bemutatkozás

politikai önvizsgálat - többnyire. meg ami még eszébe jut.

közéletről, olvasmányokról, egyebekről. olykor személyes megjegyzések is.

a hírszerzőn futott blog folytatása.

váljál tagjává a blog facebook közösségének

utolsó kommentek

  • Kocsor Blokk: Nagy örömmel olvastam. Most már nekem is illene nekivágnom, nem csak tervezgetni. youtu.be/C8C-tp... (2011.07.26. 21:07) szarajevoi anzix
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tényleg kicsit elkanyarodtunk a tárgytól, de lehet, hogy mégsem. Az a kíméletlenség és ag... (2011.03.28. 17:03) trivialitások - 1.
  • kfg966: nem erről beszélek. hanem a fideszről. szerintem az a kapcsolat, amit te mondasz, az méltánytalan ... (2011.03.28. 16:38) trivialitások - 1.
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tisztánlátás az lenne, ha vallomást tennének és a megrendelőjüket is földobnák némi bizon... (2011.03.28. 15:13) trivialitások - 1.
  • kfg966: szerintem egyrészt igen. másrészt azt gondolom, hogy még ha a debreceni légkör hozzájárult is a te... (2011.03.28. 14:27) trivialitások - 1.
  • Utolsó 20

ritkábban írnak

statisztika

megblogolta egyszer már

2007.12.30. 05:48 kfg966

hogy mennyire nem bírja vámos miklóst. egyrészt nem nagyon állhatja blogger a volt maoistákat, akik minden hullámra felülnek, ahogy éppen a kedvező szél fúj, bírnak polbeatesből polgári íróvá átlényegülni. másrészt nagyon nem bírta azt a nyitott táskás pojácát, amivé stilizálta magát. harmadrészt meg hát nyilván nem tartja írónak azok alapján, amit olvasott tőle (talán az anya csak egy van részleges kivételével).

de nem fejtette ezt ki soha igazán részletesen. ezért örült különösen szerbhorváth györgy írásának, aki vette a fáradtságot és az utazások erotikában című mű alapján részletesen szétcincálta vámost, vámos irodalmi életbeli törekvéseit (összeköttetések és nem a művek (meg hát sajnos: képességek) révén bestseller-íróból elismert szépíróvá válni (megemlítve olyan különösen fájó, mert minőségi író neveket márton lászlótól garaczi lászlóig, akik ebben nevükkel támogatják). régebbi, legalább tíz napos írás, aki nem olvasta, feltétlenül olvassa el, az utóbbi idők egyik legszórakoztatóbb irodalmi kritikája itt.

(szerbhorváth egyébként választott már egyébként ennél jóval ambíciózusabb témát is. vajdasági lakoma című kötete, amely a magyarországon is kultikus új symposion történetét mutatta be, erősen kritikus formában, olykor tán kicsit igazságtalanul, de kétségkívül informatívan is kihívóan, bátran ajánlható lenne. ha nem ilyen kirívóan csapnivaló szerkesztésben jelent volna meg, tele helyesírási hibákkal, megszakadó, majd ismétlődő érveléssel, szóismétlésekkel... nyilvánvaló, hogy szerzőt nem konfrontálta sutaságaival, megoldatlanságaival szerkesztő - aki mészáros sándor volt. persze, aki olyan kenetteljes gondterheltséggel közlekedik a világban, mint akik a világ összes gondját, de legalábbis a magyar irodalmi életét a törékeny vállán hordja, nyilván nem érhet rá arra, hogy gondosan és alaposan elmélyedjen minden piszlicsáré könyvben, amire rákerül a neve... mindegy, sajnálom azt a könyvet, mert a kérdések, amiket fölvet, nagyon izgalmasak voltak, csak sokat levett a komolyan vehetőségéből a slendriánsága... )

viszont ennek a vámos-írásnak nagyon örült, mondaná is embernek, aki írta, hogy: "szívemből szóltál".
 

Szólj hozzá!

Címkék: vámos miklós mészáros sándor szerbhorváth györgy vajdasági lakoma utazások erotikában

A bejegyzés trackback címe:

https://kfgblog.blog.hu/api/trackback/id/tr44278795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása