bemutatkozás

politikai önvizsgálat - többnyire. meg ami még eszébe jut.

közéletről, olvasmányokról, egyebekről. olykor személyes megjegyzések is.

a hírszerzőn futott blog folytatása.

váljál tagjává a blog facebook közösségének

utolsó kommentek

  • Kocsor Blokk: Nagy örömmel olvastam. Most már nekem is illene nekivágnom, nem csak tervezgetni. youtu.be/C8C-tp... (2011.07.26. 21:07) szarajevoi anzix
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tényleg kicsit elkanyarodtunk a tárgytól, de lehet, hogy mégsem. Az a kíméletlenség és ag... (2011.03.28. 17:03) trivialitások - 1.
  • kfg966: nem erről beszélek. hanem a fideszről. szerintem az a kapcsolat, amit te mondasz, az méltánytalan ... (2011.03.28. 16:38) trivialitások - 1.
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tisztánlátás az lenne, ha vallomást tennének és a megrendelőjüket is földobnák némi bizon... (2011.03.28. 15:13) trivialitások - 1.
  • kfg966: szerintem egyrészt igen. másrészt azt gondolom, hogy még ha a debreceni légkör hozzájárult is a te... (2011.03.28. 14:27) trivialitások - 1.
  • Utolsó 20

ritkábban írnak

statisztika

az a szerencsénk, hogy azok is ilyen szarok

2008.01.06. 20:44 kfg966

nagyjából ez volt az általános vélemény a népligetben, a kőbányai úton. a balul - na jó, fogalmazzunk egyértelműen: szégyenteljesen - sikerült világbajnokság után első meccsen volt, ferencváros - buducnost podgorica. ez az a csapat, amitől kevés góllal kaptunk ki idegenben, úgy, hogy rengeteg hetest hagytunk ki.

rég nem látott lányával ment ki blogger, lánya pedig elképesztette a pletykákkal. a vb óta blogger fórumokat se nagyon olvasott, munkába és dolgozatokba temetkezett, így nem értesült arról, hogy németh helga távozott a csapattól. blogger ezt nagyon sajnálja, merthogy egyik kedvenc játékosa, akinek a megoldásai még így, levezetőfélben is élményszámba mentek. és hát a tavalyi bajnoki döntőn nyújtott teljesítménye... állítólag a másodedzőként nyújtott teljesítménye volt a szakítás oka - ő volt az edző, amíg zsiga gyula a válogatott segédedzőjeként a vb-n volt. meg szintén állítólag viszont pénzt se kapott, úgyhogy így jött össze a közös megegyezés. közelebbit meg biztosat nem tud blogger, kökény bea meccs után nem akart ebben a tekintetben nyilatkozni neki.

úgyhogy szarka éva lett a másodedző, aki eddig az utánpótlással foglalkozott. ez jó, nagy fradinak volt ő tagja, és bizonyára tud majd hatni rájuk. úgyhogy a mai meccsen már a kispadon ült, nem a viphelyen. szokásos programját, az ikerlányai karbantartását az apuka és pádár ildikó látta el.

közben pletyka arról, hogy a vb-n állítólag az oroszok elleni meccs után tóth tímea megsértődött, hogy görbicz nem adta neki a mérkőzés legjobbjaként kapott óráját... nem tudja blogger, hogy mennyi igaz belőle, reméli, nem sok. de az tény, hogy az oroszok elleni meccs után már teljesen demoralizált társaság benyomását keltette a válogatott.

bemelegítést követően a szokásos mérkőzés előtti ajándékozás, amikor a csapatok tagjai megajándékozzák egymást, szokásosan kis csapatzászlókkal, ezzel-azzal. pont a kispad fölött ül blogger, látta a játékosok arcán a hitetlenkedő megdöbbenést, amikor megtudták, hogy két kis összefogott fenyőgallyat, meg egy ráakasztott szaloncukrot kell az ellenfélnek átadni. valóban meglepő volt, és kétségtelenül meglepetés lehetett az ellenfélnek is. mondjuk praktikus ajándék - legalább nem kell vaxolniuk a kezüket meccs előtt. a nemzetközi kapcsolattartó még fölhívta a játékosok figyelmét arra, hogy merry christmast kell mondani. na ja, ha csak azt nem...

aztán még a játékosok kidobtak néhány zöld műanyag karkötőt a közönség közé. blogger is zsákmányolt egyet, zöld (mint funny blue rétjei), ferencváros felirattal. állítólag l-es méret, kicsit kicsi, hordani nyilván nem fogja - van rajta elég karkötő. de azért emlékezni fog arra, hogy juhász gabiét kapta el.

de körülbelül ez volt az utolsó említésre méltó momentum. nagyjából egy megye ii. színvonalú meccset látott. rengeteg hiba védekezésben, rossz váltások, védők nem zárnak össze időben. támadásban körülményesség, irdatlan sok eladott labda. balátlövőben zácsik kezdett, az első negyed óra után lecserélték, bár volt szép átlövésgólja, de nem ment neki igazán. helyére ilyés annamária érkezett, finoman fogalmazva ő sem váltotta meg a világot. az egyedüli nagyon örvendetes dolog ebben az időszakban az volt, hogy a korábban is nagyon igyekvő, de sebességénél fogva inkább lagymatag jobbátlövő, soós viktória lőtt néhány szép átlövést. uhrakova jól küzdött, kovacsicz viszont bemutatta, hogy szinte bármilyen helyzetből képes ziccert hibázni. sajnos, ebben méltó társa volt szamoránsky piroska is, aki lerohanásból, viszonylag tisztán két méterrel fölé dobta.

