bemutatkozás

politikai önvizsgálat - többnyire. meg ami még eszébe jut.

közéletről, olvasmányokról, egyebekről. olykor személyes megjegyzések is.

a hírszerzőn futott blog folytatása.

váljál tagjává a blog facebook közösségének

utolsó kommentek

  • Kocsor Blokk: Nagy örömmel olvastam. Most már nekem is illene nekivágnom, nem csak tervezgetni. youtu.be/C8C-tp... (2011.07.26. 21:07) szarajevoi anzix
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tényleg kicsit elkanyarodtunk a tárgytól, de lehet, hogy mégsem. Az a kíméletlenség és ag... (2011.03.28. 17:03) trivialitások - 1.
  • kfg966: nem erről beszélek. hanem a fideszről. szerintem az a kapcsolat, amit te mondasz, az méltánytalan ... (2011.03.28. 16:38) trivialitások - 1.
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tisztánlátás az lenne, ha vallomást tennének és a megrendelőjüket is földobnák némi bizon... (2011.03.28. 15:13) trivialitások - 1.
  • kfg966: szerintem egyrészt igen. másrészt azt gondolom, hogy még ha a debreceni légkör hozzájárult is a te... (2011.03.28. 14:27) trivialitások - 1.
  • Utolsó 20

ritkábban írnak

statisztika

a fekete gárda

2008.03.14. 08:36 kfg966

szép jelenet volt, amikor a magyar gárda ajtónállói szűrték a közönséget: te bemehetsz, te kintmaradsz, te hoppon maradt kismalac. szép daliás legények, deli leventék, szép magyar leányok (magyar nőbe magyar magot!), országmegváltó, jövőt nem fürkésző: abba az igazuk biztos tudatába előre tekintő, kétséget nem ismerő szemek.

blogger persze kesereg: isten állatkertje nagy, sok barom megfér benne, lehet adj király katonát játszani, miért ne lehetne hagyományt őrizni és katasztrófát elhárítani, sok mindent lehet. de az, hogy félkatonai alakulat egyenruhában menjen a bíróságra, ott legalábbis megfélemlítően tűnjön fel, sőt: hogy alapvetően rendfenntartóként lépjen föl, az több a soknál.

mit gondol magáról egy bíróság, ami ezt eltűri? mit gondoljanak az emberek, akiknek vitás kérdésük van ezzel a gárdával? kiktől kaptak ezek jogosítványt? ha senkitől - akkor miért nem hív valaki rendészt és vezetteti ki valakivel őket?

majd legközelebb valamelyik helyi keresztapa kopaszai is így járhatnak el? vagy ezeknek kiváltságaik vannak, mert mégiscsak politikai szervezet? vagy mi a franc van itt.

de persze ezt mások sokkal jobban megírták már. ma reggel viszont látott blogger olyat, hogy állnak ezek a díszpintyek felsorakozva a bíróság előtt, egyszercsak a vezérürü elordítja magát: honvédelmi miniszternek tisztelegj! és ezek vigyázzba vágják magukat, az ajtóban megjelenik für körkörös védelem lajos, kicsit elbizonytalanodik, hogy fogadhat-e ilyen köszöntést itt, kamerák előtt, szégyenlősen jobbra-balra néz, majd rájuk mosolyog, ártatlanokra, jóváhagyón, és azt mondja: adjon az isten, és üdvözlőleg a karját is lendíti.

ha jól emlékszem, für lajos, még mielőtt gárdapatrónus lett volna, komoly funkciókat viselt az mdf-ben, s ha népi szárny is: mégis egy konzervatív kormánynak volt honvédelmi minisztere, nem egy szélsőségesnek.

és most áll, büszkén nézi a patronáltjait, mielőtt elvonul, mint aki jól végezte a dolgát.

hát ez a baj. ezért nem kell nagy erőfeszítés, hogy azt lehessen mondani, hogy kontinuitás van a jobboldal és a szélsőjobb között. mert senki nem mondja neki, hogy "lajos bácsi, ilyet nem lehet csinálnia civilizált embernek.", vagy azt, ha már erre nem hallgat, hogy "lajos bácsi, nem tartozol közénk."

a nyilvánosság felé meg azt, hogy ilyen emberekkel és ilyen szervezetekkel nem vállalunk közösséget.

a blogger által egyébként ki nem állhatott kövér lászló egyébként meglehetősen sokat nőtt blogger szemében, amikor hírül vette, hogy nevezett állt ki a legkeményebben a fidesz vezetésében a gárda ellen.

3 komment

Címkék: kövér lászló magyar gárda für lajos

A bejegyzés trackback címe:

https://kfgblog.blog.hu/api/trackback/id/tr62380291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

utazo 2008.03.14. 23:04:12

És én még arra az időre is emlékezek, amikor Für Lajos egy nagyszerű történész volt...

Kövért azért eltúlzod, nem?

kfg966 · http://kfgblog.blog.hu 2008.03.16. 08:36:40

helyesen: emlékezem, emlékszem:-):-):-):-):-):-):-) egyébként viszont én is.

hogy netán azt túlzom-e el, hogy nem bírom a kövért? azt nem tudom eltúlozni, mert nagyon nem bírom.

ezzel együtt vannak azok a hírek, hogy a fidesz-elnökségben ő volt leginkább az azonnali és nagyon egyértelmű elhatárolódás mellett. számomra is meglepő, de állítólag így volt.

vakablak 2008.03.17. 12:51:56

Kövér engem is meglepett ezzel. Szerintem az lehet a dolog mögött, hogy végérvényesen kicsúszott a Fidesz ellenőrzése alól a szélsőjobb, és ez részükről érthető frusztrációhoz vezet. Amíg egy a tábor, egy a zászló volt, és az ultrák a Fidesz akolból ordítottak kifele, addig Fidesz-konform volt az árpádsáv is. Megfigyeltétek most márc. 15-én, hogy a Fidesz-nagygyűlésen már csak elvétve lehetett látni ilyet?

Ha ellátogatok néha a protofasiszta kurucinfóra borzongani, azt látom, hogy közel ugyanolyan hévvel támadják már a Fideszt, mint mindenki mást, aki nem náci.

Még nem igazán opportun a Fidesz számára nekirontani az ultráknak (nem mondanék "szélsőségeseket", mert az én felfogásomban a Fidesz politikai nézetei és praktikái is szélsőségesek), ugyanis nem akarnának ezzel külön frontot nyitni, szavazatokat veszteni.

Ahogy Ungváry is célzott rá, érdekes menetek várhatók a Fidesz és az extrém nácik között. Nem kétséges, hogy közép-hosszútávon a Fidesz teljesen meg kell hogy vívja a harcát ezzel a bandával. (A 2010 utáni 1-2-3 választási ciklus jórészt ezzel fog telni szerintem.) Kövér egy kicsit a dolgok elejibe szaladt, ennyi történt csupán. Kövér ettől ne nőjön a szemedben, ha adhatok egy tanácsot. Nincs neki más baja az ultrákkal, mint hogy azok támadják a Fideszt is, és kb. mostantól inkább viszik a szavazatokat, nem hozzák.
süti beállítások módosítása