bemutatkozás

politikai önvizsgálat - többnyire. meg ami még eszébe jut.

közéletről, olvasmányokról, egyebekről. olykor személyes megjegyzések is.

a hírszerzőn futott blog folytatása.

váljál tagjává a blog facebook közösségének

utolsó kommentek

  • Kocsor Blokk: Nagy örömmel olvastam. Most már nekem is illene nekivágnom, nem csak tervezgetni. youtu.be/C8C-tp... (2011.07.26. 21:07) szarajevoi anzix
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tényleg kicsit elkanyarodtunk a tárgytól, de lehet, hogy mégsem. Az a kíméletlenség és ag... (2011.03.28. 17:03) trivialitások - 1.
  • kfg966: nem erről beszélek. hanem a fideszről. szerintem az a kapcsolat, amit te mondasz, az méltánytalan ... (2011.03.28. 16:38) trivialitások - 1.
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tisztánlátás az lenne, ha vallomást tennének és a megrendelőjüket is földobnák némi bizon... (2011.03.28. 15:13) trivialitások - 1.
  • kfg966: szerintem egyrészt igen. másrészt azt gondolom, hogy még ha a debreceni légkör hozzájárult is a te... (2011.03.28. 14:27) trivialitások - 1.
  • Utolsó 20

ritkábban írnak

statisztika

meccsek, megint

2008.01.27. 16:55 kfg966

akkor a már-már szokásos beszámoló - egy kosárlabda és - utóbb: sajnos csak - egy kézilabda-meccsről.

egyhetes kihagyás után megint meccset játszottak a gyerekei. ezúttal a budapesti bajnokság rájátszásában, a végső győzelemre leginkább esélyes tizenkét karátos iskola ellen. az elején sikerült tartani a lépést az ellenféllel, különösen a szünet után azonban teljes összeomlás következett be. erről nem is szívesen ír.

mintha nem is nagyon hittek volna a győzelemben a majd' minden ízében jobb karát ellen. óriási volt persze a karát magassági fölénye és ezen a mérkőzésen taktikailag is érettebbnek tűnt az ellenfél, amely az igen tehetséges, ám rendkívül könnyen indulatba jövő, ezért gyakran a kipontozódás szélére, vagy azon túl is kerülő gorzsás krisztián és a testi adottságaival kiválóan gazdálkodó oláh dávid vezérletével meggyőző sikert aratott.

a honvédból nagyjából benyó mátét lehetett kiemelni, aki nagyon akarta a győzelmet és a megoldásai is többnyire sikerültek. rajta kívül fonth tamás volt még jó. blogger balázs fiának sem ment különösebben a játék, dobott vagy kilenc pontot, sokat faultolt, köztük egy meglehetősen csúnyát a szimpatikus tursics krisztián arcára. blogger áron fia kevés lehetőséget kapott, azalatt az idő alatt meggyőzően játszott és meglehetősen jól hajtott.

összességében nem volt örömteli mérkőzés - blogger szerencséje, hogy bosszankodni nem volt ideje, mert jegyzőkönyvet vezetett, ami a vendégcsapat képviselőjének a feladata olyan meccseken, ahol a szövetség nem biztosít hivatalból zsürit. nem marad más hátra, mint sikeres szereplést kívánni a karátnak az országos bajnokságra - és reménykedni abban, hogy hazai pályán talán némileg szorosabb lesz az eredmény.

aztán elment vasas-fradi kézilabda-meccsre. sajnos az ifimeccsről lemaradt, pedig az elmondások szerint példásan álltak helyt a lányok. elek gábor kiváló ifi-csapatot épít, amelyből - az utóbbi időben ez nem volt divat - többen kopogtatnak már a nagycsapat ajtaján is. az elmondások szerint volt szakasz, amikor hármas emberhátrányból is gólt szereztek a lányok: ebből két kiállítás az edzőé volt - gyors egymásutánban egy kétpercest és egy piros lapot is kapott.

