bemutatkozás

politikai önvizsgálat - többnyire. meg ami még eszébe jut.

közéletről, olvasmányokról, egyebekről. olykor személyes megjegyzések is.

a hírszerzőn futott blog folytatása.

váljál tagjává a blog facebook közösségének

utolsó kommentek

  • Kocsor Blokk: Nagy örömmel olvastam. Most már nekem is illene nekivágnom, nem csak tervezgetni. youtu.be/C8C-tp... (2011.07.26. 21:07) szarajevoi anzix
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tényleg kicsit elkanyarodtunk a tárgytól, de lehet, hogy mégsem. Az a kíméletlenség és ag... (2011.03.28. 17:03) trivialitások - 1.
  • kfg966: nem erről beszélek. hanem a fideszről. szerintem az a kapcsolat, amit te mondasz, az méltánytalan ... (2011.03.28. 16:38) trivialitások - 1.
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tisztánlátás az lenne, ha vallomást tennének és a megrendelőjüket is földobnák némi bizon... (2011.03.28. 15:13) trivialitások - 1.
  • kfg966: szerintem egyrészt igen. másrészt azt gondolom, hogy még ha a debreceni légkör hozzájárult is a te... (2011.03.28. 14:27) trivialitások - 1.
  • Utolsó 20

ritkábban írnak

statisztika

a hazai konzervativizmus diszkrét bája

2008.01.02. 12:56 kfg966

ül az ember békésen, újévi ebéd közben, konzervatív környezetben, békésen beszélget szilveszterről, rég nem látott barátokról, sólyom lászló újévi beszédéről és egészségügyi reformmal kapcsolatos döntéséről, amikor sms érkezik. újévi jókívánság.

azonnal fel is olvastatik, nagyjából arról szól, hogy minek kellene történnie gyurcsánnyal, miközben "kókát a dunába!" (és akkor itt nincs állítmány, az olvasó fantáziájára van bízva, hogy akkor most egyszerűen csak lökni kell, netán lőni, vagy mi legyen a megoldás), mi légyen kunczéval s mi lendvai ildikóval.

röpke bepillantás a terjengő jobboldali folklórba. az adott környezetben az sms kifejezett rosszallással találkozott, mégis szívesen belepillantanék annak a fejébe, aki ilyen sms-t küld. hogy jobboldalinak tartja magát, az elég nyilvánvaló, és ebben vélhetően nem is téved, ha a jobboldaliságnak az itthon dívó egyszerűsítő értelmét (utódpárt-ellenesség) vesszük. hogy más szempontból (piacpártiság, verseny fontosságának elismerése, mindenki a maga szerencséjének kovácsa, stb) az-e, azt most tartsuk kicsit homályban. de nagyon félek attól, hogy a küldő még azt is feltételezi magáról, hogy konzervatív is egyúttal.

és hát - az sajnos nem. már amennyiben a konzervativizmuson értünk olyan hagyományos dolgokat, mint az ízlés, az emberi méltóság, a másik egyén tisztelete. sőt: a minőség tisztelete. mert ahogy (megengedem, nem éppen konzervatív hivatkozási alap) pierre mondja dininek a megáll az időben "Azért az sem mindegy, hogy milyen színvonalon vagánykodik az ember. És ez nem színvonal."


sajnos ez van. és azt gondolom, hogy az, hogy a zavaros fejű sámándoktorok, radikális jobboldaliak azt gondolják, hogy egyrészt ők konzervatívok, tisztességes konzervatívok pedig (tisztelet a kivételnek) ebből a hitükből nem ábrándítják ki őket, nem szólnak rájuk, hogy húzzatok el a faszba, mert lehet, hogy egy az ellenfél, de kettő a cél, addig csak folytatódik ez a katyvaszos zavar.

és ez sajnos azzal is jár, hogy az intellektuálisan egyre erősödő magyar konzervatív gondolkodást is gyanakodva fogadják azok, akikhez esetleg eljuthatna.

1 komment

Címkék: politika konzervativizmus jobboldali radikalizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://kfgblog.blog.hu/api/trackback/id/tr15281933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mediazsiraf · http://www.konzervatorium.blog.hu/ 2008.01.02. 16:49:24

Rendkívül jó a cikk! (bocs, hogy csak ennyi, de muszáj volt elismerni) :)
süti beállítások módosítása