a félidő közepe felé szucsánszki zita szemöldöke fölszakadt, ömlött a fejéből a vér. le kellett vinni, helyére a fiatal németh csilla állt be és minden izgalma ellenére kifejezetten nem mozgott rosszul. (az eléggé jelzésértékű, hogy ebben a helyzetben nem kocsis ágnest cserélte be zsiga gyula. nem valószínű, hogy akár ő, akár a másik halasról érkezett játékos, ilyés, valaha ferencváros-szintű játékosok lesznek, sajnos.)

aztán szucsánszki visszajött, visszajött a második félidőre zácsik is, akinek ekkorra már voltak nagyon szép s ötletes megoldásai, illetve kifejezetten komoly átlövései. nagyon hatékony volt juhász gabi játéka (nem, nem a karkötő miatt: többnyire biztosan lőtte be, ha labdát kapott, a heteseket meg kifejezetten biztosan értékesítette...)

kapusteljesítmény sajnos nem nagyon volt, se pastrovics, sem haris nem nagyon tett hozzá semmit a játékhoz. sőt - pastrovics valakivel, nem látta blogger, kivel, olyan gólt hozott össze, amilyet blogger kézilabdapályán még nem látott, futballpályán annál inkább. alapvonalon kimegy a labda, kapuskidobás. kapus körlnéz, kiválaszt egy játékost, aki éppen legközelebb van hozzá s felé fordul, eközben nem veszi észre, hogy a háta mögött van egy podgoricai is... aki, miközben a labda a levegőben van, kilép a fradista mögül, körkapcsolásos kifejezéssel lefüleli az átadást, és a kvázi üres kapuba juttatja a játékszert.

ezen a ponton gondolta azt blogger, hogy ez már több a soknál. de azért ott maradt. látott az összes hiba ellenére nagy különbségű győzelmet, lehetett volna tíz is közte, nem lett, sőt nyolc se, sikerült a szétnyíló sorfalon keresztül időntúli szabaddobásból is gólt kapni... a végén támogatta a szakosztályt két naptár árával. és most rettegve várja a bajnokság következő fordulóit. ez a csapat ugyanis akárkitől kikaphat. viszont ha nagyon összekapja magát, talán akárkit meg is verhet.

reménykedik.

és egy update, ps gyanánt: (már attus commentje után, úgyhogy ezzel ő nem biztos, hogy egyetért.) szóval arról van szó, hogy sokkal jobbak lettek a bemelegítő-zenék. régebben mindig ilyen szörnyeteg diszkós meg technós dolgok voltak, most kétségkívül jobb ízléssel vannak összeválogatva. attól meg teljesen elhűlt, hogy még a punkmozgalom fénykorából is bekerült dal: buzzcocks: ever fallen in love (with someone you shouldn't have fallen in love with). ha dallamos is, nagyon ott van.



2 komment

Címkék: kézilabda fradi kézilabda bl zácsik pastrovics haris soós viktória szarka éva németh helga németh csilla juhász gabriella szamoránsky szucsánszki

A bejegyzés trackback címe:

https://kfgblog.blog.hu/api/trackback/id/tr59287407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attus Germanicus · http://attus.hu 2008.01.06. 21:22:07

Sóska szerintem kifejezetten jó volt, nekem nagyon tetszett ma is a játéka. Szani az elején eléggé bágyadt volt, rengeteg labdát adott el, de a pihenője után viszont szenzációs volt támadásban - védekezésben még fejlődnie kell, de hát még 18 éves sincs.
És nem hibáztunk büntetőt. Ilyen valamikor a rómaiak idején volt utoljára.

A többivel nagyjából egyetértek :-)

Llaca 2008.01.08. 21:57:46

Az a Pastrovics-féle "mégsosemlátott gól" esetében Ilyés volt Pastrovics partnere, bár ő nem láthatta, miközben várta Pasitól a labdát, hogy mögötte van egy podgoricai játékos, szóval ez szerintem inkább Pasi hibája volt. Pasira viszont jellemző is, hogy egy-egy bravúrvédés után pocsék kidobással "semlegesíti" a bravúrt... amúgy mindezek ellenére szerintem ő az utóbbi időben kifejezetten kezd formába lendülni. .... Más - ha még szabad :-) ....: A VB orosz meccse utáni történéseknek én egy másik verzióját hallottam egy az eseményekhez közelálló szemtanútól, ami verzióban Sopi a "pozitív hős" és mások voltak a "csúnya nénik"..... szóval az igazságot (ami valszeg nem egyszerűen jókra és gonoszokra osztja a világot, hanem picit mindenki hibás és picit mindenkinek igaza van) nem hiszem, hogy bármikor is meg fogjuk tudni. De nem is ez a lényeges, hanem az, hogy gyorsan helyrerázódjon a válogatottban a hangulat, és a tisztes olimpiai helytállás meglegyen.
Üdv, Llaca
süti beállítások módosítása