bemutatkozás

politikai önvizsgálat - többnyire. meg ami még eszébe jut.

közéletről, olvasmányokról, egyebekről. olykor személyes megjegyzések is.

a hírszerzőn futott blog folytatása.

váljál tagjává a blog facebook közösségének

utolsó kommentek

  • Kocsor Blokk: Nagy örömmel olvastam. Most már nekem is illene nekivágnom, nem csak tervezgetni. youtu.be/C8C-tp... (2011.07.26. 21:07) szarajevoi anzix
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tényleg kicsit elkanyarodtunk a tárgytól, de lehet, hogy mégsem. Az a kíméletlenség és ag... (2011.03.28. 17:03) trivialitások - 1.
  • kfg966: nem erről beszélek. hanem a fideszről. szerintem az a kapcsolat, amit te mondasz, az méltánytalan ... (2011.03.28. 16:38) trivialitások - 1.
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tisztánlátás az lenne, ha vallomást tennének és a megrendelőjüket is földobnák némi bizon... (2011.03.28. 15:13) trivialitások - 1.
  • kfg966: szerintem egyrészt igen. másrészt azt gondolom, hogy még ha a debreceni légkör hozzájárult is a te... (2011.03.28. 14:27) trivialitások - 1.
  • Utolsó 20

ritkábban írnak

statisztika

hát, ezt is túlélte

2008.01.06. 15:28 kfg966

mit érdemel az a barom, aki karácsony előtti héten jön rá, hogy egyéb vállalásai mellett a szemináriumi dolgozatait nem január 30-ra, hanem január 3-ra kell megcsinálnia? s aki bizonyos előre nem látható okok miatt szabadságra sem bírt elmenni a karácsony előtti és az ünnepek közötti héten?

hát nyilván azt, hogy úgy szenvedjen, mint blogger. végül megírta a dolgozatait, mindet jóval alacsonyabb szinten, mint tervezte (és most persze reméli, hogy egyetlen értékelője sem olvassa a blogját).


most végre szórakozásból olvas, éppen murányi gábornak lajos ivánról, a legitimista pécsi jogászról szóló könyvét (egy epizodista főszerepe, noran, 2006), aki még a világháború előtt kiadott egy komoly sajtó- és politikai vízhangot (na jó, tudom, hogy kell írni, csak most ilyenje volt...) kiváltott kötetet, a szürke könyvet, amelyben hivatalos német statisztikákra alapozva bizonygatta, hogy a közkeletű nézet ellenére németországnak esélye sincs megnyernie a háborút.

érdekes könyv egy olyan emberről, akiről szinte semmit nem tudunk - volt egy plllanata, amikor kiemelkedett az átlagemberek közül, de olyan mély benyomást nem tett, hogy nagyon sok tárgyi emlék vagy visszaemlékezés maradt volna tőle. érdekes könyv, egyébként. majd talán visszatér rá blogger kicsinyt, ha befejezte.

de hát ez is az a sors - mármint a főszereplő epizodistáé -, hogy ír valamit (magát a kötetet még nem olvasta blogger, lehet, hogy el fogja, hogy képet alkosson arról: mennyire komolyan vehető a pamflet) saját tisztessége és meggyőződése szerint, ezért megjárja mauthausent, aztán hazajövet ismét szerepet vállalna, erre a gulágon találja magát.

és hát riasztó, legalábbis blogger számára, hogy mennyire nem tudunk (legalábbis ő maga nem tud) a két világháború közötti legitimista mozgalomról, meg általában a folyamatos jobbra tolódást egyre inkább ellenző, vagy azt legalább is visszafogni akaró konzervatív táborról. újabb dolgok, amiknek utána kellene olvasni.

és most, hogy kicsit magához tért, elgondolkod picit azon is, hogy eleget tegyen-e annak a felkérésnek, hogy olykor maga is postoljon a konzervatóriumba. ez nyilván két dolgon múlik:
  1. egyrészt azon, hogy van-e kedve olyan helyre írni, ahol több véleménnyel nem ért egyet, s minőségi kifogásai is vannak. nyilván nem talál az ember olyan fórumot, ahol minden megfelel neki (még a saját blogja ellen is vannak ilyen jellegű kifogásai...), ez tehát a kevésbé komoly kérdés.
  2. másrészt, hogy tekintetbe véve azt, hogy időnként saját blogjába sincs ideje postolni, képes-e máshová is írni még. úgyhogy gondolkodik.
de azért biztos, hogy örül a felkérésnek.

6 komment

Címkék: lajos iván murányi gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://kfgblog.blog.hu/api/trackback/id/tr92286995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tokfalvi 2008.01.06. 16:22:00

Itt valami technikai zűr lesz, a Hírszerzőn mostanában nincs se szöveg, se link (ide) a posztjaidban. Mozillában még kiír valamit, hogy betölt, de Explorerben még azt se, tök üres.

Salabakker · http://salabakker.blog.hirszerzo.hu 2008.01.06. 17:16:55

ez csak kétségek között vergődő blogger ügyes trükkje, mellyel bebizonyította, hogy beleszólhat egy olvashatatlan blog is a legolvasottabbak sorrendjébe :-)))

én meg csak tűnjek el, mint szén a tűkazalban....vagy mi??

anyakakas 2008.01.06. 20:24:59

Azzal nem lennél kevesebb, ha a mondatokat nagybetűvel kezdenéd. Talán segítenél az olvasónak, meg különösen értelmetlen a mondatvégírásjel a mondat kezdete nélkül. Egyszerübben mondva: olvashatatlan az irományod.

kfg966 · http://kfgblog.blog.hu 2008.01.06. 21:02:44

brock vond: köszönöm - korábban lassú volt, úgy gondoltam, hogy kiszedem a gadgeteket, meg widgeteket, amiket ráraktam. és valószínűleg nem teljeskörűen sikerült, így generáltam hibát a lapomra. köszönöm, hogy szóltál, javítottam.

salabakker: igen-igen:-) ügyes trükköt róbáltam meg bevetni. miközben persze a kattintásaimmal növelem az olvasottságodat, így küzdök azellen, hogy eltűnj a szénakazalban. például a mostani postodat nagyon bírtam a koronáról:-)

anyakakas: ne haragudj, szerintem nem olvashatatlan és nem iromány:-) elismerem, nem mindig jó, meg mélyenszántó, de mivel én írtam, haboznék a kissé lekicsinylő iromány szót használni rá. másrészt szerintem még csak nem is olvashatatlan.

azt elismerem, hogy modoros - de ezt a modorosságot én kifejezetten szeretném megtartani. még akkor is, ha történetesen veszítek is vele olvasót.

Gerson ea 2008.01.07. 09:47:49

"...azt elismerem, hogy modoros..."
Az egyes szám, harmadikszemélyű alak (a blogger önmagától való) távolságtartást, folyamatos (ön)kontrollt és -kritikát jelez. Ez nekem tetszik.

utazó 2008.01.08. 20:40:41

ha már itt vagyok, hadd mondjam, hogy a konzervatorium valami borzalom, mert hogy leginkabb dilettáns. Ugyhogy talán máshol kellene írnod - ha szabad ebben egyáltalán beleszólni.
süti beállítások módosítása