bemutatkozás

politikai önvizsgálat - többnyire. meg ami még eszébe jut.

közéletről, olvasmányokról, egyebekről. olykor személyes megjegyzések is.

a hírszerzőn futott blog folytatása.

váljál tagjává a blog facebook közösségének

utolsó kommentek

  • Kocsor Blokk: Nagy örömmel olvastam. Most már nekem is illene nekivágnom, nem csak tervezgetni. youtu.be/C8C-tp... (2011.07.26. 21:07) szarajevoi anzix
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tényleg kicsit elkanyarodtunk a tárgytól, de lehet, hogy mégsem. Az a kíméletlenség és ag... (2011.03.28. 17:03) trivialitások - 1.
  • kfg966: nem erről beszélek. hanem a fideszről. szerintem az a kapcsolat, amit te mondasz, az méltánytalan ... (2011.03.28. 16:38) trivialitások - 1.
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tisztánlátás az lenne, ha vallomást tennének és a megrendelőjüket is földobnák némi bizon... (2011.03.28. 15:13) trivialitások - 1.
  • kfg966: szerintem egyrészt igen. másrészt azt gondolom, hogy még ha a debreceni légkör hozzájárult is a te... (2011.03.28. 14:27) trivialitások - 1.
  • Utolsó 20

ritkábban írnak

statisztika

hogy kinek adnának kölcsön a magyarok

2008.01.14. 08:25 kfg966

az ember megnézi a listát - na kinek a listája? na kié? hát a blikké:-) körülbelül ennyire is komolyan vehető, de azért vegyük egy pillanatra komolyan, ha a hírszerző is komolyan veszi, meg a népszabadság is. és előre bocsátatik, hogy csak egy ilyes leamortizáló hétvége után venne bármennyire is komolyan blogger egy ilyen listát.

arról szól a lista, hogy kiben bíznak az olvasók - kiben bíznak annyira, hogy rájuk bíznák a pénzüket, netán kölcsönadnának neki. van rögtön az elején egy gyöngyszem - a hírszerzős összefoglalóból ez nem derül ki, mert ott csak a politikusokat szemezgették ki, így csak a politikusok egymáshoz mért teljesítménye jelenik meg, holott az a kontextus sem érdektelen, hogy mihez képest bíznak bennük annyira, amennyire.

van rögtön az az érdekes hangulati elem, hogy a magyar futball népi megújítója, a freskót vásárló, pusztán stadiont építő stadler józsef és az ország legnagyobb bankját irányító csányi józsef sándor egy szinten van. ez akkor mit jelent?

különösen nem lepi meg bloggert, hogy bihari mihály ilyen alacsonyan van - bloggernek irdatlanul rossz véleménye van az alkotmánybíróság ellenéről nagyon régóta, amit ab elnökségének teljesítménye még inkább megerősített. viszont az nem megnyugtató általában, hogy az alkotmánybíróságnak - amelyre mégiscsak független, szuverén szervezetként gondolunk, alkotmányunk őrére -, olyan elnöke van, akiben a kutya sem bízik.

megnyugtató ugyanakkor és a nép felelősségérzetét jelzi, hogy győzike le van maradva stadler józsef mögött - de megint csak előkerül csányi sándor, akivel egy szinten van. huhh.

az viszont egészen bájos, hogy az emberben mennyien kezdenek el bízni, ha egyszer bekerül a médiába - és nem győzikének hívják. úgy tűnik, nincs az a téves időjárás előrejelzés, amellyel egy weather-man elvesztheti a bizalmat. (ez egyébként egyszer megérne egy misét - igen, persze, az időjárás nehezen kiszámítható folyamat, bonyolult, olyan rendszer, aminek talán még nem is ismerjük valamennyi paraméterét, ezért nehezen jelezhető előre, a kárpát-medencében pedig különösen nehéz, de azért mégiscsak vicces, hogy milyen százalékban tévesek az előrejelzések. ha másra nem gondolunk, mint arra, hogy hány ember függ - mondjuk mezőgazdasági szereplők - az időjárás pontosságától, akkor pedig egészen megengedhetetlennek tűnik az előrejelzések pontatlansága. már-már felelőtlenségnek.)

a legkiábrándítóbb viszont a híradósok (írnék hírolvasót leginkább, de hát pálffy még olvasni se nagyon tud) hihetetlenül magas bizalmi indexe... meg liptai claudiáé és mónikáé.

meg a heti hetes szereplőié.

persze az is van, hogy régóta nem érti blogger az embereket.

4 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kfgblog.blog.hu/api/trackback/id/tr12296497

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: // webb // 2008.01.14. 23:55:43

Halálra vertek egy kínai bloggert Civilek és ellenőrök összecsapását próbálta videóra venni mobiltelefonjával egy blogger amért az egyenruhások agyonverték - tudósítja a CNN. Mindamellett hogy a kommunista államban nem ritka a brutalitás, az incidens okán…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyhaj.blogspot.com · http://aranyhaj.blogspot.com 2008.01.14. 08:57:24

A Blikk olvasóközönsége (ami furcsa módon jóval nagyobb, mint a Népszabadság olvasótábora)bizonyára a kereskedelmi tévék nézőiből áll... Még a politikusok hagyján, na de Mónika, meg a tévések...
Bevallom, nem vagyok nagy barátja a doboznak.

aranyhaj.blogspot.com

hj 2008.01.14. 09:57:24

csányi józsef = Csányi Sándor?

ben2 2008.01.14. 10:03:51

Kb. annyira lehet komolyan venni a Blikk bármilyen felmérését, mint ha a Magyar Forradalmi Turul Gárda helyi szervezete készítene közvéleménykutatást Miskolc külkerületén a genetika és a bűnözés közötti összefüggésekről. Semennyire.
Nagyjából úgy tudom elképzelni a felmérést, hogy összeült a szerkesztőség:
- A Stadler mennyit kapjon?
- Kb. mint a Csányi.
- Oké.
- Bihari?
- Az átengedte a népszavazást, pontozd le jól.
- Oké.
- Mónika?
- Szerződésünk van az RTL-el, tedd magasra.

kfg966 · http://kfgblog.blog.hu 2008.01.14. 10:16:03

hj - igen, béna voltam, józsef voltaképpen sándor. magyarázat lehet előtte stadler, és az, hogy volt általános iskolában csányi jocó, akivel barátkoztam, de mentség nem lehet. javítottam.

és ben2: igazad van. de azért mégis:-)

aranyhaj: persze, igazad van.:-) emlékszem, valamikor a heti hetes indulása környékén volt tán a pesti műsorban közönségszavazás, amiből kiderült, hogy az ország legjobb színészei bajor imre és gálvölgyi jános.

azt viszont persze nem egészen értem, hogy az index ajánlójában miért van kiemelve sólyom és demszky, amikor sólyomról maximum áttételesen, bihary mihály említése révén, demszkyről meg egyáltalán nem szóltam.:-)
süti beállítások módosítása