a felnőtt meccsre is éppen csak bejutott - jegyeladás és beengedés területén totális csőd volt: egy ember adta el a jegyet, ott helyben pecsételte is, miközben motozásra négy ember szakosodott. persze, nyilván, taperolni könnyebb, meg élvezetesebb is, mint számolni, de azért a tömeg kezelésének nem ez a leghatékonyabb módja. ezer forintért nyilván szeretett volna az ember ülőhelyet is találni, az nem volt, így hátul, a nézőtér mögötti folyosón állt blogger két gyerekével. ott állt juhász gabriella is, ezúttal betegség miatt nem játszhatott, adott rövid választ blogger kérdésére.

helyén szamoránsky anikó játszott, egyébként a szokásos csapat kezdett - pastrovics, kovacsicz, soós, szucsánszki, uhrakova, zácsik és szamoránsky anikó tehát, a szokásos soós/szamoránsky piroska cserével védekezésben. az elején elhúzott a fradi, majd egyenlített a vasas. ebben az időszakban elsősorban szucsánszki volt elemében, betörésből, átlövésből is betalált. sajnos nem lehetett érteni, hogy zácsik mit is akar elérni a pályán - a 11. percig kellett várni az első góljára, aztán a 15. percben jött az első igazi szép, magas átlövés-góljára. sajnos soós viktória sem váltotta meg a világot a másik átlövő-pozícióban. támadásban akadoztunk, rendkívül sok eladott labda volt, fantáziátlanok voltak a támadások a védekezés meg egészen katasztrofális volt. pastrovics tizenöt percen át nem találkozott a labdával, a helyére beállt haris sem tett hozzá semmit a játékhoz, vissza is került pastrovics a kapuba. szamoránsky anikó sem teljesített nagyon jól, helyére az ifjú szabó állt be egy időre.

a szünetre hátránnyal és kettős emberhátrányban fordultunk, zácsik és kovacsicz volt büntetésben. látszott egyébként, hogy a lányok nagyon akarnak - ennek szép jele volt, hogy amikor zácsik büntetése lejárt, a nagy izgalomban kovacsicz már elindult a pályára, ketten vetődtek rá, hogy vissza ne menjen, mert az ismételt kettő percet jelentett volna. köszönjük meg az éberséget - nem láttam, melyik játékos volt, de szarka éva másodedző - aki ismét nagyon együtt élt a játékkal - biztos a résen levők között volt.

a második félidőben rá sem lehetett ismerni a csapatra. összekapták a védekezést, és támadásban is magukra találtak. vélhetően persze arról is szó van, hogy erőnlétileg jobbak voltak a lányok, mint a vasas, amely elfáradt s lélekben tán föl is adta a meccset. pastrovics helyenként jól védett (heteseket is fogott), és a falon sem nagyon tudtak átmenni a vasas támadásai.

volt néhány furcsa jelenet: szucsánszki lerohanásból irdatlanul a vasas kapusába lőtte a labdát, majd a vasas ellentámadásban ismét eladta a labdát, amelyet egyedül kapura törve ismét szucsánszki lőtt: irgalmatlanul majd kettétörte a kapufát.

közben a közönség is elkezdte szórakoztatni magát: az "aki nem ugrál az egy büdös román" rigmust kiabálva. amire két megjegyzés kivánkozik: hogy azt még hajlandó blogger megérteni, bár elfogadni nem, hogy egy fradi - valcea párharc egyfajta magyar-román párharc is, és a nemzeti érzelmek felhorgadásának és kifejezésének alkalma, de hogy itt mi volt az á propos, azt nem értheti.

másrészt meg: ez a kis rigmus mind ritmikailag, mind prozódiailag elég gyengusz. miközben iszonyatosan jó hallgatni, ahogy ezer+ ember egyszerre kiabálja, hogy "aki nem ugrál, az nem fradista", a maga sajátos ritmusában, ez a rigmus sajnos inkább a nevetség kategóriájába tartozik.

