bemutatkozás

politikai önvizsgálat - többnyire. meg ami még eszébe jut.

közéletről, olvasmányokról, egyebekről. olykor személyes megjegyzések is.

a hírszerzőn futott blog folytatása.

váljál tagjává a blog facebook közösségének

utolsó kommentek

  • Kocsor Blokk: Nagy örömmel olvastam. Most már nekem is illene nekivágnom, nem csak tervezgetni. youtu.be/C8C-tp... (2011.07.26. 21:07) szarajevoi anzix
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tényleg kicsit elkanyarodtunk a tárgytól, de lehet, hogy mégsem. Az a kíméletlenség és ag... (2011.03.28. 17:03) trivialitások - 1.
  • kfg966: nem erről beszélek. hanem a fideszről. szerintem az a kapcsolat, amit te mondasz, az méltánytalan ... (2011.03.28. 16:38) trivialitások - 1.
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tisztánlátás az lenne, ha vallomást tennének és a megrendelőjüket is földobnák némi bizon... (2011.03.28. 15:13) trivialitások - 1.
  • kfg966: szerintem egyrészt igen. másrészt azt gondolom, hogy még ha a debreceni légkör hozzájárult is a te... (2011.03.28. 14:27) trivialitások - 1.
  • Utolsó 20

ritkábban írnak

statisztika

ragged flags

2011.07.30. 14:28 kfg966

blogger alapvetően nem nemzetfetisiszta. soha nem volt derékig érő kokárdája, még március 15-én is csak apró, szolid kokárdát tűz föl, és eszébe sem jutna, még ha háza lenne is, folyamatosan zászlót reptetni rajta. ezzel együtt szereti a zászlókat, szereti a magyar nemzeti lobogót, szépnek is tartja, és megérti azt is, ha valakinek a nemzethez tartozás kifejezése olyan fontos, hogy a házára is zászlót kelljen tűznie. 

csakhogy.  illetve: ugyanakkor: ha már zászló, akkor arra figyelni kell. kevés szomorúbb dolog van, mint az egyszer kitűzött, aztán elfelejtett lobogók. blogger minden reggel, amikor kibotorkál a konyhába kávét csinálni, az alábbi képpel szembesül (nyilván széljárástól függően, persze:

 és minden reggel azon gondolkodott blogger, hogy miért nem jut eszébe senkinek egy este hazavinni és kimosni ezeket a koszlott zászlókat. mostanában meg azon, hogy miért nem jut eszébe senkinek elmenni és venni újakat ezek helyett a koszlott, szakadozott rongydarabok helyett. mert evidensen nem jut senkinek. és nemcsak blogger konyhaablakával lehet ilyet látni, hanem szerte a városban, bérházak és családi házak homlokzatán, bejárata felett - sőt, mintha ez lenne a norma.

és hát végülis, talán jól is van az, hogy nem tiszták, nem épek ezek a zászlók. tulajdonképpen meglehetősen hűen fejezik ki, hogy mit gondolunk magunkról, mi a véleményünk azokról a közösségekről, az azokhoz a közösségekhez való viszonyunkról, mondjuk ki: a nemzetünkről, európáról, netán az euról, amihez tartoznunk adatott. és amellyel valamifajta egészséges, nem-kényszeredett viszonyt a szabadságunk kiteljesítése érdekében talán még sem ártana ápolnunk.

ezek a szakadt, koszlott zászlók végtére is gyönyörűen fejezik ki mindazokat a viszonyokat, amelyekben a közösségi életünket éljük. meg hát, sajnos, a mindent átható totális igénytelenséget.

..


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kfgblog.blog.hu/api/trackback/id/tr813111943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.