bemutatkozás

politikai önvizsgálat - többnyire. meg ami még eszébe jut.

közéletről, olvasmányokról, egyebekről. olykor személyes megjegyzések is.

a hírszerzőn futott blog folytatása.

váljál tagjává a blog facebook közösségének

utolsó kommentek

  • Kocsor Blokk: Nagy örömmel olvastam. Most már nekem is illene nekivágnom, nem csak tervezgetni. youtu.be/C8C-tp... (2011.07.26. 21:07) szarajevoi anzix
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tényleg kicsit elkanyarodtunk a tárgytól, de lehet, hogy mégsem. Az a kíméletlenség és ag... (2011.03.28. 17:03) trivialitások - 1.
  • kfg966: nem erről beszélek. hanem a fideszről. szerintem az a kapcsolat, amit te mondasz, az méltánytalan ... (2011.03.28. 16:38) trivialitások - 1.
  • Dr. simonmondja.: @kfg966: Tisztánlátás az lenne, ha vallomást tennének és a megrendelőjüket is földobnák némi bizon... (2011.03.28. 15:13) trivialitások - 1.
  • kfg966: szerintem egyrészt igen. másrészt azt gondolom, hogy még ha a debreceni légkör hozzájárult is a te... (2011.03.28. 14:27) trivialitások - 1.
  • Utolsó 20

ritkábban írnak

statisztika

a pék fasza

2008.01.24. 08:29 kfg966

ma reggel is volt horror-élménye. szörfölgetett, gondolkodott - ma elhúzódó reggele van, jönnek a villanyóra-leolvasók, hogy valahogy megoldják/megoldjuk a negyedmillió forintos villanyszámla kérdését. ráért. úgyhogy megnézte netvibes-on az általa rendszeresen olvasott blogokat, megnézte a fontosabb lapok on-line kiadását, kesergett még egy picit a férfi kézilabdázók súlyos vereségén, nem nagyon tudott mit csinálni, gondolt egyet s ránézett a népszavára. illetőleg a pék faszára.

hát, az valami iszonyat volt, ott helyben. csak úgy sorakoztak a bolgár györgyök, mészáros tamások, és milyen hihetetlen címek, micsoda fekete-fehér világkép. mintha csak a magyar nemzet belpolitikai rovatát látta volna, persze az mszp nevét abban a fideszre cserélve. ördögök falra festve, az ellenségkép tobzódása.

aztán talált egy tgm-et is - ahhoz kicsit gyanakodva fogott hozzá. tgm nagy kedvence volt neki sokáig, ahogy a különböző oldalaktól búcsúzott, az idola tribus fontos olvasmánya volt, talán a szem és a kéz volt az első szamizdat, ami a kezébe került, ha jól emlékszik, akkor baráth gergőtől kapta kölcsön (nagy kincsei voltak gergőnek, volt eredeti molnár gergely-plakátja is). mostanában is el szokta olvasni tgm-et, többnyire nem ért ugyan vele egyet, de mégiscsak az van, hogy az egyik legolvasottabb és legnagyobb nemzetközi kitekintéssel (b)író publicistának tekinti.

ezzel együtt a baloldalra nem tudta őt blogger követni - mégis azt gondolja, hogy a probléma-érzékelése nem mindennapi. szóval elkezdte olvasni, és hát: ajánlja mindenkinek. van először a kiinduló állítás: hogy a mai magyarországon a politikai elméletalkotás területén a jobboldali értelmiség egyértelmű és súlyos minőségi fölényben van a baloldallal szemben. (blogger teszi hozzá, hogy ez nem véletlen azok után, hogy a baloldali elméletalkotók jelentős része leginkább gyurcsány apológiájával van elfoglalva...) és javasolja olvasásra blogger két kedves folyóiratát, a kommentárt és az első hallásra kissé taszító hangzású nemzeti érdeket (ld a linkek között régóta).

persze hozzáteszi, hogy a napi politikában, a jobboldal pártszerű képviseletében ennek az elméletalkotásnak sajnos az égvilágon semmi hozadéka nincs.

és utána ennek három rémisztő példáját adja, három reprezentatív idézet formájában.

érdemes olvasni.

a népszavából is legalább ennyit. többet sajnos nem nagyon.

1 komment

Címkék: népszava tgm

A bejegyzés trackback címe:

https://kfgblog.blog.hu/api/trackback/id/tr24309569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

letterforce · http://letterforce.blog.hirszerzo.hu 2008.01.24. 11:31:22

"probléma-érzékelése nem mindennapi"-hát ez szerintem is így van.Más kérdés,hogy milyen(rossz) következtetéseket von le az érzékelt problémából.
süti beállítások módosítása