a meccsre visszatérve: látott megérdemelten nagy különbségű győzelmet gyenge ellenféllel szemben. továbbra is azt gondolja, hogy jó csapat ez a fradi, csak nagyon fiatal. (feltűnő volt egyébként, hogy a fiatalok kevés lehetőséget kaptak. a már említett szabó jött be már az első félidőben, a meccs vége felé pályára léphetett dajka bettina is, de nem kaptak a fiatalok akkora szerepet, mint zsiga gyulánál az utóbbi időben már-már megszokottá vált.)

azt azért meg kell jegyezni, hogy ez a teljesítmény, különösen az első félidei, kevés lesz a komoly ellenfelek ellen. kiváncsian várja a folytatást. a bajnokság hátralevő részéét is, meg persze azt is, hogy mi lesz a kézilabda sorsa az ftc-ben. merthogy állítólag megint nincs pénz.

2 komment

Címkék: kézilabda kosárlabda fradi női kézilabda zsiga gyula kovacsicz zácsik pastrovics haris soós viktória szarka éva juhász gabriella dajka bettina uhrakova szamoránsky szucsánszki kerpel fronius áron kerpel fronius balázs honvéd kadett/a benyó máté kadett bajnokság

A bejegyzés trackback címe:

https://kfgblog.blog.hu/api/trackback/id/tr56313682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llaca 2008.01.27. 18:24:31

" felnőtt meccsre is éppen csak bejutott - jegyeladás és beengedés területén totális csőd volt: egy ember adta el a jegyet, ott helyben pecsételte is, miközben motozásra négy ember szakosodott."
Kellett volna ifi-meccsre jönni! Oda jegy és taperolás nélkül be lehetette menni (apró rés az éberség olajozott gépezetében...:)). Úgy látszik csak fél hattól voltak szolgálatban a taperolók....

A közönség rigmusairól még annyit, hogy ezek szerint akkor még nem voltál ott, amikor a B-közép nekikezdett. Ugyanis szurkolást rögtön a jelenlegi hazai kormányzópártok rigmusba foglalásával kezdeni méginkább meglepő volt (ahol közölték az egyik pártnak a saját neműekhez való vonzódását, illetve hogy a kisebbek kormányzó koalíciós párt a holocaustot leginkább megszenvedő nép tagjaiból tevődik össze).
Amúgy engem a "ki nem ugrál, nem Fradista" rigmus is zavar, egyrészt mert öreg fejjel már had ne kelljen ugrálnom a Fradistaságom bizonyítására, másrészt a Fradizmus ledegradálását érzem benne, hogy egy egyszerű ugrálással azonosulni lehessen vele. Sztem az azért több egy ugrálásnál.
Üdv, Llaca

kfg966 · http://kfgblog.blog.hu 2008.01.27. 18:31:55

van az a pont, ahol nem vagyok eléggé fradista. amikor választani kell egy olyan fradi-meccs között, amire egyébként elmennék, meg a gyerekeim meccse között, akkor a gyerekeimét választom. örültem, hogy a felnőtt meccsre kiértem... az ifit viszont - főleg olvasva attus beszámolóját - nagyon sajnálom, hogy kihagytam.

igen, tudom, azt a rigmust már halottam újvárosban. az is zavart egyébként eléggé - sőt, sokkal inkább. (egyébként kiváncsi lennék, hogy a lányok mit szólnak hozzá, vagy a szakosztályvezetés mit szól hozzá. tényleg - ha valaki közülük olvassa - szívesen várom a véleményüket, akár privát e-mailben is, amelyet diszkréten kezelek.))

én időnként szerettem ugrálni fradi-meccsen (vannak sötétebb dolgok is a múltamban: csápoltam pl edda-koncerten az ifi-parkban. javamra legyen írva, hogy karthagon nem hallgattam soha, hogy jön az elefántdübörgés...:-) )

de igazad van, tényleg kicsit kirekesztős és infantilizálós:-)

és üdv neked is:-)
kfg
süti beállítások módosítása