bemutatkozás

politikai önvizsgálat - többnyire. meg ami még eszébe jut.

közéletről, olvasmányokról, egyebekről. olykor személyes megjegyzések is.

a hírszerzőn futott blog folytatása.

váljál tagjává a blog facebook közösségének

utolsó kommentek

  • Kocsor Blokk: Nagy örömmel olvastam. Most már nekem is illene nekivágnom, nem csak tervezgetni. youtu.be/C8C-tp... (2011.07.26. 21:07) szarajevoi anzix
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tényleg kicsit elkanyarodtunk a tárgytól, de lehet, hogy mégsem. Az a kíméletlenség és ag... (2011.03.28. 17:03) trivialitások - 1.
  • kfg966: nem erről beszélek. hanem a fideszről. szerintem az a kapcsolat, amit te mondasz, az méltánytalan ... (2011.03.28. 16:38) trivialitások - 1.
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tisztánlátás az lenne, ha vallomást tennének és a megrendelőjüket is földobnák némi bizon... (2011.03.28. 15:13) trivialitások - 1.
  • kfg966: szerintem egyrészt igen. másrészt azt gondolom, hogy még ha a debreceni légkör hozzájárult is a te... (2011.03.28. 14:27) trivialitások - 1.
  • Utolsó 20

ritkábban írnak

statisztika

miről is?

2008.04.23. 08:39 kfg966

tegnapi még élős bejelentkezésére bloggernek - és az utolsó tíz post között kettő is viseli ezt a címet, ez jelzi blogger alkotói válságát - a mindig kedves letterforce bloggertárs odanyilatkozott, hogy érdekelné továbbra is blogger véleménye a közéletről.

de hát miről is, meg miért is? mármint nem letterforcetól kérdezi ezt blogger, hanem a méla undorba belesavanyodó önnönmagától. (egyébként a munkahelyi stresszek ellenére kifejezetten jól van, a csömör s a méla undor éppen csak a közélettel kapcsolatban fogta el. lehet megnyugodni.

nincs kedve beszállni az össznépi panaszkultúrába, nincs kedve nyavalyogni, sok pozitívat meg előremutatót viszont nem lát. írjon talán arról - vagy írt volna arról - az undorról, ami elfogta akkor, amikor a tisztességére és a törvényességre oly kényes szdsz-ben kiderült, hogy álküldöttek szavaztak, s erre az első reakciók azt engedték sejteni, hogy ebben a pártban ezt business as usual típusú eseménynek tekintik? döglött lovat nem szeret rugdosni.

ezért nem akar a koalíció felbomlásáról sem írni, nagy gusztusa meg a szocikról egyébként sincs írni, meg hát erről a koalícióról elmondott már mindent, ami eszébe jutott. és eljutott odáig, hogy ennél már rosszabb akkor sem lenne, ha jönne a fidesz (nem mintha valaha valami ellen szavazott volna - mindig igyekezett megtalálni azt, amire szavazni akart... egyre kevesebb hittel persze...) szóval: jöjjön, aminek jönnie kell. a fidesznek, ha már úgysem kerülhetjük el.

arról is elég rossz a véleménye, különösebben nem rejtette blogger soha véka alá. de mégiscsak szívesebben ostorozza blogger a koalíciót, amely legalább kezdetben deklarált elveiben hasonló elvekre hivatkozott, mint amelyek blogger számára is kedvesek: piac, felelősség, öngondoskodás, szabadság, stb. blogger szívesen kérte a koalíción számon ezen elvek egyre kevésbé sikeres érvényesülését.

s bár sok minden nem tetszik neki a fideszben, éppen, mivel nem belülről, vagy a fidesz által vallott eszmerendszer (bármi legyen is az egyébként, s talán ez blogger egyik legnagyobb baja) alapján állva kritizálna, egyelőre még meghagyja a terepet másnak. kritizáljanak egyelőre azok a konzervatívok, akiknek a saját elveik jegyében nem tetszik, amit a fidesz csinál.

blogger egyelőre visszavonul kicsinyt. inkább olvas. most éppen kalmár melinda ennivaló és hozomány címú könyvét olvassa a korai kádár-korszak kultúrpolitikájáról. régi könyv, kedves ajándékként most került a kezébe, majd beszámol.

3 komment

Címkék: politika mszp fidesz szdsz kalmár melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://kfgblog.blog.hu/api/trackback/id/tr100438165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

letterforce · http://letterforce.blog.hirszerzo.hu 2008.04.23. 09:28:30

Köszönöm a tömör tájékoztatást.

"..szóval: jöjjön, aminek jönnie kell. a fidesznek, ha már úgysem kerülhetjük el."

Valahogy így érzem én is,bár ábrándoztam gyors miniszterelnökcseréről,ilyesmi,de semmi esély rá.

Tallérossy Zebulon 2008.04.23. 12:29:49

Válságos időket élünk!
Minden kotnyeles, árvalányhajas, ásatag gondolkodású Tallérossy Zebulonok nevében; mint Tallérossy Zebulon tiltakozom, szeretett bloggerünk kgf, súlyosan demokrácia-ellenes, ideiglenes visszavonulási kísérlete ellen.

Tessék erőlködni!

Éljen a potyilika!
Vesszen a kézilabda!
Gátra Blogger!

Tallérossy Zebulon 2008.05.06. 14:34:24

"És akkor még nem írtam a békákról! Tavasz van, ilyenkor megjelennek a kertben a békák. Bálint szokott segíteni, hogy – ha nem muszáj – ne riassza az egész családot a szaporodó békahad. Ezeknek a heteknek ez ad különleges izgalmat."
süti beállítások módosítása