bemutatkozás

politikai önvizsgálat - többnyire. meg ami még eszébe jut.

közéletről, olvasmányokról, egyebekről. olykor személyes megjegyzések is.

a hírszerzőn futott blog folytatása.

váljál tagjává a blog facebook közösségének

utolsó kommentek

  • Kocsor Blokk: Nagy örömmel olvastam. Most már nekem is illene nekivágnom, nem csak tervezgetni. youtu.be/C8C-tp... (2011.07.26. 21:07) szarajevoi anzix
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tényleg kicsit elkanyarodtunk a tárgytól, de lehet, hogy mégsem. Az a kíméletlenség és ag... (2011.03.28. 17:03) trivialitások - 1.
  • kfg966: nem erről beszélek. hanem a fideszről. szerintem az a kapcsolat, amit te mondasz, az méltánytalan ... (2011.03.28. 16:38) trivialitások - 1.
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tisztánlátás az lenne, ha vallomást tennének és a megrendelőjüket is földobnák némi bizon... (2011.03.28. 15:13) trivialitások - 1.
  • kfg966: szerintem egyrészt igen. másrészt azt gondolom, hogy még ha a debreceni légkör hozzájárult is a te... (2011.03.28. 14:27) trivialitások - 1.
  • Utolsó 20

ritkábban írnak

statisztika

inkább magántermészetű lesz ma

2008.01.20. 11:09 kfg966

semmi különös közérdek - kis megnyugvással közli, hogy túlesett az iskolai kötelezettségein. december végén nagyon félt attól, hogy nem lesz meg a féléve, merthogy kicsúszik az időből, nem adja le időben a dolgozatait, de végülis meglett. nemcsak, hogy meg, de ráadásul csupa ötössel - úgy tűnik, az oktatói szerencsére nem olvasták el azt a blogbejegyzését, amiben bevallotta, hogy kellőképpen összecsapta a  munkáit.

úgyhogy ez megvan. tegnap este viszont olyat csinált, amit nagyon régen nem: rock-koncerten volt. volt koncerten az utóbbi időben is, de rock-koncerten, ahol igazi hosszúhajúak játszanak, gitár- meg dobszólók vannak, olyanon nem volt. picasso point, grand funk retro, csala miki játszott, akit egyrészt már nem így hívnak, meg zsoldos tamás, az egészen kiváló basszer. nagyon kisszámú közönség, meg nem is egészen az ő zenéje - sőt. de élvezte. és örült mikit látni.

előtte meccsen volt, ifi b-n, komoly különbségű győzelem viszonylag komolytalan meccsen. előtte meg színházban, a vígben, úrhatnám polgárt nézett, parti nagy lajos fordításában. ezzel jó ambivalens a viszonya. a fordítás / átírás egészen kiváló - bár kétségtelenül van benne néhány kifejezetten olcsó poén, de mégis. olcsó helyenként akkor lesz, amikor feltétlenül aktuális utalásokat akar beletenni, de nincs meg hozzá a nyelvi lelemény, a fedezet. amikor viszont nem akar aktuális lenni, hanem szabadjára engedi a nyelvi asszociációkat, és nem engedi a mindennapi életet betüremkedni, hanem kicsit elemeltebb asszociációknak enged teret, akkor egészen magával ragadó és zseniális.

az előadás viszont - mácsai pál rendezése - elég konvencionális. őszintén - nem nagyon érti azt a koncepciót, hogy egy ilyen modern nyelvű és kortárs utalásokat tartalmazó darabot miért kell moliere (lemaradt az accent grave, nem volt kedve keresni és beilleszteni...) kori jelmezekben játszani... nyilván szándékolt volt, nyilván volt mögötte koncepció, dehát...

a színészek meg nagyjából hozták azt, amit tudnak, különösebb megerőltetés nélkül, de persze mit várhatunk hegedűs dö gézától meg lukács sándortól, börcsök enikő meg rutinból hozta a vásári komédiásnőt... hát nem tudom. nem volt bántó előadás, de messze elmaradt a szöveg színvonalától.

2 komment

Címkék: parti nagy lajos phd csala miki úrhatnám polgár

A bejegyzés trackback címe:

https://kfgblog.blog.hu/api/trackback/id/tr87304206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gaucho.magiar 2008.01.20. 20:25:51

miért, hogy hívják a csala mikit?

kfg966 · http://kfgblog.blog.hu 2008.01.21. 09:19:35

gaucho.magiar: ment mail.
kfg
süti beállítások módosítása