bemutatkozás

politikai önvizsgálat - többnyire. meg ami még eszébe jut.

közéletről, olvasmányokról, egyebekről. olykor személyes megjegyzések is.

a hírszerzőn futott blog folytatása.

váljál tagjává a blog facebook közösségének

utolsó kommentek

  • Kocsor Blokk: Nagy örömmel olvastam. Most már nekem is illene nekivágnom, nem csak tervezgetni. youtu.be/C8C-tp... (2011.07.26. 21:07) szarajevoi anzix
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tényleg kicsit elkanyarodtunk a tárgytól, de lehet, hogy mégsem. Az a kíméletlenség és ag... (2011.03.28. 17:03) trivialitások - 1.
  • kfg966: nem erről beszélek. hanem a fideszről. szerintem az a kapcsolat, amit te mondasz, az méltánytalan ... (2011.03.28. 16:38) trivialitások - 1.
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tisztánlátás az lenne, ha vallomást tennének és a megrendelőjüket is földobnák némi bizon... (2011.03.28. 15:13) trivialitások - 1.
  • kfg966: szerintem egyrészt igen. másrészt azt gondolom, hogy még ha a debreceni légkör hozzájárult is a te... (2011.03.28. 14:27) trivialitások - 1.
  • Utolsó 20

ritkábban írnak

statisztika

ebbe mindig beleszalad

2007.11.11. 08:35 kfg966

és nincs menekvés, pedig már tudnia kellene, hogy mire számíthat és nem lenne szabad kattintania. de mégis győza  kíváncsiság és mégis kattint. persze lehet, hogy most csak túlérzékeny, elkezdett tíznapos léböjtkúrát, egyrészt tényleg ronda kövér, másrészt méretgteleníteni sem árt időnként, de azért nem könnyű ez az első napot követő reggel.

szóval érti az indexnek azt a koncepcióját, hogy jól be kell vonni a blogoszférát is a lapkészítésbe. érti, hogy vannak olyan témák, amik kifejezetten rétegeket érdekelnek, érti azt is, hogy vannak bizonyos stílusjegyek, amiket az index szimpatikusnak talál, de a mainstream portálkészítéstől talán idegennek.

és érti azt az elkülönülést is, hogy vannak rendszeres és hivatásos blogok, meg amatőr blogok is vannak olykor szemlézve, főlapra a nagyközönség elé kitéve, ajánlatként. úgyhogy ért sok mindent, talán egyet is ért, és vannak kifejezetten jó tapasztalatai is. tótát kifejezetten kedveli olvasni, olykor webisztánt, meg comment:com-ot, ilyenek.

de van azért egy nagyon zavarba ejtő történet - a könyvesblog. már eleve az egyszerre nagypofájú és hihetetlenül intruzív és taszító mottó: Megmondjuk, mit olvass és mit ne. hát, baszodalássan, nekem ne. olvass el egy könyvet, írd le - nem utolsósorban: jól -, hogy mit gondolsz róla, de nem csak azt, hanem ismertesd is, jól, aztán majd én eldöntöm, hogy akarnám-e elolvasni.

de nem is ez a fő baj. hanem az ember elolvassa azokat a postokat, és ha történetesen olyanokról van benne szó - ritkán, de előfordul -, amiket az ember maga is olvasott, netán kedvelt, azért van az a benyomása, hogy ez bizony kevés. nem az, hogy másként értelmez valamit, mint más olvasó. nem - egyszerűen még ismertetésnek is kevés. (furcsa egyébként, hogy mintha a különböző eseményekről írt beszámolók jobban mennének - de ugye az meg a mottó értelmében mit keres ott egyáltalán...)

szóval a könyvesblogot nem nagyon kedveli. de elfogadja, hogy az index koncepciójába beleillik, kell egy ilyen blog, nézzük meg a kifutását, hátha ki lehet belőle hozni valamit. amit viszont végképp nem ért, hogy egy ilyen minőségű blog mit keres (hangulatának egyébként leginkább a "mi a faszt keres" szófordulat felelne meg) állandó rovatként a litera címlapján.

jó, persze, a litera minősége is hullámzik olykor, de azért mégiscsak az van, hogy informatív irodalmi portál, amire jó ránézni olykor, elolvasni egy-két dolgot, felfigyelni egyre-másra. de a könyvesblogot állandó rovatként szerepeltetni... és nyilván érthető (erről nem beszéltem senkivel, úgyhog ez nem információ, hanem következtetés, úgyszólván fejbenpingpong), hogy netes irodalmi orgánumként keresik a gyakran frissülésen kívül azokat a jegyeket, amiktől valóban netes karakterisztikájú lesz a dolog. nyilván ilyen a heti netnapló, meg ilyen az, hogy legyen blog-csatolmány.

viszont azért van az, hogy a blogoszférában nem csupán egyetlen blog foglalkozik irodalommal. azt gondolja ez itt - csak részben érdekelt félként, merthogy olvasni szeretne jókat, s nem azért lobbizik, hogy az ő könyvajánlói jelenjenek meg inkább, lévén nem ír ilyeneket a blogjában -, hogy jobban járna a litera, ha több blogot kísérne figyelemmel. és ebben a rovatban nem a könyvesblognak lenne kitüntetett szerepe, hanem az éppen aktuálisan legjobb könyvismertetések jelennének meg benne, különböző blogokból.

de hát ez nyilván ellentmond annak a végképp érthetetlen copyright bejegyzésnek, ami szerint a könyvesblog a literáé. és az viszont már tényleg elég égő.

Szólj hozzá!

Címkék: litera könyvesblog

A bejegyzés trackback címe:

https://kfgblog.blog.hu/api/trackback/id/tr51224998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása