléseddel nagyjából kénytelen vagyok egyetérteni.

zsálab: rövidtávon el kell vinni a balhét, igen. viszont hosszútávon kénytelen lesz valami megbeszélés kialakulni.

vakablak 2008.03.17. 13:56:37

Nem kell semmilyen kibaszott asztalhoz leülni és nem kell semmit sem megbeszélni, nincs kompromisszum. Elvben lehetne, de amíg a bolsevik-típusú stratégia azt mondja, hogy az ellenfél valójában ellenség, akit meg kell semmisíteni, és amíg ez a terv sikerrel kecsegtet, ezt fogják erőltetni. A csata után csend lesz. A kibaszott asztalnál győzelmi lakoma.
süti beállítások módosítása