bemutatkozás

politikai önvizsgálat - többnyire. meg ami még eszébe jut.

közéletről, olvasmányokról, egyebekről. olykor személyes megjegyzések is.

a hírszerzőn futott blog folytatása.

váljál tagjává a blog facebook közösségének

utolsó kommentek

  • Kocsor Blokk: Nagy örömmel olvastam. Most már nekem is illene nekivágnom, nem csak tervezgetni. youtu.be/C8C-tp... (2011.07.26. 21:07) szarajevoi anzix
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tényleg kicsit elkanyarodtunk a tárgytól, de lehet, hogy mégsem. Az a kíméletlenség és ag... (2011.03.28. 17:03) trivialitások - 1.
  • kfg966: nem erről beszélek. hanem a fideszről. szerintem az a kapcsolat, amit te mondasz, az méltánytalan ... (2011.03.28. 16:38) trivialitások - 1.
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tisztánlátás az lenne, ha vallomást tennének és a megrendelőjüket is földobnák némi bizon... (2011.03.28. 15:13) trivialitások - 1.
  • kfg966: szerintem egyrészt igen. másrészt azt gondolom, hogy még ha a debreceni légkör hozzájárult is a te... (2011.03.28. 14:27) trivialitások - 1.
  • Utolsó 20

ritkábban írnak

statisztika

szoci vircsaft

2008.08.08. 11:26 kfg966

húzza-halasztja blogger azt, hogy nekiálljon megírni azt, amit már hónapokkal ezelőtt kellett volna, recenziót kornis kádár-beszéd-könyvéről. olvasgat, biciklizget, gondolkozgat, sétál, dagonyázik, nézelődik.

(ezért szereti egyébként nagyon a déli partot, a dagonyázás miatt. persze, amíg a gyerekek egészen kicsit voltak s nem tudtak úszni, jó volt tudni, hogy ha némileg elcsászkálnak is, akkor sem esik nagyobb bajuk, mert ha kétszáz méter után köldökig ér is a víz, háromszáz méter után megint csak térdig. ezt meg is szívja minden évben egy-két hajó: nem tudják, hogy szemestől jó hosszan elterülő homokpad van.

de a gyerekek most nagyobbak - most azt élvezi a déli partban, hogy belépve a vízbe hosszan lehet befelé sétálni, beszélgetve, gondolkodva. távol a zajló tömegtől. az emberek jelentős része ugyanis a parttól max 100 méterre jól megáll s ott hangoskodik-szórakozik. (érdekes egyébként, hogy mekkora igény van az emberekben a zajra. egyrészt a parti büfében örökösen megy valami rádió - tán a danubius, vagy hasonló nívó, tuc-tuc meg diszkó főleg - de a parton fekvő emberek is folyamatosan rádiót hallgatnak.

blogger meg most inkább csendes korszakában van. ezért is, hogy inkább tavasszal meg ősszel szeret itt lenni. mizantróp lett, úgy tűnik.

és hát: dagonya. ülni a sekély vízben és beszélgetni. esetleg csak dögleni. van ez is olyan jó, mint az úszás vagy éppen a fejelés. és még csak nem is fáj tőle az ember nyaka.)

szóval éli az ember a visszahúzódó életét, aztán este tízkor mégis azt gondolja, hogy talán jólesne mégis egy kis enni-innivaló, elmegy hát gelyhez, vesz röstit és kolbászt, leül a fedett részre, nem mintha esne az eső, csak ott van fény, hogy olvasson. és akkor felfigyel egy konszolidáltan zajongó és fröccsöző társaságra.

és akkor észreveszi, hogy politikusok, legalábbis egy részük az. szocik. ez most kivételesen arcra van írva. nem tehet róla blogger, ezt kell írnia. lehangoló. nem az, hogy ott vannak, persze, miért ne lehetnének, szabad ország, bár persze jobban örül ember, ha a kedvenc helyét nem kell politikusokkal megosztania, legalább ide lehessen menekülni, ha már olyan hetek vannak, hogy nem néz híradót.

de nem ez a lehangoló. hanem hogy ilyen alakok vezetik az országot. brrrr.

persze van az is, hogy nyilván attól is herótom lenne, ha éppen fideszes politikusok ültek volna ott. azt gondolja blogger, hogy osztozik az ország közvéleményének jelentős részével a politikai elit többségéről alkotott véleményében.

tudja, nem valami artikulált vélemény ez, dehát ez van.

úgyhogy inkább hazamenekült, itthon olvasni.


1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kfgblog.blog.hu/api/trackback/id/tr50606529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Letter Force · http://letterforce.blog.hirszerzo.hu 2008.08.08. 15:22:19

Azok a politikusok azért eléggé hasonlítanak az országra , nem? Csak a polgárok valamivel kiszolgáltatottabbak. Azaz ha polgárok, akkor már kevésbé kiszolgáltatottak, tehát még mindig nem eléggé polgárok. Mindenesetre a politikusok mi vagyunk. Nem én, te vagy ő, hanem mi.
süti beállítások módosítása